5 farsangi jelmez ötlet

Vicces, gyorsan elkészíthető farsangi jelmez ötlet a Praktiker ötletek blogon! Összegyűjtöttük 2019 legjobb jelmezeit, amelyek elkészítése nem lehet kihívás.

Felhőjelmez

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Baby Aces (@baby.aces) által megosztott bejegyzés,

Bár a képen kettő darab cuki bárányka látható, felhőnek is kiváló az ötlet, aminek elkészítése ugyan időigényes, mégis pofonegyszerű. Ehhez nem kell más, mint egy kapucnis rugdalózó, ragasztó, és nem kevés nemezlabda.
Vegyünk egy tenyérnyi gyapjút, engedjünk meleg vizet rá, majd nyomogassuk. Miközben próbálunk labdát készíteni belőle, préseljük ki az összes levegőt. Ezután engedjünk rá szappanos vizet, és addig nyomkodjuk, amíg össze nem áll a labda. Ezután hagyjuk száradni, majd ragasszuk fel a rugdalózóra.

Mincecraft jelmez

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Barbara Köhler (@barbara_koehler) által megosztott bejegyzés,

Nincsen farsangi buli Minecraft jelmez nélkül, amihez nincs másra szükség, mint a kiválasztott karakternek megfelelő színes papírokra, papírdobozokra és ragasztóra. Válasszunk megfelelő méretű dobozt, olyat, amiben gyermekünk feje kényelmesen elfér, vágjuk ki azon a helyen, ahol könnyűszerrel ki tud látni, és kezdjük el ráragasztani a színes négyzeteket. Ha megvagyunk a fejrésszel, jöhet a karok és a lábak borítása, amit szintén kartonpapírból tudunk kivágni. Ezeket gumival és hózentrógerrel tudjuk rögzíteni. 

Muffinbaba

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Morgan Witos (@morganwitos) által megosztott bejegyzés,

Ennek a jelmeznek az alapja egy hosszú kígyó alakú párna, és egy színes anyag, amit aztán a párnára erősíthetünk. A képen látható párna alapanyaga lehet fehér póló, netán terítő, míg a „töltelék” lehet vatta, szivacs vagy épp hungarocell golyó. A kész párnát erősítsük gyermekünk pólójára úgy, hogy kényelmesen tudjon mozogni benne, majd ráncolva erősítsünk a párnára egy színes csíkot!

Pillangókisasszony

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Twig + Tale (@twigandtale) által megosztott bejegyzés,

Az egyik legszerethetőbb jelmez a pillangó, ami bár „csak” egy szárnyból áll, az mégis látványos és egyedi. Első lépésben rajzoljuk meg a szárny „alaprajzát”, és tüntessük fel, hol fussanak azok a drótszálak, amik a szárny merevségét adják. Ha ezzel megvagyunk, válogassuk össze azokat a textíliákat, amikből a szárnyat „felépítjük”. A rajz alapján készítsünk egy precíz szabásmintát, és varrógép segítségével varrjuk meg a szárny alapját úgy, hogy a szárny belsejére varrjunk egy extra réteg vattát. Ezután rögzítsük a drótokat, majd varrjuk az anyagra a többi kiegészítőt (gombokat, flittereket). Utolsó lépésben nincs más dolgunk, mint egy-egy gumipántot rögzíteni a szárnyra. 

Kutyajelmez

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Ripley (@ripley_believe.it_or.not) által megosztott bejegyzés,

Jelmeze természetesen nemcsak a gyerekeknek, de a házi kedvenceknek is lehet. A képen látható megoldás az egyik létező legegyszerűbb, ehhez ugyanis nem kell más, mint egy plüssmackó, ami méretében pont akkora, mint a háziállatunk. Szedjük ki a mackóból a vattát, vágjuk körbe, majd varrógéppel tisztázzuk el. Tépőzárral rögzítsük az állat testére a jelmezt!

Kövesse a Praktikert a Facebookon is!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!