Oldal tetejére
Építkezés, lakásfelújítás

Építkezés, lakásfelújítás

 • Több indok miatt is előfordulhat, hogy zárbetétek után nézünk: akadhat, teljesen elromolhat, új helyre költözhetünk vagy legrosszabb esetben elveszítettük a kulcsunkat. Ezek mind olyan helyzetek, amik miatt új zárat szerelhetünk be – rövid cikkünkben átnézzük a legfontosabb tudnivalókat!

  Tovább
 • Manapság már olyan hétköznapi tárgyak kiválasztása is fejtörést okozhat, mint amilyen például a wc, a bidé vagy éppen a piszoár. Monoblokkos, alsó kifolyású, hátsó kifolyású, síköblítésű, lapos öblítésű – akkor most melyik micsoda? Cikkünkben a wc csészéket, valamint a különböző kifolyású wc típusokat tekintjük át.

  Tovább
 • Talán mindannyiunk találtuk már magunkat olyan helyzetben, amikor zuhanyzás közben váratlanul – szinte egy másodperc alatt – elfogyott a meleg víz. Nem túlzás azt mondani, hogy otthonunk alapvető komfortérzetéhez a megfelelő melegvíz-ellátás elengedhetetlen. Ehhez alaposan át kell gondolni, hogy honnan és milyen formában szerezzük a meleg vizet. Cikkünkben beavatunk az átfolyós vízmelegítős csaptelepek rejtelmeibe!

  Tovább
 • Korábbi cikkünkben már elmerültünk a szobafestés és festékek rejtelmeiben, itt az idő, hogy képzeletbeli projektünket lezárjuk: meddig áll el a maradék festék? Hogyan célszerű tárolni? Ha pedig mindenképp szeretnénk megszabadulni a maradéktól, hova vihetjük? Ezeket a kérdéseket járjuk körül cikkünkben!

  Tovább
 • Korábbi cikkünkben már említést tettünk a WPC kerítésmodulok legfőbb tulajdonságairól, ahol szóba került a WPC járólap és a WPC teraszburkolatok köre is. Ezért – és a felmerülő kérdések miatt – egy külön cikket szentelünk a WPC burkolatokat illető legfontosabb kérdéseknek. Típusokról, előnyökről, hátrányokról és a telepítés mikéntjéről is beszélünk!

  Tovább
 • Vannak kevésbé makulátlan témák, amikről ugyanúgy beszélni kell, ha építkezésre kerül a sor. Ilyen például a szennyvíz szivattyúzására kifejlesztett technológiák, amik nélkül egyetlen korszerű háztartás sem működhet. Természetesen a szivattyú termékkörben is különböző megoldások széles választékát találjuk, ezért nézzük is át, hogy milyen típusok elérhetők a Praktikerben!

  Tovább
 • Kerítéselem nagyon sokféle kivitelben és anyagban kapható. Egy ilyen moduláris rendszert kifejezetten könnyű telepíteni, a darabok szorosan egymáshoz rögzíthetőek, ami kétségtelenül nagy kreatív szabadságot ad. Az esztétikai szempontok mellett fontos, hogy mennyit kell karbantartani és ápolni a különböző kerítéselemeket. Cikkünk segít eligazodni a fa, az acél, a beton, a WPC és a többi fajta táblás kerítéselem között.

  Tovább
 • A természetes anyagokból készült bútorok és nyílászárók szépségének megőrzése fontos feladat: erre lettek kitalálva a különböző faápolók, lakkok és festékek. Ide tartozik a lazúr is, amit cikkünkben most jobban megvizsgálunk. Mi a lazúr festék? Mikor kell vékonylazúrt használni? Mi a pontos rétegrend? Ezekre a kérdésekre mind válaszolunk!

  Tovább
 • A tavaszi időszakban sokak kezdenek kisebb-nagyobb felújítási munkálatokba, talán az egyik legszélesebb kört érintő kérdés a festékek ügye. Számos különböző festék típus létezik, amiknek megvannak a saját felhasználásra vonatkozó szabályaik – ilyen például a zománcfesték. Cikkünkben átnézzük, hogy a zománcfestéket milyen személyre szabott helyzetekben, felületeken és módokon lehet használni.

  Tovább
 • Habár az oltott mésszel való festés ismét visszajött a köztudatba, ezt leginkább fertőtlenítő hatásának köszönheti, sokan mégsem tudják pontosan, hogy mi a különbség a diszperziós-, mészfesték és oltott mész között. Rövid cikkünkben számot vetünk a különbségekről, előnyökről, hátrányokról, valamint kitérünk a beltéri mészfesték használatára is.

   

  Tovább