Csináld magad: húsvéti répa virágcserépből

répacserép

Ahhoz, hogy egy kicsit feldobjuk a húsvéti várakozás hangulatát, készítsünk filléres alapanyagokból, üres virágcserepekből vicces répacsomagokat, melyeket az ünnepre majd édességgel, apró ajándékokkal tölthetünk meg! Így garantált lesz a jókedv, a készítés alatt is és persze, később is amikor kinyitjuk majd az ünnepen! 

Amire szükségünk lesz

  • agyag virágcserepek
  • agyag alátétek 
  • maradék, zöld színű textilfilcek 
  • ragasztópisztoly, olló
  • narancs színű akril festékspray 

répacserép

Mielőtt nekiállunk festeni, tisztítsuk meg a cserepeket, szedjük le a címkéket és töröljük át egy puha ronggyal őket!

Ha még nem festettünk festékspray-vel, akkor érdemes egy pár tanácsot megfogadni: alaposan rázzuk fel a flakont! A kezünkkel apró legyező mozdulatokkal fessünk, vékonyan, sávosan. Kerüljük a pontszerű, egyszerre nagy erővel történő festést, és ne ijedjünk meg attól ha esetleg 3-4 vékony réteget kell felvinnünk! A tökéletes fedés érdekében, inkább sok vékony, mint egy vastag réteget fessünk.

A cserepeket és az alátéteket fessük le narancssárgára. Érdemes két vékonyabb réteget felvinnünk. Fontos, hogy várjuk ki a rétegek közötti száradási időt (ami jól szellőző, tavaszi időben 15-20 perc maximum). 

diy répacserép

Amíg a cserepek teljesen megszáradnak, készítsük el a répák szárait filcből. Vágjunk ki teljesen véletlenszerűen 18-20 cm magas répazöldeket. Ezeket ragasztópisztollyal rögzítsük egymáshoz. Ha vékony filccel dolgozunk, akkor érdemes a répazöld közepére egy-egy hurkapálca darabot tennünk, hogy szépen egyenesen álljon majd a végeredmény! 

diy répacserép

Töltsük meg csokival és meglepetéssel a kis cserepeket és ünnepeljünk csodaszép húsvétot!

répacserép

Kövesd a Praktikert a Facebookon! 

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!