Oldal tetejére
Építkezés, lakásfelújítás

Építkezés, lakásfelújítás

 • Egyre több otthon van, ahol kandalló, kályha (is) biztosítja az otthon melegét. Akik régóta használják ezeket, minden bizonnyal ismerik a tűzrakás minden csínját-bínját, talán arra is emlékeznek, hogy tapasztalat nélkül a kandalló vagy kályha begyújtása nem a legkönnyebb mutatvány. Éppen ezért összeszedtünk jó néhány tippet a tűzrakáshoz!

  Tovább
 • A kandallók és kályhák építéséhez különböző – sok esetben speciális – anyagokra van szükség: fémekre, tűzálló kerámiákra és persze nem tűzálló anyagok is kellenek. Ha viszont a tűztér építésre kerül a sor, akkor a tűzálló anyagok közül a samott tégla elengedhetetlennek bizonyul – rövid cikkünkben ki is térünk rá, hogy miért!

  Tovább
 • A fűtésszezon közeledtével érdemes átgondolni, hogy milyen lehetőségeink vannak költségeink optimalizálására. A szigetelések mellett korszerűsíthetjük akár a fűtőegységeket vagy magát a fűtésrendszert is – cikkünkben ezúttal a vízteres kandallót vizsgáljuk meg. Többek között kitérünk arra is, hogyan működik a vízteres kandalló, illetve melyik a legjobb vízteres kandalló.

  Tovább
 • A szilikon különféle hézagok közé használható, rendkívül rugalmas, jól szigetelő tömítőanyag, amikből rengeteg különböző kivitel létezik már. Univerzális szilikon, akril bázisú szilikon, szaniter szilikon – melyik micsoda, illetve hol használhatjuk őket? Ezúttal ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat!

  Tovább
 • Az ereszcsatorna, vagy esőcsatorna feladata a tetőről összegyűlt és lefolyó csapadék elvezetése. De milyen szempontok szerint válasszunk ereszcsatorna rendszert? A műanyag ereszcsatorna jobb, vagy a fém? Házilag is felszerelhető vagy mindenképpen szakember segítségét kell igénybe venni? Többek között ezekre a kérdésekre válaszolunk!

  Tovább
 • Hiába az egyik legerjedtebb otthonszépítési eljárás a szobafestés, sokan mégsem ismerik a mélyalapozót, ami sokat javíthat a végeredményen. Használata után a diszperziós falfesték jobban tapad, illetve a festék száradása után a fal kevésbé marad foltos. Rövid cikkünkben összeszedtük, amit a beltéri mélyalapozásról tudni kell – helyes használattól kezdve a száradási időig!

  Tovább
 • A falak külső hőszigetelése drasztikusan csökkentheti a fűtésszámlánkat, ezt szinte mindenki tudja, de az már korántsem ennyire egyértelmű, hogy melyik hőszigetelő rendszert érdemes választani. Segítünk eligazodni a homlokzati hőszigetelési rendszerek alapanyagai és típusai között!

  Tovább
 • Minden évben egyre többen cserélik le régi nyílászáróikat, a fűtésszezon beköszöntével pedig – kis túlzással – új lakást vesznek birtokba, mivel az új ablakok és ajtók alapjaiban változtatják meg a levegő mozgását, otthonunk mikroklímáját, ez pedig sok esetben penészesedéshez vezethet. Cikkünkben számot vetünk a penészesedés lehetséges okaival, illetve megoldásokat is javaslunk – kíméletestől a teljes körű tisztításig.

  Tovább
 • A csempézés nem egy olyan bonyolult folyamat, ahogyan azt sokan gondolják. Csempézni tudunk mi is házilag, ha van otthon egy kis időnk, a helyes alapanyagokat használjuk, és figyelünk a lépésekre. Segítünk eligazodni az anyagokban és falfelületekben, amikre csempézni tudunk, elmagyarázzuk a csempézés pontos menetét és a hozzá szükséges anyagokat és eszközöket is segítünk összeszedni!

  Tovább
 • A fürdőszobát elsősorban azért csempézzük, hogy a víz és a gőz ne okozzon kárt a burkolatban. Azonban fontos, hogy a lehető legesztétikusabb legyen a fürdőszoba, a csempe jól illeszkedjen a festett felületekhez és a bútorokhoz is. Segítünk megismerni a legnépszerűbb és legszebb csempe típusokat.

  Tovább