Dekorációs stíluskalauz: 5+1 felejthetetlen karácsonyi kiegészítő!

Itt egy újabb karácsony, szinte menetrendszerűen kezdjük otthonaink dekorációját, szépítgetését. Valljuk be, az otthonszépítés is olyan, mint a csoki: ember legyen a talpán, aki egy kóstoló után abba tudja hagyni. Ezért is vannak évről évre karácsonyi dekorációs trendek, amik kellő inspirációt adnak ahhoz, hogy továbbszépítsük otthonunkat – ezek a trendek alapján állítottunk össze egy kis listát a kedvenc Praktikeres lakberendezési kiegészítőkről!

Diótörő figurák

Örök klasszikus diótörő

A karácsonyi időszak közeledtével egyre több helyen bukkannak fel a diótörő bábuk, sokan Csajkovszkij híres operájához kötik elterjedésük okát, valójában német eredetű népszokásról beszélünk. Manapság a modern gyártású, de hagyományos formákat idéző diótörők már csak dekorációs célokat szolgálnak, habár nem törnek diót, egy valamiben azért verhetetlenek: számos méretben és kivitelben léteznek, legyen szó LED-es világítással felturbózott, ember méretű figuráról, vagy aprócska, fellógatható variációról.

Megunhatatlan hógömb

A hógömb talán az egyik, ha nem a legikonikusabb karácsonyi dekoráció. Egy gömb, amiben minden benne van: hópelyhek, téli táj, fenyőfa vagy akár különböző állatok és figurák. A gyerekek egyenesen rajonganak az ilyen dekorációkért, ezért van többféle stílusú hógömb a Praktiker kínálatában. Természetesen házilag is meg lehet csinálni pár hozzávaló segítségével, erről korábbi cikkünkben értekeztünk, de ha nem szeretnél ezzel foglalkozni, akkor szívből ajánljuk rénszarvasos hógömbünket!

Karácsonyi hógömb

Trendi mintás gömbök

Az idei karácsonyi dekorációs trendek egyik fő iránya a „fagyos letisztultság”, amit a süppedő hó, a téli csillagos égbolt és a jégtükör inspirált. A hűvösebb árnyalatok – gyöngyház, ezüst, fehér és türkizek – kombinálásával ez a téma modern, nyugodt hangulatot teremt az enteriőrökben. Ehhez a stílushoz illeszkedik tökéletesen az ezüst és fehér díszített gömbkollekció!

Extravagáns glitteres fagyöngy

Az ünnepek másik nagy stílusirányzatában a csillogás és a feminin vonalvezetés játéka bontakozik ki: a fém- és üveghatású díszítések, a selymes fényesség különös kölcsönhatásba lépnek egymással olyan tárgyak felületein, mint a különleges karácsonyfadíszek, a tollas dekorelemek vagy éppen a glitteres fagyögyöngy. Ilyen kiegészítőKKel extravagáns, DE elegáns módon tudjuk feldobni a lakást!

Régi időket idéző asztali dísz

Örök klasszikus irány, amikor természetes anyagokkal és színekkel dekorálunk, ilyen esetben előszeretettel alkalmazhatjuk a fát, mint alapanyagot – többek között szobrocskák formájában is megmutathatjuk annak naturális szépségét. Erre jó példa a a hintaló formájában testet öltő asztali dekoráció, ami természetes hatásával gyönyörködtet.

Világító rénszarvas

Látványos világító rénszarvas

Korábbi cikkünkben már körüljártuk a kültéri világítás mikéntjét, ezért most nem a részletekre, hanem egy konkrét termékre fókuszálunk: a világító rénszarvasra. Sokan nem szeretnének lemondani a kültéri ünnepi fényekről, de azért annyira nem lelkesek, hogy a ház homlokzatát feldíszítsék egy létráról vagy magasabb állványról. Nekik tökéletes megoldás a világító rénszarvas: csak az áramellátásról kell gondoskodni, egyébként pedig rögtön felállítható!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!