Vállalatvezetés

A Praktiker Magyarország meghatározó barkácsáruház-lánca. Az elmúlt évtizedek alatt a kontinens minden pontján a Praktiker neve egybeforrt a barkácsolással és az otthonszépítéssel: egy nyelvet beszélünk annak ellenére, hogy számos országban, nemzetben vagyunk jelen. Valamennyien abban hiszünk, hogy az emberek többsége szereti maga körül a rendezettséget, a gondozottságot és a szívesen tesz azért, hogy környezete épüljön, szépüljön. Ehhez kívánunk partnerek lenni széles áruválasztékunkkal, minőségi termékeinkkel és jó árainkkal, illetve praktikus ötleteinkkel, tippjeinkkel.

Pártos Zsolt
Ügyvezető igazgató 

2021. szeptember 27-től a Praktiker Kft. új ügyvezető igazgatójának neveztek ki, ezzel a Praktiker Áruházlánc teljes magyarországi működéséért én leszek a felelős. Jelentős nemzetközi és hazai tapasztalattal rendelkezem a kiskereskedelmi szektorban a stratégia és a digitalizáció területén. Célom, hogy segítsem a megújulást és a piaci pozíciók további erősítését is a 20 magyarországi barkácsáruházzal rendelkező Praktiker számára. A Praktiker előtt mintegy húsz éven át dolgoztam a Tesco Globál Áruházak Zrt.-nél különböző vezetői pozíciókban, 2017-2021 között ügyvezetőként. Közgazdászként diplomáztam 1995-ben, majd 2002-ben MBA diplomát szereztem. Mintegy 25 éves pályafutásom során Franciaországban, Angliában, Törökországban és a közép-kelet európai régió számos országában dolgoztam vezető kiskereskedelmi vállalatoknál az értékesítés és a beszerzés területein. Szabadidőmben két fiammal sokat úszok, kerékpározok és síelek; hobbim a vitorlázás.


Dr. Ónody Sándor
Gazdasági igazgató

1963-ban születtem. Matematika-filozófia szakon szereztem diplomát az ELTE-n, logikából doktoráltam. Hét évet töltöttem tanítással, kutatással (ELTE, BME, Florida Advanced Technology Center). 1995-ben programozóként helyezkedtem el a Metro Kereskedelmi Kft.-nél, majd különböző pozíciók után a Metro düsseldorfi központjában vezető controllerként dolgoztam. 2000-ben pénzügyi MBA diplomát szereztem. 2001-ben kerültem a Praktikerhez, ahol azóta a cég gazdasági igazgatója vagyok. Fő célom a megfelelő gazdasági és informatikai háttér biztosításával a hosszú távú fejlődés és nyereségesség elősegítése.
Szeretnék a rám bízott értékek jó sáfára lenni (Lk 12,42).

 

Vass Tamara
Beszerzési igazgató

1997-ben a Külkereskedelmi Főiskola külgazdasági szakán végeztem. Német, portugál és angol nyelven beszélek. Több, mint 20 éve dolgozom a Praktiker kötelékében. A 30 fős beszerzési osztály irányításával, a 20 Praktiker áruház beszerzéséért, valamint a marketing, a merchandising, a logisztika és a minőségbiztosítási osztály felügyeletéért vagyok felelős a tulajdonos és a menedzsment célkitűzései mentén, a vásárlók teljes körű kiszolgálása érdekében. Elsődleges feladatom a választékmenedzsment módszertanának továbbfejlesztése és az újítások napi gyakorlatba történő átültetése, illetve a beszerzési csapat tagjaival karöltve az új vállalatirányítási rendszer bevezetésével párhuzamosan továbbra is a széles, megbízható és mindig megújuló áruválaszték biztosítása a vásárlók számára.

 

Nagy-Jakab Andrea
HR és CSR igazgató

2023. decemberében csatlakoztam a Praktikerhez, mint HR és CSR igazgató. Pályafutásomat a Prímagáz Rt-nél kezdtem munkaerőpiaci specialistaként 1995-ben, majd a Fővárosi Vízműveknél dolgoztam szintén humán erőforrás területen. 2002-től a GE Hungary Power divíziójánál dolgoztam hasonló munkakörben, majd 2008-ban korábbi szakmai sikereimnek köszönhetően lehetőséget kaptam egy új projekt vezetésére. Ennek célja volt, hogy a GE magyarországi gyárai közül az egyik egység elsőként csatlakozzon a cégcsoport nemzetközi szolgáltatóközpontjához. 2012-ben a GE Power Divíziójának műveleti vezetőjévé neveztek ki. 2018 óta a MET Csoport HR-vezetője lettem, mely pozícióban sikeresen levezényeltem a TIGÁZ integrálását. Ennek során több mint 40 szakmai vezetővel dolgoztam együtt hatékonysági és szervezetátalakítási projekteken. Később a MET Új Eszköz Divíziójának HR-vezetésével bíztak meg, ahol a konvencionális erőművek, valamit az energetikai infrastruktúra nemzetközi szintű koordinációját végeztem.

Sommer Ádám
Marketing, PR és online szolgáltatások igazgató

2022 szeptemberében csatlakoztam a Praktiker csapatához. Több mint 20 éves, jellemzően kereskedelmi területen szerzett tapasztalatommal támogatom a Praktiker üzleti céljainak megvalósítását. Tanulmányaimat a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján szereztem meg kereskedelemi és gazdasági marketing szakon. Ezt követően az üzleti döntéshozatalra specializálódott mester fokozatot a Pécsi Tudományegyetemen szereztem meg, majd elvégeztem a dániai Aarhus Üzleti Iskola Erasmus ösztöndíjprogramját. Pályafutásomat 2001-ben a Heinekennél kezdtem, majd a Nestlé Ice Cream Hungária brand- és marketing menedzsereként folytattam. 2008-tól ismét a söriparban, a Dreher Sörgyárak Zrt.-nél láttam el marketing menedzseri feladatokat, 2015-től pedig a Lidl Magyarország marketingvezetője voltam.Tagja vagyok a Marketing Döntéshozók Klubjának. Célom a márka erősítése a vevőélmény fejlesztésén keresztül.
Szakmai hétköznapjaim a családi hátország nélkül elképzelhetetlenek lennének. Feleségemmel és két fiammal szeretünk utazni, nyaranta közösen élvezzük a Balatont. Szabadidőmben szeretek főzni, sportolni.

Dorogi János
Értékesítési és operatív igazgató

2023 január 23-án érkeztem a Praktikerhez, mint Értékesítési és operatív igazgató. Célom a kereskedelmi célkitűzések elérése a vásárlói élményen és elégedettségen keresztül egy elkötelezett és motivált csapattal. Több, mint 20 éves kereskedelmi tapasztalattal rendelkezem, melyet az Auchan Retail Magyarországnál szereztem különböző vezetői pozíciókban. Utóbbi öt évben, mint Országos kereskedelmi és fejlesztési igazgató. Pénzügyi ismeretekkel is rendelkezem, ami Kontrolling igazgatói múltamnak köszönhető. 2002-ben diplomáztam a Keleti Károly Gazdasági főiskolán. Hobbim a családom, feleségem és két gyermekem, minden velük töltött pillanat maga csoda, legyen szó utazásról, sportról vagy csak egy esti beszélgetésről.

Hasznos volt ez az oldal?

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!