Oldal tetejére
Építkezés, lakásfelújítás

Építkezés, lakásfelújítás

 • Az elmúlt években jól látható két tendencia az építőiparban: az alapanyagok ára nemcsak magasabb, de egyre nehezebb beszerezni őket, valamint egyre kevesebb a „hadra fogható” szakember. Többek között ezért is ugrott meg a szerszámok iránti kereslet – ebben az egyik legjobban teljesítő termékek az egyforma akkuval működő kisgép-családok. Cikkünkben ezt a termékkategóriát mutatjuk be!

  Tovább
 • Minden bizonnyal sokak hallottak már a hétköznapi csemperagasztóról – van viszont egy olyan alcsoportja, ami annak ellenére kevésbé ismert, hogy nagyon hasznos tulajdonságokkal bír. Cikkünkben a flexibilis csemperagasztó rejtelmeiben merülünk el!

  Tovább
 • Annyit rögtön itt az elején elárulunk, hogy egy burkolat típusról van szó – ha tehát valaki burkolás előtt, konyha vagy fürdő felújítás előtt áll, okvetlenül olvasson tovább! Cikkünkben nemcsak a greslap fogalmát tisztázzuk, de kitérünk olyan típusokra is, mint a mázas gres vagy éppen a mázatlan greslapok fajtái.

  Tovább
 • Ha egy felépítendő házra gondolunk, akkor a vakolat aligha jut eszünkbe először, mint egy fontos része az épületnek. Ehhez képest egy lakóháznak az építkezés teljes munkaigényéből körülbelül 20%-ot tesz ki a vakolás. Komoly munkáról van szó tehát, amihez nem árt körültekintéssel alapanyagot választani. Cikkünkben átnézzük a típusokat, illetve a választás szempontjait!

   

  Tovább
 • A purhabot talán mindenki ismeri, aki legalább egy kicsit is járatos a barkácsolásban. Ha valamire igaz, hogy egyszerű, de nagyszerű, akkor az a purhab. Éppen ezért továbbfejlesztették a technológiát, aminek köszönhetően teljes értékű szigetelőanyagként is lehet már használni. Cikkünkben átnézzük a purhab felhasználási szabályait, valamint kitérünk a szigetelés témájára is!

  Tovább
 • Csöpögő csaptelep a konyhában, összevissza fröcsköl a fürdőszobában – valószínűleg sokak számára ismerős helyzetekről van szó. Kétségbeesni viszont nem szabad, már csak azért sem, mert könnyűszerrel kicserélhetjük a régi csaptelepet saját magunk is!

  Tovább
 • Mint annyi termék esetében, a szintezőt is elérte a technológiai innováció, így egyre jobb és jobb eszközök kerülnek piacra – rövid cikkünkben is egy ilyen, a lézerkeresztes szintező kerül terítékre. Kitérünk arra, hogyan lehet használni, milyen alternatívák vannak, illetve melyik terméket ajánljuk!

  Tovább
 • Az otthoni kisebb munkálatok során, amikor egy polcot vagy képet szeretnénk feltenni a falra, sokszor felmerülhet bennünk az aggodalom, hogy csak nehogy „eltaláljunk” a fúróval valami olyat, amit nem kéne. Ebben a helyzetben egy vezetékkereső detektor különösen hasznos lehet – minden más a cikkben!

  Tovább
 • A különböző szerszámok palettáján talán kevésbé ismert eszköz a popszegecselő. Nemcsak rendhagyó, kicsit mulatságos neve, hanem funkciója miatt is különlegesnek számít. Rövid cikkünkben átnézünk mindent, ami csak a popszegecselés kapcsán felmerülhet egy kezdő vagy hobbi barkácsoló esetében!

  Tovább
 • Ha jobban megnézzük a történelmet, akkor láthatjuk, hogy a munkavédelmi cipő nem egy hétköznapi eleme a Praktiker termékkínálatának. A munkavédelmi cipők evolúciója egészen a facipőktől indul, de olyan ikonikus darabok is munkavédelmi cipőként kezdték pályafutásukat, mint az acélbetétes bakancsok. Egy-két történelmi érdekességet érintve körüljárjuk, hogy milyen szempontoknak érdemes megfelelnie a munkavédelmi cipőknek!

  Tovább