Kertépítés, kertgondozás

Cikkek és videók a témában

Kerti szerszámok karbantartása

Hogyan érjük el, hogy kerti szerszámaink hosszú ideig üzemképesek legyenek?

Szerszámok nyelezése

Ismered a szerszámok nyelezése során alkalmazott két módszert? Laciék segítenek!

Alap kerti szerszámok

Minden ami kell, és semmi ami nem

Őszi kerti eszköz kisokos

Mely eszközöket érdemes használni az őszi kertészkedés során? Az őszi kerti eszköz kisokos megmondja, mit kell beszerezened a lehullott falevelekhez, a gyep ápolásához, ültetéshez, metszéshez, ágvágáshoz, szállításhoz! A Praktiker pedig megmutatja neked - gyors, és egyszerű kivitelezés otthonod kényelméből!
Márciusi teendő a kertben: palántázás, ültetés, metszés és füvesítés

Márciusi teendő a kertben: palántázás, ültetés, metszés és füvesítés

A március beköszöntével megszaporodnak a kertben elvégzendő feladatok, így egyre több időt tölthetünk a friss levegőn és élvezhetjük a tavasz első gyengéd napsugarait is a munka közben. A legfontosabb teendőket szedtük össze, amelyeket ebben a hónapban érdemes elvégeznünk a kertünk beindításához és a telelő növényeink megfelelő fejlődéséhez.

Gyeptisztítás

A tavaszi kerti munkálatok egyik legfontosabb része a gyeptisztítás. A gyep az egyik leglátványosabb része kertünknek, ezért érdemes figyelmet szentelni neki - kövesd a Praktiker tippjeit az üde pázsitért!
Áprilisi feladatok a kertben – fókuszban a növényvédelem

Áprilisi feladatok a kertben – fókuszban a növényvédelem

Az április sem lesz eseménytelen a kerttulajdonosok számára, hiszen számos teendőnk lesz ebben a hónapban is. Kiemelt teendő a növényvédelem ebben a hónapban, hiszen számos kórokozó és rovar támadását kell megfékeznünk, illetve a már fertőzött területeket kell kezelni és a továbbszaporodást meg kell tudnunk állítani. Így a szabadidőnk kitöltését, illetve a szabad levegőn tevékenykedésünket nagyban segíti elő ez az időszak. De lássuk, pontosan milyen feladatok is várnak ránk.
Gyomirtás vegyszermentesen: hogyan segít a forrólevegős gyomirtó gép?

Gyomirtás vegyszermentesen: hogyan segít a forrólevegős gyomirtó gép?

Az elektromos gyomirtóval környezetbarát módon, biztonságosan és káros vegyi anyagok felhasználása nélkül dolgozhatunk.

Öntözőrendszer kertbe, balkonra

Öntözőrendszer kertbe, balkonra

Az öntözőrendszer gondos kiválasztása és szakszerű telepítése megéri az időt és az energiát, segítségükkel kertünk biztosan átvészeli a forró hónapokat. Végeztesd a napi locsolást automata rendszer segítségével, amíg az árnyékosban pihensz vagy a nyári szabadságodat töltöd! Cikkünkben összegyűjtöttük a választáshoz szükséges tudnivalókat, valamint a locsolóeszközök legnépszerűbb darabjait is átnézzük.

Önlocsoló kert PET palackból

Ha nincs időd locsolni, vagy szeretnéd hogy életben maradjanak a konyhanövényeid amíg te nyaralsz, ez a kis konyhakert neked való. Szuper helytakarékos, csak egy falfelület kell hozzá, néhány PET palack néhány csődarab és pár apróság.
Kreatív és okos öntözőrendszerek

Kreatív és okos öntözőrendszerek

A jól működő öntözőrendszerek gondos kiválasztása és telepítése megéri az időt és az energiát, segítségükkel kertünk biztosan átvészeli a forró hónapokat, az automata rendszerek pedig akkor is elvégzik a munkát, ha mi kivesszük a jól megérdemelt nyári szabadságot. Összeszedtük, milyen öntözőrendszerek között válogathatunk.
Létezik csavarodásmentes locsolótömlő?

Létezik csavarodásmentes locsolótömlő?

Az egészséges és zöld kerthez elengedhetetlen a rendszeres öntözés és a megfelelő kerti locsoló. Szerencsére a megbízható locsolócsövek technológiája rendkívül sokat fejlődött az utóbbi években, így sokféle hasznos és hatékony lehetőség közül válogathatunk, ha új slagot keresünk a kertünkbe.

Mossuk le magasnyomásúval!

Egy magasnyomású mosóval bármilyen makacs szennyeződést eltávolíthatsz a ház körül! Szokatlan felületeken is kipróbáltuk, tarts velünk és nézd meg milyen sokoldalú felhasználási módja van egy ilyen gépnek!

Díszkert tisztítása

Tavasszal elérkezik a díszkert kitakarításának ideje, videónkban végigvezetünk a folyamat minden lépésén, hogy kerted a lehető legszebb állapotban várja a jó idő érkeztét.

