Hogy kerül a csatorna az asztalra?

Vendégbloggerünket, Wein Krisztinát legutóbb a csatorna alkatrészek „ihlették meg”. Lássuk, hogyan készülnek a különböző csatorna könyökökből vázák!

Nagy barkácsáruház rajongó vagyok, de teljesen megértem, hogy – azoknak, akik nem ismernek - ez a kijelentés némi magyarázatra szorul.
Sokszor van, hogy célirányosan megyek egy-egy szükséges valamiért, de a sorok között bóklászva lenyűgöződöm a számomra ismeretlen funkciójú alkatrészek, kiegészítők között. Leginkább az építőanyag osztályon tudok elveszni, ahol nem látok mást, mint elképesztő mennyiségű barkács alapanyagot. Még azoknak a „kütyüknek” is el tudok vonatkoztatni az eredeti funkciójától, amiről amúgy tudom, hogy mire valók.
Legutóbb a csatorna alkatrészek „ihlettek meg”. Hihetetlen, de néhány apróbb változtatás után olyan izgalmas, design hangulatú tárgyakká alakulnak, hogy még akár egy húsvéti reggeliző asztal dekorjaként is megállják a helyüket.

Hogy kerül a csatorna az asztalra? - Praktiker

Alapvetően kaspónak készültek, de rájöttem, hogy vázaként is szuperül használhatóak. A végzáró dugók, a benne lévő gumi tömítéssel tökéletesen zárnak, így akkor sem kell aggódnunk, ha vizet töltünk bele.

Hogy kerül a csatorna az asztalra? - Praktiker

Hozzávalók

Hogy kerül a csatorna az asztalra? - Praktiker

Elkészítés

Első lépésben mossuk le és zsírtalanítsuk a csatorna könyököket. Ezután fújjuk le a PitnyPlus kréta festék alapozóval. Kb. 30-40 cm távolságról fújjunk és inkább több, vékony réteget, nehogy megfolyjon. Elképesztő gyorsan szárad, de hiába érezzük száraznak, a fedő spray fújása előtt érdemes mintegy 1 órát várni.
Amikor tökéletesen száraz, fújjuk le az egész könyököt fehérre. Én PintyPlus törtfehér krétafesték sprayt használtam. Itt elég volt 20 percet várni és annyira megszáradt, hogy már jöhetett a következő szín.
Ezután ragasszuk ki Tesa maszkolószalaggal, ott, ahol a két színt szeretnénk találkoztatni, és takarjuk le a fehéren maradó részeket. Fújjuk le a kiválasztott színnel (én menta és rózsa színt használtam).

Hogy kerül a csatorna az asztalra? - Praktiker

Nekem, már így, két színre festve is tetszett, de persze nem bírtam ki, hogy ne kerüljön rá egy kis „valami”.
A szigetelő szalagot leragasztottam egy olyan felületre (pl. műanyag, üveg stb.) ahonnan felszedhető, sniccerrel felvagdostam kb. 3-4 milliméteres csíkokra, majd felragasztottam a színek találkozásánál és a könyökök aljára.
Persze ez elhagyható, vagy bármi más dekor is használható, de a lényeg, hogy egy tiszta, üde, friss megjelenésű tárgy szülessen, amiről még álmunkban sem jut eszünkbe az építkezések, koszos, poros hangulata.

Hogy kerül a csatorna az asztalra? - Praktiker

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!