Mennyezeti lámpák izgalmas kivitelben

Ügyelj a kiválasztásra! Otthonod elsődleges világítása a mennyezeti lámpa. Kérd szakértő tanácsunkat a fényerősség és a teljesítmény tekintetében.

mennyezeti lámpa

Mire szolgál a mennyezeti lámpa?

Mennyezeti lámpa nélkül elképzelhetetlen egy otthon, létfontosságú eszköz, hogy a szobák, helyiségek elegendő fényt kapjanak felülről . A mennyezeti lámpákat bár hasznosságuk és praktikusságuk miatt funkcionális világításnak szokták nevezni, komoly dekorációs elemek, mutatós megjelenésük miatt gyakran mágnesként vonzzák a tekintetet.

mennyezeti lámpa

Milyen paramétereket kell figyelembe venni mennyezeti lámpa választásakor?

A megfelelő mennyezeti lámpa kiválasztása számtalan tényezőtől függ. A belmagasság és a szoba stílusa mellett egyre fontosabb szempont az energiatakarékosság, a könnyű karbantartás, és a fénykibocsátás. Lényeges szempont a mennyezet szerkezete is, hiszen fa esetén néhány csavarral megoldható a rögzítés, ám ha betonnal vagy a gipszkartonnal van dolgunk, a beszerelés már nem olyan egyszerű.

mennyezeti lámpa

A mennyezeti lámpával elérhetünk direkt vagy indirekt világítást. Például egy állítható, spot mennyezeti lámpával irányított fényhez jutunk, míg egy opál mennyezeti lámpával indirekt, de az egész szobát bejáró visszafogott fényt kaphatunk.

mennyezeti lámpa

A választást nehezíti, hogy a mennyezeti lámpák alapanyaga végtelen. Az üveg, a nemesacél, a króm, a nikkel, a sárgaréz, a fa, a gipsz, a rizspapír csak néhány az elérhető matériák közül, amit csak tetőz a végtelen számú extra funkció (állítható fényerősség, távirányító, mozgásérzékelő, ventilátor).

Vásárláskor nagyon fontos szempont a fény színhőmérséklete, hiszen különböző hatást érhetünk el egy hideg, illetve egy meleg fényű fényforrással. Míg a melegebb árnyalatok pihentetőbben hatnak, addig a munkahelyeken a hidegebb árnyalatokat használják, az ugyanis segíti a koncentrációt.

mennyezeti lámpa

Kövesd a Praktikert a Facebookon!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!