Banner

Gyomirtás vegyszermentesen: hogyan segít a forrólevegős gyomirtó gép?

A kertben élő nemkívánatos gyomnövények szívós kis teremtmények: bárhol és bármikor felüthetik a fejüket. Nem kell más nekik, mint egy apró rés a házfal, a kerítés vagy a lépcső mellett, és máris gyökeret eresztenek. Ezzel pedig a kerttulajdonosok számára folyamatosan kellemetlen és megterhelő munkát adnak, nem beszélve a számos bosszankodással teli percről.

A gyomirtás igen komoly fizikai munkát igényel, ha például kézzel vagy kapával próbálunk megszabadulni a gaztól. Ha pedig gyomirtó szereket használunk, előfordulhat, hogy a talajba különféle káros anyagok kerülnek, ami a későbbiekben hatással lehet akár a többi ültetett növényre, zöldségre és gyümölcsre is.

Szerencsére van más megoldás is! A forrólevegős gyomirtó készülékkel környezetszennyezés nélkül, permanensen és hatékonyan oldhatóak meg a gyomproblémák! Cikkünkben most részletesen bemutatjuk, hogy hogyan lehet a gyomirtás vegyszer nélkül is egyszerű és eredményes!

Gyomirtás forró levegővel, vegyszerek helyett

A praktikus forrólevegős gyomirtó géppel gyorsan, hatékonyan és tartósan szüntethetjük meg a gyomnövényeket a kisebb és közepes kertekben. Az elektromos gyomirtóval környezetbarát módon, biztonságosan és káros vegyi anyagok felhasználása nélkül dolgozhatunk.

forrólevegős elektromos gyomirtó

Hogyan működik az elektromos gyomirtó?

Az elektromos forrólevegős gyomirtó gép szó szerint a gyökerénél kezeli a problémát: vegyszermentesen és nyílt tűz használata nélkül számol le a gyomnövényekkel. A készülék 650 fokos hősugárral dolgozik, amely közvetlenül a gyom gyökerének sejtszerkezetét teszi tönkre. A gép fején található fúvóka célzottan segíti a gyomirtást: a fúvóka kialakítása miatt szűk és kis helyen is könnyen alkalmazható, a forrólevegős légáram gond nélkül irányítható, így a géppel célzottan, közvetlenül a gyomokat tüntethetjük el.

A forrólevegős gyomirtó gép előnyei

Gyors és hatékony megoldást biztosít

Egy-egy gyomnövény felett az elektromos gyomirtóval mindössze 10-15 másodpercet kell időznünk ahhoz, hogy maximális eredményt érjünk el. Ez azt jelenti, hogy a forró légsugár ennyi idő alatt véglegesen teszi tönkre a gyomokat, anélkül hogy a környező élővilágra veszélyt jelente. A magas hő hatására a gyökérzet körülbelül 24 óra alatt teljesen kiszárad és elpusztul, így nem kell több héten keresztül ismételgetni a folyamatot, mint a gyomirtó szerek használata során.

Rendkívül kényelmesen használható

Az elektromos gyomirtóval a munka rendkívül kényelmes: nem kell hajolgatni vagy négykézláb mászni a földön, mint a kézi megoldás során. A gép segítségével végig állva dolgozhatunk, amiért az ember dereka és ízületei biztosan hálásak lesznek a nap végén.

A környező növényeknek egyáltalán nem árt

A forrólevegős gyomirtó kicsit sem ártalmas a szeretett kerti növényeinkre. A készülék nagyszerű kialakítása miatt nagyon pontosan és célirányosan dolgozhatunk a forró levegővel. A gaz környékén élő növényekben egyáltalán nem tesz kárt: ha közvetlen a gyom felé tartjuk a gépet, akkor csak a gyomnövényt, pontosabban a gyökerét pusztítja el a kibocsátott hő. Ráadásul mivel semmilyen vegyi anyagot nem használunk a gyomirtás során, ezért a talajt sem szennyezzük különféle vegyszerekkel, így a kertben ültetett növények teljes mértékben biztonságban lesznek.

Hol használható a forrólevegős gyomirtót?

Mivel a gyomnövényeket gyakorlatilag egyesével kell elpusztítani a forrólevegős gyomirtóval, ezért leginkább kisebb kertekhez ajánlott. A gép könnyen hozzáfér a szűkebb és nehezen megközelíthető helyekhez is.

A forrólevegős gyomirtás az alábbi esetekben tökéletesen működik:

  • a kerítés vagy a házfal mentén megjelenő gyomnövényeknél,
  • a járdák és a szegélyek mellett található gyomoknál,
  • a kocsibeállók és a kerti lépcsők szélén található gaznál,
  • a térkövek között felbukkanó gyomoknál,
  • a kaviccsal felszórt lapostetőn lévő gyomoknál.

A gyomirtás mellett másra is megoldást nyújt!

Az elektromos gyomirtó rendkívül hasonlóan működik egy hőlégfúvóhoz, ezért a gyomnövények eltüntetése mellett más hasznos funkciókat is képes betölteni a háztartásban.

  • Télen is hasznos lehet: A téli fagyok idején az ereszeken és a csatornákon felgyülemlett jég és hó is eltávolítható a géppel, hiszen a forró levegő könnyedén megolvasztja a megfagyott részeket.
  • Festékek és lakkok eltávolítása: A forró levegő segítségével könnyen eltávolíthatjuk a festéket vagy a lakkot az ablakokról, az ajtókról és akár a kerítésről is. Arra érdemes figyelni, hogy a magas hő könnyen megégetheti a fát, ezért amint a festékréteg hólyagosodni kezd, ki kell kapcsolni a gépet.
  • Grillhez, kandallóhoz és kályhához is használható: Biztonságosan alkalmazhatjuk a gépet a grillsütő, a kandalló vagy a kályha begyújtásához is, ugyanis a forró levegővel a faszenet könnyedén beizzíthatjuk.

Nem szabad összekeverni a gyomégetővel!

A forrólevegős gyomirtó géphez nagyon hasonló a gyomégető, épp ezért könnyen összekeverhető a két eszköz. A gyomégető tulajdonképpen egy lángégő, amely ugyanúgy hővel működik, azonban konkrétan kiégeti a nemkívánatos gazt.

Az eszköz gázpalackot használ, amely könnyen csatlakoztatható az égőcsőhöz. A gyomégető akár 1000 fok feletti hőmérsékleten is képes dolgozni. A gázpalack miatt viszont maga az eszköz sokkal nehezebb, és a nyílt láng miatt a használata sokkal több szakértelmet igényel, mint a forrólevegős gyomirtóé.

A gyomirtás a különféle eszközöknek köszönhetően ma már tényleg nem kell, hogy a megterhelő és kellemetlen kerti munkák közé tartozzon, hiszen az elektromos gyomirtóval könnyedén és teljes mértékben vegyszermentesen pusztíthatjuk el a bosszantó gazt. A gyomirtás végén pedig a szép és gyommentes udvar látványa vár minket! Ráadásul a kertben termő növények is hálásak lesznek, amiatt hogy a tápanyagokat semmilyen ártó gyomnövény nem vonja el tőlük!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!