Banner

Olcsó kerítés megoldások – Praktiker Ötletek

Sokan szembesülnek az építkezés során azzal, hogy vannak olyan nem várt tételek, amik drágábbak, mint gondolták – ilyen lehet például egy komplett kerítésrendszer. Éppen ezért gyűjtjük most össze, hogy a kerítés házilag történő kivitelezésekor milyen lehetőségek vannak a spórolásra!

Olcsó kerti kerítés megoldás

Olcsóbb a kerítés, ha házilag készül

A kerítés építés nem feltétlenül egy drága művelet, főleg akkor, ha a kerítés olcsó vagy talált alapanyagokból készül. Tulajdonképpen bármilyen sorolható elem működhet, a lényeg, hogy alaposan tervezzünk előre, nehogy útközben fogyjon el az alapanyag! Ha pedig nem vagyunk idő szűkében, akkor sövényben is gondolkozhatunk – igaz, nem egy gyors kerítés, de annál inkább mutatós!

Az előregyártott kerítéselemek jó megoldás lehet

Egyre többen fordulnak a táblás kerítéshez (más néven panel kerítés), hiszen jól lehet tervezni vele, széles a termékkör, nem utolsósorban pedig több fajta kerítés tartós megoldásnak számít ebben a termékkörben. A táblás kerítésrendszer nagy előnye továbbá, hogy többféleképpen is személyre szabható, ezért mindenkit bátorítunk, hogy a kerítés elemek közül válasszon!

Fa, fém, műanyag vagy kompozit: melyik a legolcsóbb?

Hogy melyek a kertítés elemek előnyei?  A legolcsóbb megoldás kétségtelenül a műanyag háló és a kerítés oszlopok kombinációja, de valljuk be, ez nem túl mutatós, inkább valamiféle ipari kerítés hangulata van. Amennyiben olcsó, de esztétikus kerítést szeretnénk, akkor érdemes lehet nézelődni a fa kerítéselemek között, ezek nagy előnye nemcsak áruk, hanem hogy számtalan lehetőséget is magukban rejtenek: csiszolni, lakkozni és festeni is lehet.

Fa elemek - olcsó kerítés megoldás

Ha viszont hosszú távon gondolkozunk, de nem akarunk csiszolgatni vagy lakkozgatni, ugyanakkor nincs akkora büdzsénk, amiből kijönne egy dekoratív vaskerítés, akkor a kompozit táblás kerítéselem lesz a nyerő! A WPC, más néven fa-műanyag kompozit (wood plastic composit) javarészt fából, műanyagból, ragasztóból és színezőanyagból készül, így tartós, strapabíró megoldást képvisel, ráadásul nagyon könnyen lehet sorolni – a szó szoros értelmében egy komplett táblás kerítésrendszer.

Kerítésoszlop szerelési útmutató

Ami egyáltalán nem olcsó

Cikkünk végén pedig nem tudunk nem kitérni a kerti kerítés legdrágábbik megoldására, a vasból készült variációkra. Bizonyos értelemben ez számít a luxuskategóriának a kerítéselemek piacán, mivel tömör vasból, precíz megmunkálással készülnek, a szinterezett elemek ráadásul hosszú ideig ellenállnak a korróziónak.

Kerti kerítés ötletek – képgaléria

Olcsó kerítés megoldások

Utcai kerítés megoldás – képgaléria

Olcsó utcafronti kerítés megoldás

Terasz kerítés ötletek – képgaléria

Olcsó terasz kerítés

Keresd a kerítésépítés kellékeit a Praktikerben!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!