Banner

Mely alapvető szerszámcsomag kell minden kertes házba költözőnek?

Kétségtelenül nagy váltás, ha valaki egy belvárosi lakásból kertes házba költözik, rövid időn belül kiderülhet, hogy másképp telik egy ilyen környezetben az idő. A madárcsicsergős nyugalom előnyei mellett egy házban sokkal több tennivaló akad, mint egy lakásban – éppen ezért összeszedtünk pár olyan szerszámot, ami nélkül nem szabad kiköltözni a városból!

Akkus fúró nélkül egy tapodtad se!

Szinte már minden háztartásban megtalálható egy akkus fúró vagy csavarozó, nem véletlenül, egy ilyen eszközre még a kezdő barkácsolóknak is bármikor szükségük lehet. Az akkus fúrók nagy nyomaték leadására képesek, rengeteg munkálat során hasznát vehetjük: az egyszerű csavarozót elsősorban könnyebb feladatokra találták ki, például csavarok behajtásához használhatjuk – fába, műanyagba vagy éppen puhább fémekbe.

Akkus fúró

Ha viszont különböző – akár keményebb anyagból készült – falazatok fúrását, horgonyok vagy dűbelek rögzítését, illetve a csavarbehajtást is egyetlen géppel akarjuk megoldani, akkor egy akkus ütvefúró-csavarozóra lesz szükségünk, hiszen egy ilyen eszköz lehetővé teszi a fúró, csavarozó és ütvefúró módok közötti váltakozást. Igazi jolly joker egy ilyen szerszám, nem mellesleg pedig bármilyen kertes ház körüli munka során előbb vagy utóbb szükség lesz rá!

Az elmaradhatatlan flex

Ha az akkus fúró a barkácsolók jobb keze, akkor egy kézi sarokcsiszoló – vagy más néven flex – a másik kéz szerepét kapná. A sarokcsiszolók már csak azért is számítanak megkerülhetetlen eszközöknek, mert kiegészítő tartozékaiknak köszönhetően rengeteg feladat elvégzésére alkalmasak. Bármilyen flexről is legyen szó – a megfelelő kiegészítőkkel felvértezve –, alkalmas lehet vágási, csiszolási, polírozási vagy egyéb tisztítási feladatokra. Sőt, a sarokcsiszoló adaptereknek köszönhetően még akár láncfűrésszé is alakíthatjuk a flexet, de körvágót és lyukfúrót is lehet rá ilyen módon csatlakoztatni.

sarokcsiszoló

Másik szempont, ami miatt a flex kiemelten fontos szerszám, hogy szinte bármilyen anyagot el lehet vele vágni. Számos anyaghoz gyártanak specifikus vágókorongokat, létezik ilyen fához, fémhez, műanyaghoz, kerámiához, térkőhöz, vashoz, betonhoz – tényleg bármihez.

Sövényvágó: hasznosabb, mint gondolnád

A kertes ház nagy kihívása – főleg a frissen költözőknek – a kert gondozása, rendben tartása. A kertben lévő fák és bokrok visszametszése elengedhetetlen, ha megbetegedett, sérült vagy elhalt ágakat látunk. De akkor is dolgoznunk kell, ha a bokrok túlságosan tömöttnek hatnak, hiszen egy ritkítással hosszútávon jót teszünk a növényeknek, mivel így a középső részek is elegendő fényt és levegőt kapnak.

Sövényvágó

A bokrok gondozásában tehát hasznunkra lehet egy elektromos sövényvágó, de nevével ellentétben nem csak sövényt lehet vele szépen formázni! Például vékonyabb ágakkal és gallyakkal is könnyen elbánik a legtöbb modell, így különböző kerti munkákban is segítségünkre lehet.

Ha végre elkészül a műhely…

Sokan azért is költöznek kertes házba, hogy a hidegebb hónapokban ne csak otthon üljenek, hanem ki tudjanak menni a műhelybe, hogy hasznosan töltsék el az időt. Egy formálódó műhely egyik alapvető eszköze a munkapad. Satupad, műhelyasztal, munkapad - mindegy hogyan hívjuk, egy igazi ezermesternek a műhelyéből nem hiányozhat! Igaz, a munkapad egyáltalán nem szerszám, csakhogy a szerszámok használata során szükségünk lesz rá – ha a flexet akarjuk beüzemelni, akkor pláne!

Látogass el a Praktikerbe és szereld fel a műhelyed elektromos szerszámokkal!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!