Kreatív sarokkanapék – Tippek a választáshoz!

Minden lakás központi helye a nappali, azon belül pedig a kanapé. Ide telepedünk társasjátékozni, beszélgetni, meccset vagy éppen filmet nézni – nem utolsó szempont tehát, hogy milyet, mekkorát és mennyiért vásárolunk. Cikkünkben a sarokkanapékat vesszük górcső alá!

Sarokkanapé

Jobbos, balos vagy moduláris?

Először is azt kell eldönteni, hogy hová kerül a sarokkanapé. A hagyományos kanapékhoz képest annyi trükkel érdemes számolni, hogy a sarokkanapék nem egyfélék. Létezik jobbos és balos – és hogy nekünk melyik kellhet majd? Értelemszerűen ezt majd otthonunk kiosztása, alaprajza fogja meghatározni. Ha nem tudunk dönteni, esetleg fenntartjuk annak a lehetőségét, hogy idővel változtatunk a berendezésen, ez esetben választhatunk moduláris kanapét is! Ezt később bármikor átvariálhatjuk, több típus esetében akár szét is lehet szedni kisebb egységekre.

Kiegészítő funkciók

Egy sarokkanapé esetében érdemes végiggondolni, mennyit fogjuk használni. Ez már csak azért is célszerű, mert egy szinte folyamatosan használatban lévő kanapénál nem biztos, hogy a fehér szövethuzat lesz a legjobb választás. A textíliákra érdemes extra figyelmet fordítani – gondolkozhatunk mosható borításban is!

Emellett azt is jó átgondolni, hogy a sarokkanapénk lesz-e majd a vendégfogadásra kialakított részleg. Ha igen, akkor okvetlenül kihúzható, ággyá alakítható modellt kell majd választanunk! Ha ez nem fontos, akkor valamilyen lábtartó kiegészítést még választhatunk hozzá a keleti kényelem jegyében.

Sarokkanapé trendek

Stílusok és trendek

Örökzöld, bármikor érvényes stílus a minimalizmus – a lehető legegyszerűbb, elegáns és praktikus tárgyakra mindig szükség lesz, ez pedig a sarokkanapék kínálatában hatványozottan igaz. Egy letisztult, elegáns kanapé az egész enteriőr hangulatát meg tudja alapozni.

Egyre inkább érezhető trend a bútorok piacán a mid-century, vagyis a negyvenes évektől a hetvenes évekig terjedő időszak. Egy mid-century kanapé kevésbé masszív bútordarab, megjelenhetnek a vékony, enyhén döntött lábak, amitől légiesebb, könnyedebb hatása lehet a bútornak. Ezen kívül merészebb színek és textúrák is előbukkanhatnak, legyen szó terrakotta árnyalatokról vagy geometrikus mintázatról.

Nem lehet elmenni szó nélkül a „csináld magad” megoldások mellett sem. Habár DIY sarokkanapét se nem olcsó, se nem egyszerű csinálni, azért lehet rá példát találni. Természetesen a raklapokból készült kanapék még mindig népszerűek, hiszen nagyvonalúan lazák, valamint könnyű beszerezni a hozzávalókat.

Szükséged van egy jó sarokkanapéra? Válogass a Praktiker kínálatából!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!