Oldal tetejére

Nem minden esetben van szükség arra, hogy az öreg csempét leverjük. Néhány egyszerű trükkel elérhető, hogy olyan legyen, mint az új.

Bővebben >

A füllesztő nyári estéken, amikor már a házak falai is átforrósodtak, szó szerint ömlik be a lakásba a meleg. Ilyenkor azonnal felmegyünk az online piactérre, vagy fellapozzuk a reklámújságokat, ahol elképesztő választékkal találjuk szembe magunkat. Mielőtt bárki klímavásárlásra adná a fejét, tudja meg, milyen szempontokat kell szem előtt tartani.

Bővebben >

A tavasz beköszöntével érdemes körülnézni a portánkon, mert a tél általában nem múlik el nyom nélkül a faanyagú járófelületeken, teraszokon, paravánokon és kerítéseken sem, főleg ha a faanyag a földbe is be van eresztve.

Bővebben >

Bejárati ajtót cserélne? Így lásson hozzá!
Az otthonunk „szájaként” aposztrofált nyílászáró, vagyis a bejárati ajtó cseréje esetén az új nyílászáró kiválasztásánál gondosan kell eljárnunk. Nemcsak esztétikai, hanem sok egyéb paraméter alapján kell kiválasztani a tökéletes ajtót.

A csend hatalmas kincs, egyre hangosabb világunkban ezt megteremteni nem is olyan egyszerű: otthonunkba minden irányból ömlik a zaj – gondoljunk csak az utcai forgalomra, a házunk felett húzódó légi folyosóra, a temperamentumos szomszédasszonyra és hegedülni tanuló kislányára, vagy azokra a lakásokra, ahol túlságosan vidám turistacsapatok adják egymásnak a kilincset. Mivel békére mindenki vágyik, egyre többen vágnak bele otthonuk utólagos hangszigetelésébe. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

Bővebben >

Repedések, egyenetlen felületek, szabálytalan falsík, aszimmetria, foltok, elszíneződés: hosszú az a lista, amely a fal hibáit tartalmazza, mi pedig összegyűjtöttük, milyen tartós, átmeneti és kreatív megoldásokkal lehet felvenni velük a harcot.

Bővebben >

Gipszkarton, a lehetőségek tárháza
Ma már nincs is olyan építkezés, ahol ne lenne jelen az egyik legsokoldalúbban felhasználható alapanyag, a gipszkarton. Alkalmazása egyszerű, kevés kosszal jár és nem utolsósorban megfizethető. Elsősorban válaszfalak készülnek belőle, ám lehetőségeinek tárháza végtelen.

Bővebben >

Színek, amik jót tesznek a léleknek
A lakás kifestése sosem könnyű művelet: nem elég, hogy hatalmas rumlival jár, a megfelelő színeket is ki kell választani. Ez utóbbi pedig sokkal összetettebb folyamat annál, mint egyszerűen rábökni a színskálán egy tetszetős színre, a kiválasztott szín ugyanis hosszú időn keresztül hatással lesz a lelkiállapotunkra.

Bővebben >

Így használd ki a kis falfelületeket okosan!
Nincs olyan lakás, ahol ne lenne egy-két olyan falfelület, amit méreténél, alakjánál vagy elhelyezkedésénél fogva a haszontalan jelzővel illetünk, semmire sem jók. Ez azonban csak látszólag van így, mutatunk 7 hasznos funkciót, amit ezek a falszeletek is betölthetnek.

Bővebben >

Kellemesen melegít és takarékos: a falfűtés előnyei
Ez a fűtéstípus itthon még kevéssé elterjedt, pedig számos előnye közül csak az egyik, hogy energiatakarékos. Lássuk, mit érdemes róla tudni!

Bővebben >

Újra divat a lambéria, használjuk bátran!
Bár a lambéria méltatlanul hosszú évekre kikerült a köztudatból, manapság egyre többen fedezik fel újra a természetes burkolóelemet, ami kinőtte a hagyományos falburkolat szerepét. Dizájnelemmé lépett elő, a hálószoba, a konyha, a plafon vagy épp az iroda dísze lehet.

