Banner

Különleges teraszok, amik nemcsak nyáron kellemesek

Aki azt hiszi, hogy a terasz csak nyáron hasznos terület, az nézze meg azokat az izgalmas teraszokat, amiket hideg időben is szívesen használna. Összeszedtük, mi egy jó terasz titka. 

terasz

A megfelelő hely

Első és legfontosabb azt eldönteni, hogy hol legyen a terasz pontos helye. A legtöbb esetben a válasz adott, ám aki több alternatíva között válogathat, vegye figyelembe, hogy milyen utat jár be a nap, és ha szereti a napsütést, olyan helyre építse a teraszt, ahol egész nap élvezheti. Fontos szempont, hogy a terasz közel legyen a konyhához, ha gyakran fogadunk vendégeket. Tipp: ne építsünk teraszt közvetlenül fák mellé, alá, ebben az esteben nagyobb az esély a penészesedésre.

terasz

A minőségi alapanyag

Eső, UV-sugárzás, forróság: a terasz számtalan környezeti hatásnak van kitéve, éppen ezért a jó terasz egyik legfontosabb komponense a minőségi alapanyag, ami nemcsak pár évig, de akár évtizedekig is ellenáll. Ezen kívül érdemes olyan alapanyag mellett letenni a voksot, ami csúszásmentes, bírja a fagyot, tisztítása egyszerű.

terasz

A szaktudás

Bármennyire úgy hisszük, hogy teraszt bárki képes egy hétvége alatt megépíteni, azt tanácsoljuk, hogy ne hagyjuk ki a tervezésből és az építésből a szakembert, aki tudja például, hogyan kell megfelelően kialakítani az aljzatot, hogyan kell elhelyezni a tartógerendákat, hogyan kell felhordani a vízszigetelést, vagy épp hogyan kell kialakítani azt a pár százalékos lejtést, ami a nedvesség elvezetéséhez szükséges.

terasz

A stílus

Minimalista, rusztikus, extravagáns: mindegy, hogy melyik stílust érezzük magunkhoz a legközelebb, alapszabály, hogy a teraszra pont úgy kell gondolni, mint a lakás többi helységére, a nappalira vagy épp a gyerekszobára. Törekedjünk rá, hogy a berendezésére pont annyi időt szánjunk, így biztosak lehetünk benne, hogy rengeteg időt töltünk majd ott.

terasz

A kényelem

Nem baj, ha nem áll rendelkezésünkre nagy tér, ha már egy-két kényelmes bútordarab elfér a teraszon, már megéri építeni egyet. Lényeg, ha kicsi a helyünk, ne zsúfoljuk tele, inkább válasszunk többfunkciós, "okos" bútorokat, amiken például nemcsak ülni, de feküdni lehet, vagy amik sok mindent „elnyelnek”.

terasz

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!