Oldal tetejére
Kert és szabadidő

Kert és szabadidő

 • Egy otthon belakásának vannak klasszikus stációi a tisztasági festéstől kezdve az utolsó kép felrakásáig. Valahol ennek a képzeletbeli tengelynek a vége felé helyezkedik el, amikor a polcokra és párkányokra növényeket teszünk. Megtöltjük egy kis extra élettel a lakást – és itt nemcsak a növényekre, hanem a kaspókra is gondolunk! Pár jól megválasztott kaspóval garantáltan fel lehet dobni a lakás, az erkély vagy éppen a veranda hangulatát. Cikkünkben átnézzük a vásárlási szempontokat, és a legnépszerűbb kaspótípusokat.

  Tovább
 • A permetezés kétségtelenül megosztó tevékenység: vannak, akik minden áron szeretnék elkerülni, de olyanok is akadnak, akik talán túlságosan is „bőkezűen” bánnak a permetező szerrel. Rövid cikkünkben nem szeretnénk most igazságot tenni, éppen ezért azt vesszük szemügyre, hogy milyen érvek és ellenérvek szólnak a permetezés mellett, valamint áttekintjük a lehetséges eszközöket.

  Tovább
 • Bármilyen medencéről is legyen szó, ha a szűrés és vízforgatás nem megoldott, akkor a víz tisztán tartása szinte lehetetlenné válik. A medence szűrő egy nélkülözhetetlen eszköz, aminek a karbantartása és tisztítása korántsem túl bonyolult. Cikkünkben átnézzük a medence tisztítás házilag  történő rejtelmeit!

  Tovább
 • A különböző szivattyúk elengedhetetlen kellékei a háztartásoknak – legyen szó meleg vagy hideg, tiszta vagy szennyezett vízről. A legtöbben a kutakból felszivattyúzott víz kapcsán találkoznak legtöbbször a szivattyúkkal, de a medencékhez, valamint a medence tisztán tartására is ilyen eszközöket használunk. Következzen hát a medence vízforgató szivattyúk világa cikkünkben!

  Tovább
 • A kerti motoros gépek termékkörét egyre többen fedezik fel, és jönnek rá, hogy van élet az elektromos fűnyíró mellett is. Számos olyan praktikus eszköz van már, ami megkönnyítheti a kerti munkát, ilyen például a szegélynyíró is. Cikkünkben kitérünk az elektromos fűszegélynyíró és a nagyobb teljesítménnyel rendelkező elektromos fűkasza összehasonlítására, valamit átnézzük a szegélynyírók legfontosabb alkatrészeit és használatát.

  Tovább
 • A jó idő beköszöntével ismét terítékre kerülnek a rendszeres kerti munkák, többek között a fűnyírás témaköre is. Természetesen a fűnyírók kínálatában is már számos különböző típus megtalálható, a hagyományos benzines és elektromos kivitelek mellett az egyik legpraktikusabb eszköz az akkus fűnyíró. Cikkünkben átnézzük az előnyöket, hátrányokat, valamint szót ejtünk az elektromos vagy benzines fűnyíró összehasonlításáról is.

  Tovább
 • Lassacskán minden feltétel adottá válik, hogy újra találkozzunk barátainkkal, rokonainkkal, és az erkélyre vagy teraszra kiülve kicsit elengedjük magunkat. Az ilyen vibráló vagy meghitt találkozások sikeréhez nagyban hozzájárulhat egy-egy szép kerti bútor vagy praktikus kiegészítő – ilyenekből készítettünk most egy rövid listát!

  Tovább
 • Egy hosszú tél – és különböző nehezítő körülmények – után végre itt a jó idő, kezdődhetnek az erkélyes, kerti és teraszos lazulások! Az éjszakába nyúló borozások, grillezések vagy könnyed beszélgetésekhez viszont nem elég a jó társaság, fényre is van szükség – lehetőleg megújuló energiaforrásból!

  Tovább
 • „Ha kipusztulnak a méhek, azt az emberiség legfeljebb négy évvel éli túl” – az idézet eredete kétséges, többen vannak, akik Einsteinhez kötik, de talán nem is ez a lényeges. Inkább az, amire utalni próbál: a rovarok a földi ökoszisztéma fontos szereplői. Amilyen kicsik, annyira nélkülözhetetlenek. Éppen ezért érdemes szót ejteni arról, hogy kertünkben miképpen tudunk hozzájárulni a természetesen egyensúly megtartásához – hogyan járhatunk a rovarok kedvében? Például rovarhotellel!

  Tovább
 • Az öntözőrendszer gondos kiválasztása és szakszerű telepítése megéri az időt és az energiát, segítségükkel kertünk biztosan átvészeli a forró hónapokat. Végeztesd a napi locsolást automata rendszer segítségével, amíg az árnyékosban pihensz vagy a nyári szabadságodat töltöd! Cikkünkben összegyűjtöttük a választáshoz szükséges tudnivalókat, valamint a locsolóeszközök legnépszerűbb darabjait is átnézzük.

  Tovább