Oldal tetejére
Építkezés, lakásfelújítás

Építkezés, lakásfelújítás

 • Amikor építkezünk, lakásfelújítást végzünk, vannak olyan feladatok, amelyekhez szakembert kell hívnunk, és vannak olyanok, amelyeket ügyes kezűek számára könnyen kivitelezhetőek. A padlólap lerakás egyszerűbb verziói kivitelezhetőek házilag is. De ha egy összetett mintázattal dobnánk fel a helyiséget, az komolyabb szakértelmet igényel.

  Tovább
 • Vannak olyan esetek, amikor a jó öreg szerszámokkal, gumikalapáccsal vagy csákánnyal semmire sem megyünk. Például egy betonalapzat hatékony elbontásához bizony komolyabb szerszámra lesz szükségünk, mégpedig egy jó bontókalapácsra! Cikkünkben átnézünk minden fontos tudnivalót a bontókalapácsról, kitérünk a kedvelt típusokra, nem mellesleg pedig szót ejtünk a munkavédelmi szempontokról is!

  Tovább
 • Egy jól felszerelt műhelyben vagy barkácsolós háztartásban nem hiányozhatnak a polcokról a különféle csiszológépek. Ugyanakkor ebben a termékkategóriában is számtalan különböző eszköz létezik már – rövid cikkünkben ezeknek járunk utána, mindegyik típust bemutatjuk, nem mellesleg pedig végére járunk a nagy kérdésnek: melyik csiszológép mire jó?

  Tovább
 • Az akkumulátor hosszú élettartamának biztosítása érdekében jó, ha tisztában vagyunk az alap tudnivalókkal. Jó választással, helyes tárolási móddal és biztonságos töltéssel sok éven át megbízható eszközt kapunk. A beszerelést vagy cserét is házilag elvégezheti, mutatjuk hogyan!

  Tovább
 • A linóleumról szinte már mindenki hallott, de mégsem árt tisztázni néhány kérdést – először is, hogy miből készül, és miért éri meg a linóleumot választani! Rövid cikkünkbe mindezekre kitérünk!

  Tovább
 • Korábbi cikkeink között szerepeltek már ajtók, ablakok, kerítés elemek vagy éppen hőszigetelési rendszerek, de a tolókapukról még nem esett szó. Ezt a hiányosságot ezúttal pótoljuk, azt pedig előzetesen eláruljuk, hogy a garázskapu házilag történő kivitelezése is megoldható, de előtte érdemes képbe kerülni a lehetőségekkel – például a következő cikkből!

  Tovább
 • Ha tetőfedésre kerül a sor, akkor a legtöbben automatikusan a cseréptetőre gondolnak. Habár a hazai körülmények között ez számít a megszokásnak, több alternatívája is létezik a cserépnek, többek között a zsindely. Rövid cikkünkben kitérünk a zsindely legnagyobb előnyeire, a lerakás lépéseire, valamint számot vetünk a zsindely típusai között!

  Tovább
 • Az elmúlt évtizedben a fűtési rendszerek is robbanásszerű változásokon mentek keresztül. A korábbi, fatüzeléses és gázos megoldások mellett újabb és újabb lehetőségek nyíltak meg, amik nemcsak energiahatékonyság, hanem környezettudatosság szempontjából is előrelépésnek számítanak. Rövid cikkünkben a hőtermelő rendszerek és hőleadó egységek típusait vesszük át!

  Tovább
 • Habár a legtöbbek számára ismerősnek tűnik a zsalukő, mégiscsak sokan azt gondolják, hogy egészen egyszerűen a tégla vagy az Ytong alternatívája. Való igaz, sok esetben helyettesíthetőek mindezek a zsalukővel, de ennél azért jóval többről van szó. Rövid cikkünkben a zsalukő lehetséges felhasználásaira térünk ki!

  Tovább
 • Talán nem túlzás azt mondai, hogy a festéssel kapcsolatos munkák tartoznak a legnépszerűbb otthonszépítési feladatok közé. A témakör előnye, hogy kevés eszközzel, relatív csekély tapasztalattal is egészen szép végeredményt lehet elérni – nincs ez másképp a gletteléssel sem. Rövid cikkünkben a festés előtti stációt, a glettelést mutatjuk be! Szükséges eszközök, anyaghasználat, trükkök.

  Tovább