Oldal tetejére
Kert és szabadidő

Kert és szabadidő

 • Az újrahasznosítás kétségtelenül az egyik legfontosabb kérdés napjainkban. Habár a papír, fém, műanyag és üveg alapanyagok újrahasznosításáról már sokat lehet tudni, sok háztartásban már a mindennapok gyakorlatába is beépültek, a bolygó egyik legfontosabb nyersanyagának újrahasznosítása még gyerekcipőben jár. Rövid cikkünkben átnézzük, hogy hányadán is állunk a szennyvíz újrahasznosításával!

  Tovább
 • A nyári időszak egyik kiemelt helyszíne a kert, ezen belül is a tűzrakóhely. A tűzrakóhely persze önmagában még nem túl beszédes, hiszen lehet szó grillről vagy akár bográcsról is. Mindkét technika más elvárásokat támaszt – ennek járunk utána cikkünkben!

  Tovább
 • Korábbi cikkünkben átnéztük azokat a szerszámokat, amiket mindenképp be kell szerezni, ha kertes házba költözünk. Ebben nem tértünk ki részletesebben a szerszámosládára, ezúttal viszont pótoljuk hiányosságunkat. Következzenek hát a legfontosabb dolgok, amik nem hiányozhatnak egyik szerszámosládából sem! Cikkünk sorvezetőjét különböző feladatkörök szerint rendezzük.

  Tovább
 • Javában tart a kánikula, nem véletlen, hogy egyre többen érdeklődnek a medencék iránt. Ezzel egy időben pedig felmerülnek olyan fontos témák, mint a helyes vízkezelés, a víz pH-jának mérése, valamint olyan „haladó” feladatok, mint a medence vizének a pelyhesítése vagy az algásodás elleni természetes védekezés. Amennyiben ezek újdonságként hangzanak (vagy legalábbis nincsenek még bejáratott technikáid), mindenképp olvass tovább!

  Tovább
 • A nyári beköszöntével az otthoni medence, valamint a medence vegyszerek iránt szinte egyik napról a másikra megugrik az érdeklődés. Ezzel együtt természetesen számos kérdés is felmerül a vegyszerezés mikéntjével, illetve a hasznos kiegészítőkkel kapcsolatban. Cikkünkben elé megyünk ennek a témakörnek, és végigvesszük a legfontosabb dolgokat, hogy mindenki felkészülten indíthassa a medencézős hónapokat a nagy melegben!

  Tovább
 • Egy otthon belakásának vannak klasszikus stációi a tisztasági festéstől kezdve az utolsó kép felrakásáig. Valahol ennek a képzeletbeli tengelynek a vége felé helyezkedik el, amikor a polcokra és párkányokra növényeket teszünk. Megtöltjük egy kis extra élettel a lakást – és itt nemcsak a növényekre, hanem a kaspókra is gondolunk! Pár jól megválasztott kaspóval garantáltan fel lehet dobni a lakás, az erkély vagy éppen a veranda hangulatát. Cikkünkben átnézzük a vásárlási szempontokat, és a legnépszerűbb kaspótípusokat.

  Tovább
 • A permetezés kétségtelenül megosztó tevékenység: vannak, akik minden áron szeretnék elkerülni, de olyanok is akadnak, akik talán túlságosan is „bőkezűen” bánnak a permetező szerrel. Rövid cikkünkben nem szeretnénk most igazságot tenni, éppen ezért azt vesszük szemügyre, hogy milyen érvek és ellenérvek szólnak a permetezés mellett, valamint áttekintjük a lehetséges eszközöket.

  Tovább
 • Bármilyen medencéről is legyen szó, ha a szűrés és vízforgatás nem megoldott, akkor a víz tisztán tartása szinte lehetetlenné válik. A medence szűrő egy nélkülözhetetlen eszköz, aminek a karbantartása és tisztítása korántsem túl bonyolult. Cikkünkben átnézzük a medence tisztítás házilag  történő rejtelmeit!

  Tovább
 • A különböző szivattyúk elengedhetetlen kellékei a háztartásoknak – legyen szó meleg vagy hideg, tiszta vagy szennyezett vízről. A legtöbben a kutakból felszivattyúzott víz kapcsán találkoznak legtöbbször a szivattyúkkal, de a medencékhez, valamint a medence tisztán tartására is ilyen eszközöket használunk. Következzen hát a medence vízforgató szivattyúk világa cikkünkben!

  Tovább
 • A kerti motoros gépek termékkörét egyre többen fedezik fel, és jönnek rá, hogy van élet az elektromos fűnyíró mellett is. Számos olyan praktikus eszköz van már, ami megkönnyítheti a kerti munkát, ilyen például a szegélynyíró is. Cikkünkben kitérünk az elektromos fűszegélynyíró és a nagyobb teljesítménnyel rendelkező elektromos fűkasza összehasonlítására, valamit átnézzük a szegélynyírók legfontosabb alkatrészeit és használatát.

  Tovább