Oldal tetejére
Kert és szabadidő

Kert és szabadidő

 • Habár sokan úgy tudják, hogy a madaraknak segítségre van szükségük a hosszú tél átvészeléséhez, valójában nem ezért szoktak visszajárni a madáretetőkhöz. Azok a madarak, amik nem repülnek el melegebb éghajlatra, gond nélkül át tudnak telelni hazánkban is. Szóval miért érdemes mégis madáretetőket kitenni? Hogy pár percre egy kis élet költözzön a rideg téli napokon a kertünkbe vagy erkélyünkre!

  Tovább
 • Ismét beköszöntött a fűtési szezon, ezért érdemes szót ejteni a különböző fűtési és gazdasági szempontokról is. Mivel a fűtésen sokat lehet spórolni, ezért nem mindegy, hogy mivel és hogyan fűtünk. Cikkünkben a hagyományos, fával történő fűtés lehetőségeiről beszélünk – pontosabban arról, hogyan tudunk faragni a rezsin!

  Tovább
 • A kisebb nagyobb barkácsolós vagy lakásszépítő munkák nemcsak otthonunk széppé varázsolása miatt, hanem aktív pihenésként is kiváló. Az ilyen üdítő, kisebb munka például a virágcserép, balkonláda vagy virágláda otthoni kivitelezése. Rövid cikkünkben összefoglaljuk a házi készítésű balkonláda típusait és lehetőségeit!

  Tovább
 • A fák, bokrok, virágok és egyéb kerti növények mellett egy külön kategóriát jelentenek a sziklakerti növények. Sok olyan egyedi szempont van, aminek célszerű megfelelni a sziklakert kialakításakor, cserébe viszont egy látványos, de strapabíró kis oázist telepíthetünk. Ha felmerült már benned a sziklakert építése, akkor jó helyen jársz!

  Tovább
 • Sokan szembesülnek az építkezés során azzal, hogy vannak olyan nem várt tételek, amik drágábbak, mint gondolták – ilyen lehet például egy komplett kerítésrendszer. Éppen ezért gyűjtjük most össze, hogy a kerítés házilag történő kivitelezésekor milyen lehetőségek vannak a spórolásra!

  Tovább
 • Az újrahasznosítás kétségtelenül az egyik legfontosabb kérdés napjainkban. Habár a papír, fém, műanyag és üveg alapanyagok újrahasznosításáról már sokat lehet tudni, sok háztartásban már a mindennapok gyakorlatába is beépültek, a bolygó egyik legfontosabb nyersanyagának újrahasznosítása még gyerekcipőben jár. Rövid cikkünkben átnézzük, hogy hányadán is állunk a szennyvíz újrahasznosításával!

  Tovább
 • A nyári időszak egyik kiemelt helyszíne a kert, ezen belül is a tűzrakóhely. A tűzrakóhely persze önmagában még nem túl beszédes, hiszen lehet szó grillről vagy akár bográcsról is. Mindkét technika más elvárásokat támaszt – ennek járunk utána cikkünkben!

  Tovább
 • Korábbi cikkünkben átnéztük azokat a szerszámokat, amiket mindenképp be kell szerezni, ha kertes házba költözünk. Ebben nem tértünk ki részletesebben a szerszámosládára, ezúttal viszont pótoljuk hiányosságunkat. Következzenek hát a legfontosabb dolgok, amik nem hiányozhatnak egyik szerszámosládából sem! Cikkünk sorvezetőjét különböző feladatkörök szerint rendezzük.

  Tovább
 • Javában tart a kánikula, nem véletlen, hogy egyre többen érdeklődnek a medencék iránt. Ezzel egy időben pedig felmerülnek olyan fontos témák, mint a helyes vízkezelés, a víz pH-jának mérése, valamint olyan „haladó” feladatok, mint a medence vizének a pelyhesítése vagy az algásodás elleni természetes védekezés. Amennyiben ezek újdonságként hangzanak (vagy legalábbis nincsenek még bejáratott technikáid), mindenképp olvass tovább!

  Tovább
 • A nyári beköszöntével az otthoni medence, valamint a medence vegyszerek iránt szinte egyik napról a másikra megugrik az érdeklődés. Ezzel együtt természetesen számos kérdés is felmerül a vegyszerezés mikéntjével, illetve a hasznos kiegészítőkkel kapcsolatban. Cikkünkben elé megyünk ennek a témakörnek, és végigvesszük a legfontosabb dolgokat, hogy mindenki felkészülten indíthassa a medencézős hónapokat a nagy melegben!

  Tovább