Bővebben >

6+1 tipp, hogyan frissítsük fel a lakásunkat kis lépésekben
Egy lakás sosem lehet teljesen kész, mindig akad valami apróság, amit meg szeretnénk csinálni, de sohasem jut rá idő. A szekrényekben nincs egy fikarcnyi hely sem, az előszobában halomban állnak a cipők, és ha vendégek jönnek, nincs hová kényelmesen leülni. Ha szisztematikusan, kis lépésenként állunk neki a hiányosságok rendbetételének, akkor sokkal könnyebben végére járhatunk a tennivalóknak.

Bővebben >

Tehetünk laminált padlót a konyhába?
Nagyon gyorsan elterjedt itthon is az olcsó és könnyen lerakható laminált padló, de még akadnak a lakásnak olyan helyiségei, amelyeket nem sikerült meghódítania. Pedig több előnye is van a járólappal szemben.

Bővebben >

Ne csak ábrándozzunk róla: 5 érv a kandalló mellett
Ilyenkor télen különösen nagy érték egy kandalló, ami előtt egy finom teát kortyolgatva feltöltődhetünk a téli estéken. De nem csak emiatt érdemes kandallót beszereltetni.

Bővebben >

10 hiba, amit gyakran elkövetünk lakásfelújításnál
Egy lakásfelújítás általában sok időt, kötélidegeket, valamint rengeteg pénzt igényel. Mivel egy-egy tévedés akár több százezres pluszkiadást is jelenthet, összeszedtük, mik a leggyakoribb buktatók, hogy elkerülhessük őket.

Bővebben >

Laminált padló: hogyan válasszunk színt?
A választék szinte végtelen, és folyamatosan változik. Mostanában egyre elterjedtebbek a kifejezetten világos, és az egészen sötét árnyalatú laminált padlók, míg a vöröses árnyalatok viszont kicsit háttérbe szorultak. Segítünk a döntésben.

Bővebben >

Hogyan tervezzük meg a hálószoba világítását?
A hálószobában az időnk nagy részét alvással töltjük, mégsem úszhatjuk meg a megfelelő világítás beszerelését. Az olvasólámpa és a mennyezeti világítás mellett a hálóban kiemelt szerepet kapnak a hangulatfények, hiszen ez otthonunk legmeghittebb csücske.

Bővebben >

5 érv a LED-es izzók mellett
Izzócserénél gyakran szembesülhetünk a kérdéssel, hogy kompakt fénycsövet vagy LED-et válasszunk. A LED-fényforrások még viszonylag újnak számítanak, de megéri mellettük dönteni, elmagyarázzuk, miért!

Bővebben >

Olcsó és trendi: a nyitott ruhásszekrény
Ha ruhatárolásról van szó, akkor általában egy nagy zárt szekrényre, vagy egy tolóajtós beépített szekrényre gondolunk, pedig léteznek ennél légiesebb és jóval olcsóbb megoldások. Eláruljuk, hogyan oldhatod meg a ruhatárolást kevés pénzből és divatosan.

Bővebben >

5 helyzet, amikor érdemes gipszkartonozni
A gipszkarton nagy előnye, hogy olcsóbban és gyorsabban lehet vele dolgozni, amivel pénzt és időt takarítunk meg. Minden csövet, vezetéket el lehet bújtatni mögötte, így nincs szükség vésésre sem. Emellett jó hangszigetelő, egyes típusai tökéletesen vízállók mások tűzálló tulajdonságokkal rendelkeznek. Emellett meleg tapintású, természetes anyag, nézzük, milyen esetekben érdemes használni!

Bővebben >

 • Bankkártyás fizetés

  Egyszerű, pontos, gyors, biztonságos megoldás és ráadásul kényelmes is!
 • Áruházi átvétel

  Az Ön által kiválasztott áruházunkban személyesen átveheti megrendelését.
 • Fogyasztóbarát

  Fogyasztói jogról közérthetően. Rajzos tájékoztató az Ön jogairól!
 • Kérdése van?

  Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére!
 • Törzsvásárlónk

  Használja ki Ön is a Praktiker Plusz Törzsvásárlói Programunk előnyeit!
 • Országos szállítás

  Gyors és biztonságos. Termék kiszállítás az ország bármely területére.