Grillsütő tisztítása

Beindult a grillszezon? Videónkban bemutatjuk, hogyan tudod tisztán tartani grilleződet, hogy még hosszú ideig isteni ételeket tudj rajta készíteni - tisztítsd le minden használat után a Praktiker tippjei és eszközei segítségével!
Ismerje meg a magasnyomású mosót!

Ismerje meg a magasnyomású mosót!

A magasnyomású mosó kiváló választás autómosáshoz, a terasz hatékony tisztításához, de választhatunk nagyobb teljesítményű készüléket ipari felhasználásra szennyezettebb műhelyekbe vagy fertőtlenítő célokra. Cikkünkben összegyűjtöttük a szempontokat, hogy mire ügyelj – következzen tehát a takarítógépek egyik klasszikusának az elemzése!

Trapézlemez kerítés készítése házilag

Trapézlemez kerítés készítése házilag

A sokoldalú trapézlemez igazi klasszikus termék a kínálatban: egyaránt megoldható vele a tetőfedés, homlokzatburkolás, térelválasztás, de kerítést is könnyedén lehet belőle építeni! Rövid cikkünkben utóbbi mikéntjére térünk ki alaposabban, pár lépésben felvázoljuk, hogyan lehet egyszerűen, gyorsan és olcsón kerítést építeni házilag trapézlemezből!

Trapézlemez tetőre, homlokzatra, kerítésnek

Trapézlemez tetőre, homlokzatra, kerítésnek

A trapézlemez bevált tetőfedő, homlokzatburkoló, de kerítésként is megállja a helyét! Költségtakarékos megoldás és gyorsan kivitelezhető. A megfelelő helyre válassza a megfelelő bordázatot!

Ágyásszegély, fűszegély: segítünk választani!

Ágyásszegély, fűszegély: segítünk választani!

Ha azt a szót halljuk, hogy ágyásszegély, valószínűleg mindenkinek ugyanaz a termék ugrik be: csiszolt fenyőből készült, felgöngyölt formában kapható, egymáshoz drótozott fadarabok. Nem véletlenül népszerű, hiszen olcsó, mutatós, szinte bármilyen stílusú kerthez passzol. De ne felejtsük, hogy van élet a fenyőfából készült ágyásszegélyeken túl – mutatjuk is a kedvenceinket!

Ötletek az ágyásszegély kialakításához

Ötletek az ágyásszegély kialakításához

Ha azt a szót halljuk, hogy ágyásszegély, valószínűleg mindenkinek ugyanaz a termék ugrik be: csiszolt fenyőből készült, felgöngyölt formában kapható, egymáshoz drótozott fadarabok. Nem véletlenül népszerű, hiszen olcsó, mutatós, szinte bármilyen stílusú kerthez passzol. De ne felejtsük, hogy van élet a fenyőfából készült ágyásszegélyeken túl – mutatjuk is a kedvenceinket!

Térkő lerakási ötletek: térkő lerakása akár házilag is!

Térkő lerakási ötletek: térkő lerakása akár házilag is!

A térkő kezdetben köztereken és különböző közintézmények előtt jelent meg, széles termékszortimentjének és praktikusságának köszönhetően viszont mára a legnépszerűbb kültéri burkolat lett. Éppen ezért a térkő lerakása teraszra vagy bármilyen magánjellegű felhasználásra is alkalmas, nem különösebben bonyolult feladat, de azért van pár fontos dolog, amit szem előtt kell tartanunk. Cikkünkben ezeket tekintjük most át – következzen a térkő lerakási útmutató!

Lépésről lépésre: kerti út téglából

Lépésről lépésre: kerti út téglából

Kerti út téglából? Mi sem egyszerűbb! Kreatív megoldásokat mutatunk, melyben akár bontott téglából vagy újonnan vásárolt téglából is gyönyörű, praktikus kerti járdát varázsolhatunk kertünkbe!

Ötletes kerti utak és támfalak

Ötletes kerti utak és támfalak

Ötletes kerti utak sokféleképpen, gyönyörű, dizájnos támfalak növényekkel – vagy inkább nélkülük? Megmutatjuk a legújabb kertépítés trendeket, az alapanyagaink választékosak: beton, tégla, térkő vagy akár fa. Tudjon meg többet!

Beton gyeprácskő lerakása – akár házilag is megoldható

Beton gyeprácskő lerakása – akár házilag is megoldható

Sok ház esetében nincs megoldva, hogy az autó úgy tudjon behajtani a kertbe vagy a ház elé, hogy a  pázsitban ne tegyen kárt. Természetesen egy száraz, nyári hónapban ez a probléma nem merül fel, egy esős őszi napon viszont annál inkább. A gépjármű súlya és a felázott talaj könnyedén tönkreteszi a szép gyepet – erre megoldás a beton gyeprács lerakása!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és elsőként értesítünk!