Fejléc kép
Karácsonyi trendek 2022: színek, ötletek, dekorációs tippek

Karácsonyi trendek 2022: színek, ötletek, dekorációs tippek

Klasszikus, erdei, romantikus vagy luxus karácsony? A karácsonyi ünnepvárás során nemcsak a karácsonyfát, hanem az otthonunkat is ünneplőbe öltöztetjük. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen trendek figyelhetők meg 2022-ben a karácsonyi dekoráció terén.

Beton kaspó készítése házilag

Beton kaspó készítése házilag

A beton azért remek választás, mert amellett, hogy érdekes és modern, még olcsó is. A kültéren használt beton virágtartó nagy előnye, hogy elég nehéz olyan szelet elképzelni, ami felborítaná. Cikkünkben bemutatjuk, hogy készíthetjük el beton kaspónkat könnyedén otthon.Fókuszban az ünnepi asztal – Tippek asztali dekorációhoz

Fókuszban az ünnepi asztal – Tippek asztali dekorációhoz

Bár egy szép karácsonyhoz nem feltétlenül kell hatalmas dekoráció, sokan fontosnak érzik, hogy az ünnepek környékén egy kicsivel több figyelmet szánjanak az otthon kinézetére és dekorálására. A karácsonyi vacsora és az asztali dekoráció is fontos elem az ünnepek során – ezért elmélyültünk kicsit jobban  a karácsonyi dekorációk világában. Néhány jó tanácsot, illetve egy praktikus „csináld magad” dekorötletet is hoztunk!

Karácsonyi csomagolás ötletek – Így tedd szebbé a pillanatot!

Karácsonyi csomagolás ötletek – Így tedd szebbé a pillanatot!

A karácsonyi ajándékozás kétségtelenül kiemelt pillanata az évnek, vannak, akik ilyenkor mutatják ki igazán a szeretetüket. Persze itt nem a nagy és drága dolgokra gondolunk, egyszerűen valami figyelmességre, ami tényleg egyedivé, különlegessé teszi az ajándékozás pillanatát. Ez pedig akár egy saját kezűleg készített csomagolás is lehet – ilyen ötleteket gyűjtöttünk össze!

Környezettudatos iskolakezdés

Környezettudatos iskolakezdés

Az iskolakezdés terhei nemcsak a családi kasszát terhelik, hanem sok tekintetben a környezetet is. Minden év szeptemberében olyan kiadások merülnek fel, amik egyfelől racionalizálhatóak, másfelől – bizonyos elemei – egészen egyszerűen megspórolhatóak. Rövid cikkünkben átnézzük azokat az iskolakezdéshez kötődő praktikákat, amikkel környezetünknek és pénztárcánknak egyaránt kedvezhetünk.

Csináld magad krétatábla házilag

Csináld magad krétatábla házilag

A krétafesték már több éve egy „régi új” ismerős, ismét felfedeztük magunknak, hogy mennyi mindenre jó. Nagy népszerűségének ellenére még nem adtunk számot a páratlan lehetőségeivel, éppen ezért cikkünkben most jobban megvizsgáljuk a krétafesték típusait és felhasználási módjait!

DIY fali kulcstartó készítése

DIY fali kulcstartó készítése

Indulás előtt nem találod a lakás- vagy a kocsikulcsot? Sosincs szem előtt a pincekulcs, amikor épp szükség lenne rá? Sokat bosszankodsz amiatt, hogy ezeknek az ajtókat nyitó kulcsocskáknak folyamatosan lába kél? Íme, egy egyszerű, de annál szemrevalóbb kulcstartó elkészítési javaslat, amely véget vet ennek a problémának. A kulcstartó akár az ajtóra, akár az ajtó közelébe, az előszobába is felszerelhető, amelyekbe a kulcscsomók könnyedén fellógathatók. Így minden kulcs a helyére kerül, és vége a hosszadalmas keresgéléseknek.

Konyhai fűszernövénytartó - Hozd el a tavaszt a konyhádba friss fűszernövényekkel!

A friss fűszerek éppúgy egy hobbiszakács „kellékei”, mint egy jó minőségű edény vagy egy éles kés. Épp ezért most megmutatjuk, hogyan készíthetünk el egyszerűen, hat leggyakrabban használt fűszernövény számára egy olyan plafonra vagy polcra fellógatható, praktikus fűszernövénytartót, ami által a friss ízek karnyújtásnyi közelségbe kerülnek a konyhában.

Dekorációs stíluskalauz: 5+1 felejthetetlen karácsonyi kiegészítő!

Dekorációs stíluskalauz: 5+1 felejthetetlen karácsonyi kiegészítő!

Itt egy újabb karácsony, szinte menetrendszerűen kezdjük otthonaink dekorációját, szépítgetését. Valljuk be, az otthonszépítés is olyan, mint a csoki: ember legyen a talpán, aki egy kóstoló után abba tudja hagyni. Ezért is vannak évről évre karácsonyi dekorációs trendek, amik kellő inspirációt adnak ahhoz, hogy továbbszépítsük otthonunkat – ezek a trendek alapján állítottunk össze egy kis listát a kedvenc Praktikeres lakberendezési kiegészítőkről!

