Fűmag- és magvetés

Fűmag- és magvetés

Kapcsolódó termékeink

A tökéletes fűmag titka, avagy a nagy fűmagkisokos

A tökéletes fűmag titka, avagy a nagy fűmagkisokos

A kertünk általunk leggyakrabban használt része a gyönyörű, egybefüggő gyepszőnyeg. A gyep telepítésekor sok, már korábban említett paraméterre kell figyelemmel lennünk, de alapvetően azok betartása még nem garancia a sikerre. A megfelelő, minőségi fűmag kiválasztásával tesszük fel a koronát a füvesítési projektünkre. Ebben a cikkben a tökéletes fűmag titkának eredünk utána, és a legfontosabb tudnivalókat sorakoztatjuk fel a későbbi biztos siker érdekében.

Füvesítés tavasszal a gyönyörű pázsitért

Füvesítés tavasszal a gyönyörű pázsitért

Füvesítés időpontjának kitűzésére az április és a szeptember a legmegfelelőbb hónap. A tavaszi és az őszi időszakban legideálisabb általában a talaj hőmérséklete és a természetes csapadékmennyiség arra, hogy elkezdje udvara, kertje füvesítését, ha igazán szép kertet szeretne. A füvesített terület kötelező elem és csak nagyon pici kerteknél vagy extrém esetben fordul elő, hogy lemondunk róla térkő, beton vagy egyéb burkolat javára. Összeszedtük a leghasznosabb tudnivalókat, amelyek segítségével dús, élénkzöld és egészségtől duzzadó fűszőnyegen lépdelhetünk.

Márciusi teendő a kertben: palántázás, ültetés, metszés és füvesítés

Márciusi teendő a kertben: palántázás, ültetés, metszés és füvesítés

A március beköszöntével megszaporodnak a kertben elvégzendő feladatok, így egyre több időt tölthetünk a friss levegőn és élvezhetjük a tavasz első gyengéd napsugarait is a munka közben. A legfontosabb teendőket szedtük össze, amelyeket ebben a hónapban érdemes elvégeznünk a kertünk beindításához és a telelő növényeink megfelelő fejlődéséhez.

A kaktusz ültetése

A kaktusz ültetése

A kaktusz ültetése először a megfelelő eszközök előkészítésével történik úgy, mint megfelelő talaj, eszközök, cserép. Az átültetés akkor szükséges, amikor már kinőtték edényüket, azonban több pontra is szigorúan kell ügyelnünk!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!