Banner

Merev falú medence – vásárlási tanácsok

Ha merev falú medence vásárlását tervezi, megmutatjuk, hogyan válasszon széles kínálatunkból. Hasznos tippek a merev falú medence vásárlásához – Praktiker-ötletek

merevfalú medence

A merev falú medence jó választás a nyárra, ugyanis szerkezete, alapanyaga garantálja, hogy nem csak egy idényre „kísér el” bennünket – ráadásul a felállítása, tisztítása, tárolása sem bonyolult művelet.

A merev falú medence vázszerkezetének típusai

A fémpalástos medence, azaz a merev falú medence gyártási technológiája egyedülálló, az ugyanis egy külső, galvanizált fémrétegből és egy belső, nagy szakítószilárdságú fóliával ellátott rétegből áll. Előbbi a medence szilárdságát biztosítja, utóbbi a vízszigetelést garantálja. A merev falú medence számtalan formában (szögletes, ovális, kör) és kivitelben készül.

A merev falú medencék kínálatban nemcsak fém-, de műanyag vázas típusokat is találunk, ezeket rendszerint csak fel kell tölteni vízzel, és máris használhatjuk őket. A kínálatban azokat a merev falú medencéket is megtaláljuk, amelyek nemcsak a talajszintre telepíthetők, de a földbe is besüllyeszthetők.

Merev falú medence felállítása

A merev falú medencék telepítése nem időigényes feladat, mindössze egy precízen előkészített terület szükséges, ami nemcsak tiszta, hanem sima, egyenletes és vízszintes is. A legideálisabb a betonfelület, de ha ez nem áll rendelkezésre, egy gondosan megtisztított, például homokkal felszórt tömör terület is megfelel, ha azon nem marad kő, kiálló gyökérzet, éles tárgy, amely megsértheti a szerkezetet.

merevfalú medence

Nem jó, ha a medencét fa alá vagy közelébe telepítjük, a lehulló levelek és rovarok miatt ugyanis gyakrabban kell tisztítani a vizet. Tipp: Használaton kívüli takarófóliával érdemes letakarni a medencét a belehulló szennyeződések távoltartása érdekében.

Fontos, hogy a medence közelében legyen áramforrás, ahonnan majd a vízforgatót üzemeltethetjük, és nem árt, ha a vízelvezetés is megoldott. Ha megvan a merev falú medence helye, terítsük le az alátét geotextillel, és csak ez után lássunk hozzá az összeszereléshez. Ehhez általában nincs szükség sok szerszámra.

Mielőtt medencét vásárolunk, meg kell ismernünk tisztításának alaplépéseit, költségeit. Nem szabad elfelejteni, hogy a hanyagul fertőtlenített víznek súlyos egészségügyi következményei lehetnek. A kisebb medencéknél, mivel azokon nincs vegyszeradagoló, magunknak kell adagolni a vegyszert, ami lehet uszodavegyszer vagy kimondottan erre a célra készült klórkoncentrátum. Fontos, hogy a vegyszert a vízforgató rendszer működése közben adagoljuk, így az megfelelő módon összekeveredik a vízzel!

Nyár végén fontos a medence téliesítése, avagy tisztítása és kiszárítása, hogy következő évben is tudjuk majd használni.

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!