Banner

Milyen a jó szerszámosláda, mik a nélkülözhetetlen belevalók?

Korábbi cikkünkben átnéztük azokat a szerszámokat, amiket mindenképp be kell szerezni, ha kertes házba költözünk. Ebben nem tértünk ki részletesebben a szerszámosládára, ezúttal viszont pótoljuk hiányosságunkat. Következzenek hát a legfontosabb dolgok, amik nem hiányozhatnak egyik szerszámosládából sem! Cikkünk sorvezetőjét különböző feladatkörök szerint rendezzük.

Szerszámosláda

Szerszámok fúráshoz

Talán nem elrugaszkodott elképzelés, hogy egy fúrógép a legtöbb háztartásban megtalálható. Éppen ezért nem részletezzük, hogy milyen csavarfejekre van szükség, viszont a különböző furatokhoz elengedhetetlen pár egyéb eszköz… Például eltérő méretű tiplik, hozzá tartozó csavarok és alátétek. Persze egy-egy csavarhúzó és fogó sem árthat, ha például a falban marad a tipli, akkor egy csőrös fogó jól jöhet az eltávolításához.

Olvasd el ezt is! Mely alapvető szerszámcsomag kell minden kertes házba költözőnek?

Szerszámok vágáshoz

Elég széles a termékpaletta, ha vágásról van szó, ezért eszközeink függvényében érdemes válogatni. A vágószerszámok között a sarokcsiszoló – vagy más nevén flex – talán a legfontosabb, ezért a különféle vágókorongokat érdemes a ládában tartani! A vágókorongok egyfelől fogyóeszköznek számítanak, főleg akkor, ha rendszeresen használjuk, másfelől viszont különböző feladatra lettek kitalálva: fémhez, fához, műanyaghoz, csiszoláshoz vagy éppen polírozáshoz.

Szerszámok szereléshez

Otthonunkban, a kertben vagy éppen a ház körül többféle probléma adódhat, beszélhetünk egy csöpögő csaptelepről vagy éppen az autó meghibásodásáról. Ezekben a változatos esetekben nem árt, ha lapul a ládánkban egy megfelelő szerszámkészlet. Minél többféle méretben beszerezzük őket, annál biztosabb, hogy semmi sem foghat ki rajtunk:

  • Fázisceruza
  • Imbuszkulcs
  • Dugókulcs
  • T-kulcs
  • Kombinált fogó
  • Villáskulcs
  • Kalapács

Kapcsoló cikk: Szerszámtároló - legyen kéznél minden, amire szüksége van

Szerszámok faljavításhoz

Időről időre elkerülhetetlen, hogy a falat itt-ott ne kellene kicsit kipofozni. Általában rutinfeladatról van szó, pár perc alatt végezni is lehet vele, de csak akkor, ha minden eszköz kéznél van! Egy kis csomag gipsz vagy előre bekevert faljavító mellett spaklira mindenképp szükség lesz, a felület egyengetéséhez csiszolópapírra, valamint egy kisebb ecset is jól jöhet a végső simításokhoz.

Szerszámosláda-kellékei

Szerszámok minden máshoz

Habár eddig a feladatkörök szerint válogattunk, vannak olyan kiegészítők, amik nélkül szintén nem tud élni egy igazi ezermester. Bármennyire is hétköznapian hangzik, ceruza és vízmérték nélkül nem szerszámosláda a szerszámosláda! Hasonló alaptartozéknak számít a mérőszalag, a vágókés, esetleg a sniccer, a szigetelőszalag és a ragasztópisztoly.

Töltsd fel a szerszámosládát a Praktikerben a legjobb szerszámokkal!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!