Banner

Ötletek az ágyásszegély kialakításához

Ha azt a szót halljuk, hogy ágyásszegély, valószínűleg mindenkinek ugyanaz a termék ugrik be: csiszolt fenyőből készült, felgöngyölt formában kapható, egymáshoz drótozott fadarabok. Nem véletlenül népszerű, hiszen olcsó, mutatós, szinte bármilyen stílusú kerthez passzol. De ne felejtsük, hogy van élet a fenyőfából készült ágyásszegélyeken túl – mutatjuk is a kedvenceinket!

Kőből

Nem azt mondjuk, hogy érdemes lenne hazahordani a Duna-part köveit, de a természetes hatású köveknél talán nincsen szebb megoldás. A dekorációs célokra felhasználható kövek már könnyen beszerezhetőek, nem utolsósorban pedig időtállóak. Nem kell félni a korhadástól, állagvesztéstől – egyszerű, de nagyszerű.

Ágyásszegély kőből 

Téglából

A tégla is egy klasszikus megoldás, ugyanakkor sokkal több van benne, mint azt elsőre gondolnánk. A variációs lehetőségek száma szinte végtelen: rusztikus darabokból hullámvonalak, vadiújból szimmetrikusan, lépcsőzetes, földbe süllyesztett vagy éppen több lépcsőfokú – csak a kreativitás szab határt.

Ágyásszegély téglából

Fából

Nem csak a kőből készült ágyásszegély tud megkapóan természetes, romantikus hangulatot kelteni. Bármilyen olyan faanyag is ugyanezt a hatást éri el, ami kevéssé lett csak feldolgozva. Igaz, valamilyen felületi kezelést nem árt elvégeznünk, hiszen enélkül hamar megkopik szépségük.

Ágyásszegély fából

Világítással

Bármilyen ágyásszegély mellett is tesszük le a voksunkat, egy kültéri ledsorral garantáltan fel tudjuk dobni az összképet. Természetesen ehhez elegendő világításról és áramforrásról is gondoskodnunk kell, de egy éjszakába nyúló sütögetést felejthetetlenné fog tenni.

Újrahasznosítva

Az ágyásszegély a kísérletezés terepe: ha nincs kedvünk nagy megfejtésekhez, akkor csak nézzünk körül – mi van kéznél? Megmaradt a kocsibehajtóból egy adag térkő? Találtunk a födémcseréből visszamaradt cserepeket? A műhelyben rengeteg nyesedékfa van? Mindegyik alkalmas lehet ágyásszegélynek!

Egyenesen a polcról

Természetesen a Praktiker kínálatában is vannak előre elkészített ágyásszegélyek, nem is csak egyféle: szürke szegélykő rusztikus vagy minimalista stílusban, de kopottas hatású fából készült kivitel is megtalálható.

Nézz körül a Praktiker ágyásszegély kínálatában!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!