Éjjeliszekrényből mosdószekrény

A Praktiker vendégbloggere, Wein Krisztina az éjjeliszekrény szerepét gondolta újra és épített belőle mosdószekrényt. Lássuk az átváltozást: hogyan kerül a bútordarab a hálóból a fürdőbe!

Nyaralónk fürdőszobája elképesztően pici, így nem volt egyszerű dolgom, amikor kis méretű, de arányaiban sok holmit elnyelő mosdószekrényt szerettem volna. Nem volt más választásom, mint saját kezűleg, családi csapatépítés keretében csinálni egyet. A régi, kopott éjjeliszekrény szélességben, magasságban megfelelt, a mélységét viszont le kellett csökkentenünk. A második akadályba a mosdó választásnál ütköztünk…ennyire keskeny szekrényre, még a legkisebb méret is túl robosztusnak tűnt. Hosszas agyalás után végül úgy döntöttem, hogy egy bambusz kínáló tál tökéletesen be fogja tölteni a mosdó szerepét…És így is lett! Működik, használjuk, szeretjük…

Éjjeliszekrényből mosdószekrény - Praktiker

Hozzávalók:

  • használt, méretben megfelelő éjjeliszekrény
  • bambusz kínálótál
  • csaptelep
  • körfűrész, lyukfűrész
  • mosdó leeresztőszelep
  • flexibilis mosdó szifon
  • csónak lakk
  • Trinát aqua univerzális alapozó (fekete)
  • Trinát aqua selyemfényű zománcfesték (fekete)
  • ecset, csiszolópapír

Elkészítés:

Első lépésben a bambusz kínáló tálat alakítottuk át. A tál közepén, az aljában vágtunk egy lyukat, hogy a leeresztő szelepet bele lehessen szerelni. Bár a bambusz jól bírja a vizet, azért biztonság okából kilakkoztam két réteg csónaklakkal.

Éjjeliszekrényből mosdószekrény - Praktiker

A szekrény mélysége kicsit sok volt, így keskenyíteni kellett. Első lépésben leszedtük a szekrény hátfalát és ajtaját, majd kimértük a mosdóként használt tálhoz megfelelő mélységet, és egy körfűrésszel levágtuk a felesleget. Ennek a műveletnek a szekrény hátsó lábai is áldozatául esetek, de ez csak annyit jelentett, hogy így hátul nem a földön, hanem a falon támaszkodik.
Pontosan kijelöltük a mosdó helyét és a fúrógépre szerelt lyukfúró betéttel a szekrény tetején is kivágtuk a leeresztő szelep helyét. (kb 45 mm)
Beállítottuk a helyére, hogy pontosan lássuk hol is lenne a legjobb a csaptelep elhelyezése. Ezzel egy picit elszórakoztunk, mert a tál alakú mosdóknál nagyon lényeges, hogy úgy helyezzük el a csapot, hogy a vízsugár ne pont középre folyjon, hanem kicsit hátrébb, így nem fog szanaszét fröcskölni a víz.
A megfelelő helyen bejelöltük és kivágtuk a megfelelő méretű (25mm, de a méret csaptelep függő!) lyukat.

Éjjeliszekrényből mosdószekrény - Praktiker

Ehhez képest a festés már gyerekjáték volt. Kicsit megcsiszoltuk a felületet, majd fekete Trinát aqua univerzális alapozóval alapoztuk. Száradás után fedő rétegnek két rétegben Trinát aqua selyemfényű zománcfestéket hordtunk fel, szintén fekete színben.

Éjjeliszekrényből mosdószekrény - Praktiker
Amikor tökéletesen megszáradt, beállítottuk a szekrényt a helyére. Hátul a falhoz két „L” vassal rögzítettük.
Elhelyeztük a mosdót és a csaptelepet, majd beszereltük a leeresztő szelepet és a flexibilis szifont. A legvégén bekötöttük a csaptelepet és merészen megeresztettük a csapot…. Kicsit izgultunk, hogy mindent jól csináltunk-e, de úgy tűnik sikerült jó munkát végeznünk, nem csurog, nem csöpög, tökéletesen működik!

Éjjeliszekrényből mosdószekrény - Praktiker

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!