Ünnepi kreativitás: alternatív karácsonyfák készítése néhány kellékből

Ünnepi kreativitás: alternatív karácsonyfák készítése néhány kellékből

Karácsony közeledtével előkerül az ünnepi dekoráció kérdése, azon belül is a karácsonyfa beszerzése és díszítése. Sokan a fenntarthatóság jegyében szeretnék elkerülni, hogy egy fát csak azért vágjanak ki, hogy pár hétig vagy hónapig díszítse a lakást – mi tehát a megoldás, ha nem műfenyőben gondolkodunk? A kretaív szemléletmódú dekorálóknak hoztunk néhány ötletes inspirációt, hogyan lehet karácsonyfát állítani fa nélkül!

Békebeli karácsonyi hangulat - ajtó koszorú polisztirol rozettából

Békebeli karácsonyi hangulat - ajtó koszorú polisztirol rozettából

Egy karácsonyi koszorúhoz igencsak illik a századelő békebeli hangulata. A hagyományos piros kiegészítők, a valódi örökzöldek, szalagok mind ezt erősítik - csak az alap valami egészen formabontó. A régi polgári lakások, mennyezet díszítő gipsz stukkóit idéző polisztirol rozetta, első gondolatra talán nem a leginkább magától értetődőbb koszorú alap.

Karácsonyi trend 2021: színek, ötletek, dekorációs tippek

Karácsonyi trend 2021: színek, ötletek, dekorációs tippek

A 2021-es év karácsonyi hívószava a természetesség. Az biztos, hogy a természetes anyagból készült dekoráció sosem megy ki a divatból, de ebben az évben kifejezetten népszerűnek ígérkeztek a hagyományosabb formák, klasszikus színek és anyagok. Megmutatjuk a dekorációs ötleteket, amelyekből inspirálódhatunk, következzenek a 2021-es karácsonyi dekorációs trendek!

Mini lerakó polc, világítással

Mini lerakó polc, világítással

Ez a mini lerakó polc bármelyik helyiségben jó szolgálatot tehet. A polcra szerelt világítás pedig még inkább használhatóvá teszi. Lehet belőle éjjeliszekrény, ahol olvasó lámpaként is funkcionálhat, íróasztal fölé szerelve helyettesítheti az íróasztal lámpát, de lehet belőle egyszerű
hangulatvilágítás is bárhol a lakásban.

Mire is jó néhány réz fűtéscső idom és két fa rúd?

Mire is jó néhány réz fűtéscső idom és két fa rúd?

Egy hálószobába mindig jól jön valami, ahova az ember könnyedén ráhajinthatja azokat a ruhákat, amiket éppen levesz, vagy pont felvenni készül. Néhány, egyszerű alapanyagból készített Wein Krisztina egy igen kreatív szobainast. Olvassátok el a posztot, hogy mi is kell hozzá és hogyan készíthetik el!

Lebegő könyvtár

Lebegő könyvtár

A rejtett fali könyv konzolok igen jó szolgálatot tehetnek. Néhány, a fal előtt lebegő könyvkupac dekorációnak sem utolsó, sőt akár polcként is funkcionálhat, de még az is lehet, hogy kedvet kapunk némelyik könyvbe belelapozgatni.

Éjjeliszekrényből mosdószekrény

Éjjeliszekrényből mosdószekrény

A Praktiker vendégbloggere, Wein Krisztina az éjjeliszekrény szerepét gondolta újra és épített belőle mosdószekrényt. Lássuk az átváltozást: hogyan kerül a bútordarab a hálóból a fürdőbe!

Raklap szerszám tároló egy óra alatt

Raklap szerszám tároló egy óra alatt

Egyre többen fedezik fal a raklapokban rejlő lehetőséget. Vendégbloggerünk, Wein Krisztina egy nem mindennapi, ugyanakkor gyorsan elkészíthető szerszámtárolót barkácsolt.

Ha végre itt a nyár… Készítsünk úszó medencetálcát!

Ha végre itt a nyár… Készítsünk úszó medencetálcát!

Végre megérkezett a nyár és a jó idő! Vendégbloggerünk, Wein Krisztina a nyári medencézésekhez készített egy ötletes és praktikus úszó medencetálcát.

Hogy kerül a csatorna az asztalra?

Hogy kerül a csatorna az asztalra?

Vendégbloggerünket, Wein Krisztinát legutóbb a csatorna alkatrészek „ihlették meg”. Lássuk, hogyan készülnek a különböző csatorna könyökökből vázák.

Csináld magad: tervező 2020-ra

Csináld magad: tervező 2020-ra

Vendégbloggerünk, Brandt Diána utolsó bejegyzését hoztuk el, ami kiváló eszköz lehet 2020-ra.

/
9

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!