Csináld magad: fakorong fogas

Vissza a természetbe! - hirdetik a lakberendezési trendek. Éljen az egyszerű, a praktikus és természetközeli! Ennek jegyében alkottuk meg ezt a roppant egyszerű fakorong fogast, melyet a következő leírás segítségével bárki könnyedén elkészíthet. 

fakorong fogas diy
Amire szükségünk lesz

fakorong fogas diy

● fakorongok
egyszerű, laposfejű gombfogantyúk 
erős ragasztó
● 25 mm-es (vagy amekkora gombfogantyút találunk) korona fúrószár
csípőfogó
● a fali rögzítéshez, a faltípusnak megfelelő 4-es tipli (illetve akkora tipli, ahányas csavar van a fogantyúban)

Munkamenet

1. Válasszuk ki, hogy a fakorong melyik oldala a szebbik! A másik oldal lesz a hátoldala. Ide középre készítsünk a koronafúróval egy 25 mm-es furatot, ami kb. 2-3 mm mély. 

fakorong fogas diy

2. A furatnak nem kell túl mélynek lennie, elég, ha a fogantyú feje szépen illeszkedik bele! 

fakorong fogas

3. Az erős ragasztóból nyomjunk egy mini borsónyi méretet a furatba, majd helyezzük bele a fogantyút, és nyomjuk le alaposan! Hagyjuk teljesen megszáradni a ragasztást. 

fakorong fogas

4. Mivel ezeket a fogasokat, nagy valószínűséggel falra szeretnénk majd rakni, így el kell távolítanunk a fogantyúhoz kapott csavar fejét. Így, gond nélkül be tudjuk majd tekerni a falban lévő tiplibe. Ehhez egy ún. homlok csípőfogót használjunk vagy kérjük meg szépen egy erős családtagunkat, ismerősünket, jó barátunkat, hogy segítsen.

5. A falon kijelölt helyekre, készítsünk lyukakat és tiplivel “béleljük” ki. A furat és a tipli méreténél vegyük figyelembe, hogy mekkora a csavarunk, amit a fogantyúhoz kaptunk. Ez általában 4-es méret, de menjünk biztosra, nézzük meg a csomagolást!

6. Tekerjük be a lefejezett csavarral ellátott korong-fogasunkat a tiplis lyukba!7. Kééész! Vegyük birtokba gyönyörű, eredeti új fogasainkat!

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!