Csináld magad: tavasznyitó merész sárga váza

Minden évben hatalmas felismerésként ér, hogy az első tavaszi napok mekkora hatással vannak a hangulatomra - jó értelemben. Idén sincs ez másképp, a kellemes idő, a napsütés azonnal a kertbe szólított, hogy alkossak.

A korábbi évek színei után most egy merész sárgával nyitom meg az idei festési szezont, tádám! Az alapanyag pedig adott volt, kerestem pár nem használt dolgot, egy üres üveget, egy régi műanyag poharat és egy üres konzervdobozt. Az új vázák pedig új virágokért kiáltottak, így most már bent a négy fal között is ragyogóan tavasz van.

Amire szükségünk lesz

diy sárga váza

● egy kiürült üdítős üveg
● egy műanyag pohár
● egy konzerv vagy bármilyen fémdoboz
akril festékspray

Mielőtt nekiállnánk festeni, alaposan tisztítsuk meg az alapanyagokat.  Az üdítős üvegről mossuk le a címkét, a műanyag pohár is legyen tiszta, a konzervdoboz pedig szintén címkétlen és tiszta.

Ak még nem festett festékspray-vel, ITT , ITT és ITT talál pontos leírást. De egy pár tanácsot érdemes megfogadni: alaposan rázzuk fel a flakont. A kezünkkel apró legyező mozdulatokkal fessünk - vékonyan, sávosan. Kerüljük a pontszerű, egyszerre nagy erővel történő festést, és ne ijedjünk meg attól, ha esetleg 3-4 vékony réteget kell felvinni a tökéletes fedés érdekében. Inkább sok vékony, mint egy vastag.

diy sárga váza festékspray

Az üveget úgy tudjuk legkönnyebben lefesteni, ha a szájába tesszük vagy az egyik ujjunkat vagy egy botot és azzal forgatjuk magunk előtt. A konzervdobozt és a műanyag poharat először állítsuk a fejjel lefelé, majd az utolsó réteghez fordítsuk vissza a talpukra.

Ez a típusú akrilfesték hihetetlenül gyorsan szárad, így a teljes festés, az összes réteggel mindennel, nem fog tovább tartani 20 percnél. Íme, a végeredmény:

sárga váza diy

Jó munkát!

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!