Banner

Merevfalú medence típusai, tartozékok, kiegészítők

Merevfalú medence típusok, kiegészítők és medence tartozékok. A merev falú medencék és szettek előnye a puha falú medencékkel szemben időtálló fémpalást szerkezetük, továbbá felállításuk, tisztításuk sem igényel bonyolult beavatkozást a megfelelő tartozékokkal.

Fárasztó és forró nyári napok végén a család bármely tagja számára igazi felüdülést kínálhat egy kerti medence. Sokan talán első hallásra a luxuskategóriába teszik ezt a gondolatot, de a sok pénzért kiépített betonfalú medencéknek több alternatívája is van. Mi most a merev falú medencét szeretnénk bemutatni.

merevfalú medence

Merevfalú medence

A puhafalú medencékkel szemben a merevfalú medencék élettartama sokkal hosszabb, strapabíróbb szerkezetük van és jól tűrik a karmokkal rendelkező háziállatok társaságát is. Áruk kicsit magasabb, mint puhafalú társaiké, viszont ha hosszabb távra tervezünk, megéri beruháznunk.

Fémvázas medencék

Ha erősebb vázú medencét szeretnénk, érdemes fémvázas típust választanunk, ez sok évig segítheti a család otthoni nyaralását! Telepítéséhez és szereléséhez kisebb előkészület szükséges. Távolítsuk el a meglévő növényzetet és vízszintezzük a medence tervezett helyét! A medence alá helyezzünk mezőgazdasági fóliát vagy geotextíliát, hogy ezáltal egy sima felületre feküdhessen fel a medence alsó része. Nagyon fontos, hogy a téli időszak előtt víztelenítsük a medencét, tisztítsuk meg alaposan és szedjük szét a fémelemeket, különben a medence anyaga károsodni fog. Nézzük meg, milyen kellékek és medencetartozékok szükségesek az optimális használathoz!

Medenceporszívó

A medence tisztítása alapvető fontosságú ahhoz, hogy a használata a legnagyobb kényelmet és komfortérzetet adja. A fémvázas medencék alját, illetve a belső falát a legegyszerűbben egy speciális medenceporszívóval tarthatjuk tisztán. Ezek olyan berendezések, amik a nehezebben elérhető részeknél, a sarkokban is biztosítják a higiéniát. Általában könnyen kezelhetők és alacsony energiafelhasználásúak.

Medencepumpa

A puha falú medencék elengedhetetlen kelléke, egyben napozó- vagy ágymatracok felfújásához is használhatjuk őket.

Medencelétra

A medencébe való be- és kijutás rejtegethet bizonyos kockázatokat a nedves medence-falfelületek miatt. Emiatt fontos, hogy ezt megkönnyítsük egy 2-3 fokú létrával, amit speciálisan a medence oldalára lehet helyezni, figyelembe véve a medence magasságát. Ma már kaphatók olyan létraváltozatok, amelyeken egy zuhanyfej is rögzítve van, és ennek segítségével tisztán léphetünk bele a medence vizébe.

medencelétra

Egyéb medencetartozékok, kiegészítők

A medencevíz tisztaságát alapvetően a megfelelő víztisztító és a vegyszerezés tudja biztosítani. Előbbiek esetében használhatunk aknás és utólag felszerelt víztisztítókat. Az utólag felszerelt víztisztító előnyei, hogy könnyen felerősíthetők a medence falára, majd ezután már működtetni is lehet, üzemeltetéséhez semmilyen szakmai tudás nem szükséges. Teljesítményük nagyjából azonos az aknás változatú tisztítókéval.

%%TERMEK_AJANLO_574%%

A vegyszerezésnél használhatunk különböző klóros vegyi anyagokat, algátlanító szereket. Ha szeretnénk, hogy a medence vize sokáig meleg maradjon, használjunk szolárszőnyeget. Higiéniai szempontból gondoskodjunk egy medencetakaróról, illetve ha egy fa közelében helyezzük el a medencét, vásároljunk egy hosszú nyélű leszedőhálót!

Reméljük, meghoztuk a kedvüket ahhoz, hogy kipróbáljanak egy családi kerti medencét! Biztosíthatjuk önöket arról, hogy szép nyári emlékeket szerezhetnek általa!

Kövesse a Praktikert a Facebookon is!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!