Oldal tetejére
Építkezés, lakásfelújítás

Építkezés, lakásfelújítás

 • Habár az oltott mésszel való festés ismét visszajött a köztudatba, ezt leginkább fertőtlenítő hatásának köszönheti, sokan mégsem tudják pontosan, hogy mi a különbség a diszperziós-, mészfesték és oltott mész között. Rövid cikkünkben számot vetünk a különbségekről, előnyökről, hátrányokról, valamint kitérünk a beltéri mészfesték használatára is.

   

  Tovább
 • Habár egy ház építésénél vagy felújításánál nem elsődleges szempont, hogy milyen lábazatfestéket vásárolunk, korántsem elhanyagolható. Természetesen hamarabb kerül szóba a hőszigetelés, a gépészet vagy éppen a nyílászárók kérdése, pedig a lábazat is legalább ennyire fontos – ez az épület Achilles-sarka. Rövid cikkünkben átnézzük a lábazatfesték-választás legfontosabb szempontjait!

  Tovább
 • Bármilyen épületről is legyen szó a megfelelő beltéri aljzatok kialakítása kulcsfontosságú. Nemcsak az esztétikai szempontok miatt, hanem azért is, mert az aljzat határozza meg, hogy milyen minőségben tudunk majd burkolatot, parkettát vagy akár padlószőnyeget elhelyezni rajta. Ha kisebb-nagyobb hibák vannak, akkor egy jó aljzatkiegyenlítő biztosan segítségünkre lesz!

   

  Tovább
 • Korábbi cikkünkben már érintettünk olyan témákat, mint a gyeprács lerakása, árak, a gyeprácskő hasznossága, ezúttal pedig jobban megvizsgáljuk a műanyag gyeprács kérdéseit. Sok esetben csapadékos napokon, ha behajtunk autóval a kertbe, a gépjármű súlya károkat okozhat felázott talajban, egyik pillanatról a másikra tönkretehetjük a gondosan nevelgetett gyepet – erre megoldás a műanyag gyeprács lerakása!

  Tovább
 • Sok ház esetében nincs megoldva, hogy az autó úgy tudjon behajtani a kertbe vagy a ház elé, hogy a  pázsitban ne tegyen kárt. Természetesen egy száraz, nyári hónapban ez a probléma nem merül fel, egy esős őszi napon viszont annál inkább. A gépjármű súlya és a felázott talaj könnyedén tönkreteszi a szép gyepet – erre megoldás a beton gyeprács lerakása!

  Tovább
 • A térkő kezdetben köztereken és különböző közintézmények előtt jelent meg, széles termékszortimentjének és praktikusságának köszönhetően viszont mára a legnépszerűbb kültéri burkolat lett. Éppen ezért a térkő lerakása teraszra vagy bármilyen magánjellegű felhasználásra is alkalmas, nem különösebben bonyolult feladat, de azért van pár fontos dolog, amit szem előtt kell tartanunk. Cikkünkben ezeket tekintjük most át – következzen a térkő lerakási útmutató!

  Tovább
 • Számos háztartásban fűtési szezononként visszatérő probléma az ablakok szigetelésének kérdése. Habár a korszerű nyílászárók beszerelése a leghatékonyabb megoldás, költséges mivoltuk miatt nem mindenki engedheti meg magának. Éppen ezért összeszedtük azokat a praktikákat, amikkel látványos eredményt érhetünk el, hatásosan csökkenthetjük a fűtésszámlát. Következzenek az öt legjobb trükk – egyszerűtől a kicsit bonyolultabbig!

  Tovább
 • A beltéri ajtók beszerelése némiképp könnyebb feladat, mint a külvilággal is érintkező nyílászárók esete, hiszen nem kell olyan tényezőkkel számolni, mint a nagyobb mértékű hőingadozás vagy épp a szigetelés. Természetesen a beltéri ajtókat is többféleképpen lehet beszerelni, cikkünkben két módszert ismertetünk, valamint átnézzük a beszereléshez szükséges eszközöket és alapanyagokat.

  Tovább
 • A korszerű tetőtéri ablakok ma már számos hasznos és modern kiegészítővel is kaphatók, összegyűjtöttük ezért a legnépszerűbb megoldásokat – és persze azt is, hogy milyen szempontok szerint álljunk neki a tetőtéri ablak beépítéséhez, valamint melyik tetőtéri ablak típus az ideális választás.

  Tovább
 • Hogy miért válassz vinyl padlót otthonodba vagy az irodába? Egyfelől mert ellenáll, olcsó és vízálló, így még a nagy forgalmú helyiségekben is jó választás, de számos további előnye mellett ezzel az egyszerű burkolattal még a padlófűtés is megvalósítható. Rövid cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat: típusaitól kezdve a kivitelezésig!

  Tovább