Csináld magad: muffinos kulcstartó filcből

A muffinforma mostanában lépten-nyomon felbukkan telefontokokon, pólókon, és ha szeretnénk, akár a kulcstartónkon is. Nagyon egyszerűen készíthetünk magunknak ilyen kulcstartót egy kis varrással, szinte csak filcre és színes gyöngyökre lesz szükségünk hozzá.

 • háromféle színes filc
 • színes gyöngyök
 • kétféle színes cérna
 • színes szalag
 • vatta
 • kulcskarika
 1. Először rajzoljunk meg papírra egy muffinformát. Ha nem bízunk a kézügyességünkben, keressünk rá az interneten, és nyomtassunk ki egyet, vagy rajzoljuk át monitorról. Vágjuk ki papírból a formákat, rajzoljuk át őket a filcre kétszer, és vágjuk körbe, hogy a muffin aljából és a tetejéből is két egyforma darabunk legyen.

 1. Szórjuk meg a muffin tetejét gyöngycukorral, azaz varrjunk színes gyöngyöket az anyagra! Ezt csináljuk meg mindkét anyagdarabbal.

 1. Illesszük egymáshoz a két-két egyforma anyagdarabot, és kezdjük el összevarrni őket pelenkaöltéssel, majd menetközben tömjünk bele egy kis vattát, hogy legyen tartása. A muffin aljához és a tetejéhez is válasszunk színben passzoló cérnát.

 1. Varrjuk egymáshoz a muffin alját és tetejét!

 1. Vágjunk egy kis darab színes szalagot, fűzzük át rajta a kulcskarikát, és varrjuk a muffin tetejéhez! A szalag és a kulcskarika közé még beiktathatunk egy ékszerkészítéshez kapható dupla szerelőkarikát. A csatlakozást elfedhetjük egy színes filckarikával, ez lesz a cseresznye a muffinunk tetején.

 

 1. Készen is vagyunk, jöhetnek a kulcsok!

 

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!