Banner

Miért válasszunk benzines fűnyírót?

A benzines fűnyíró a motoros fűnyírók kategóriájában jó választás, ha nagy területeken szeretnénk füvet vágni, akár messze a házunktól. A benzines fűnyírók között sok önjáró fűnyíró modellt is találunk, ami jelentősen megkönnyíti a fűvágást. Cikkünkben végigmegyünk az egyes gépek közötti  fő különbségeken, hogy megkönnyítsük számodra a választást.

Benzines Fűnyíró  - Praktiker

Benzines fűnyíró előnyei

A benzinmotoros igazi aduász, ha az erő és teljesítmény összefüggésében vizsgáljuk a fűnyírókat. A négyütemű motorral szerelt, nagy nyomatékú gépekkel gyorsan és precízen vághatjuk le a legsűrűbb gyepet is. Ha a komfort fontos szempont, szeretnénk minimalizálni a befektetett energiát, akkor az önjáró benzines fűnyíró a legjobb választás, hiszen ezeket a gépeket gyakorlatilag csak irányítani kell. Egy többórás fűnyírásnál nagyon nagy segítség ez a funkció. Az új modellek esetében ráadásul a benzines fűnyíró beindítása sem okoz már gondot – pöccre indul!

A benzines fűnyíróknak mindössze két hátrányuk van. Az egyik természetesen az üzemanyag utántöltése, valamint a nem kifejezetten környezetbarát technológia, a másik pedig – legyen szó olcsó benzines fűnyíróról vagy akár felső kategóriásról –, hogy meredekebb lejtőn nem lehet füvet nyírni velük, mert könnyen kihagy a motor, akár le is állhat a porlasztó miatt.

Melyik benzines fűnyírót válasszam?

A Praktiker kínálatában szép számmal szerepelnek benzines fűnyírók is. Az egyik legtöbbet keresett benzines fűnyíró típus az AL-KO Easy sorozat, nem véletlen, hiszen kivételes darab ha az ár-érték arányt nézzük. Amennyiben nem csak benzines önjáró modellt keresünk, hanem egy igazán profi darabot is, akkor az AL-KO 4.6 SP lesz az ideális választás.

Ha viszont az ár a legfontosabb szempont, akkor a kedvezőbb árú benzines fűnyírók közül az MTD Smart 51 BO benzines fűnyírót ajánljuk – természetesen a minőség itt sem hagy kívánnivalót maga után, éppen ezért ennek a modelleknek is ugyanúgy 2 év a kellékszavatossága, illetve 1 év garanciát is vállalunk értük. Ha az önjáró benzines fűnyíró mellett döntesz, akkor az MTD SP 46 B-t ajánljuk.

Többen szokták keresni a Hecht benzines fűnyírókat is, jelenleg készletünkben egyetlen Hecht benzines fűnyírót találni, ami ár-érték arányban szintén optimális választás – a márka modelljei között ugyanakkor fűnyíró traktort is találhatunk, ha a legnagyobb kerti munkálatokhoz keresünk segítséget.

Az elektromos fűnyíró előnyei

Cikkünkben a benzines verziókra helyeztük a fókuszt, pár szót azért mindenképp érdemes szólni az elektromos fűnyíró modellekről is, hiszen sokszor felmerül a kérdés, hogy kertünkben az elektromos vagy a benzines kivitel illeszkedik-e jobban az elvégzendő munkálatokhoz.

Az elektromos modellek általában kisebbek és könnyebbek is, mint a benzines társaik. Természetesen nagyobb kertekhez is lehet használni elektromos fűnyírót, ebben az esetben viszont vagy akkust vásároljunk, vagy okvetlenül szerezzünk be megfelelő méretű hosszabbítót is, vagy a kert távolabbi pontjain biztosítsunk áramfelvételi lehetőséget.

Általában a benzines motor hangosabb, mint az elektromos, viszont a nagyobb zajhoz nagyobb teljesítmény is dukál, éppen ezért abban az esetben vásároljunk elektromos fűnyírót, ha egyenletes terepen fogjuk használni, hiszen a benzinmotorosnál gyengébb teljesítményt nyújtó motorok kései elakadhatnak a hepehupákban, kisebb kődarabokban. Ahhoz viszont nem fér kétség, hogy a leginkább költséghatékony megoldást az elektromos fűnyírók jelentik – ha maximum 30.000 forintot szánunk fűnyíróra, akkor az elektromos fűnyírók közül válasszunk!

Kövesd a Praktiker a Youtube-on is!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!