Csináld magad: ünnepi tányéralátét

Az ünnepi asztal díszítéséhez nem kell súlyos költségekbe verni magunkat, olykor a legegyszerűbb trükkök jelentik a leglátványosabb megoldást. Bizonyítékként hoztunk 5 kreatív megoldást.

Fekete-fehér: az elegáns tányéralátét

karácsonyi tányéralátét

A tányéralátét kapcsán a legtöbben egy kör vagy négyszög alakú kiegészítőre asszociálnak, pedig azt könnyűszerrel kiválthatja egy-két szélesebb szalag is, ami bár nem védi a terítőt és az asztalt, de cserébe díszíti azt.

A fekete és a fehér kombinációja az ünnepi asztal díszítésére is tökéletes megoldás, ám hogy elkerüljük a gyászos hangulatot, de megtartsuk az eleganciát, használjunk egy harmadik színt – például aranyat, ezüstöt, kéket!

Gombözön: a bohém tányéralátét

karácsonyi tányéralátét

Aki nem szeretne az ünnepi asztal dekorációjára túl sok pénzt áldozni, dobja fel a már meglévő alátétet – például gombokkal. Aki ennél is tovább menne, fesse át a műanyag, fa alátéteket spray festékkel, vagy vásároljon tetszőleges textíliát, és varrjon maga alátétet!

Évgyűrű: a rusztikus tányéralátét

karácsonyi tányéralátét

A fa mindig jó választás, nemcsak strapabíró és tartós alapanyag, de szép is, amitől az ember kicsit közelebb érezheti magát a természethez. A fa törzséből vágott „szeletek” nem véletlenül felkapott tányéralátétek mostanában.

Tipp: nem kell ragaszkodni a fa eredeti színéhez, fessük át bátran más színre!

Papírharmonika: a sikkes tányéralátét

karácsonyi tányéralátét

Vegyünk egy kottát, egy régi újságot, magazint vagy színes kartonlapot, hajtogassunk belőle harmonikát, majd helyezzük erre a tányérokat! A trükk bár egyszerű, annál látványosabb.

Tipp: ha vastagabb papírt használunk, spray festékkel könnyűszerrel átfesthetjük.

Ragasztó: a cseles tányéralátét

karácsonyi tányéralátét

Akinek van türelme, ragasztópisztolya és spray festékje, az ragasztóból is elkészítheti a tányéralátétet. Ehhez nem kell egyebet tenni, mint a ragasztópisztoly segítségével olajozott üveglapra megrajzolni a kiszemelt motívumot (a fotón az aranyhálót), várni, amíg megdermed, majd átfújni egy ünnepi színnel.

Kövesd a Praktikert a Facebookon is!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!