Komód stílus útmutató – Válaszd ki a legjobb komódot!

Habár első ránézésre csak kevesen mondanák egy komódra, hogy otthonuk alaptartozékai, bizonyos esetekben mégiscsak elengedhetetlen bútorok. Természetesen azokban az otthonokban, ahol nagy beépített szekrények vagy gardróbok vannak, ott nem biztos, hogy találkozhatunk komóddal, minden más esetben viszont sokat segíthet a rend megtartásában. Rövid cikkünkben a komódok típusaira és a trendi stílusokra térünk ki!

komód

Miért jó a komód?

A komód tulajdonképpen egy polcos és/vagy fiókos szekrény, ami ruhadarabok és egyéb tárgyak tárolására alkalmas. Ha tehát azzal szembesülünk időről időre, hogy nehezen tartunk rendet otthonunkban, akkor egy komód könnyen megoldhatja a dolgokat! Egyik fiókba el lehet süllyeszteni az otthoni ruhákat, másikban a társasjátékokat vagy a különböző kütyük nem használt kábeleit, de a sort hosszan lehetne még folytatni.

Nyitott vagy zárt?

A klasszikus fiókos komódok azért örvendenek nagy népszerűségnek, mert szinte bármit el lehet bennük rejteni észrevétlenül, de a több osztás miatt praktikusan rendszerezni is lehet a dolgokat. A komódok tetejére pedig bármit lehet aztán tenni: hangulatvilágítást, növényeket, könyveket vagy bármilyen más dekorációt.

Ezzel szemben a nyitott komódok már kevésbé alkalmasak a – mondjuk így – nagyvonalú tárolásra, sokkal inkább az átgondolt, részben dekorációs rendszerezésre használatosak. Persze sok nyitott komódnak is vannak fiókjai, de alapvetően mégiscsak a nyitott polcok a dominánsak, ahova dísztárgyakat és könyveket lehet elhelyezni.

Trendek és stílusok

Már csak a megközelítés miatt is örökzöld stílus marad a minimalizmus – a lehető legegyszerűbb, elegáns és praktikus tárgyakra mindig szükség lesz, ez pedig a komódok kínálatában hatványozottan igaz. Amekkora káoszt tud elrejteni egy komód, annyira egyszerű és letisztult megjelenése is lehet!

Mid-century komód

Egyre inkább érezhető trend a bútorok piacán a mid-century, vagyis a negyvenes évektől a hetvenes évekig terjedő időszak. Ebben az értelmezésben a komód már kevésbé tömzsi, masszív bútordarab, megjelenhetnek a vékony, enyhén döntött lábak, amitől egy kicsit légiesebb, könnyedebb hatása lehet a bútornak. Jellemző az ilyen komódokra a polírozott, lakozott, fényesebb felületek.

DIY komód

Nem lehet elmenni szó nélkül a DIY komódok mellett sem. A lényeg tulajdonképpen ennyi: végy egy régi komódot, fesd újra és csiszold vissza! Egy kis törődéssel egy régi bútort is fel lehet dobni, csak festékre, csiszolópapírra és ízlés szerint alkalmazható pácokra vagy lakkra lesz szükség. A legtöbb komódba új életet lehet lehelni, főleg úgy, ha a festés mellett valamilyen stílusos fogantyút is beszerzünk!

Nézz körül a Praktiker komódjai között!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!