Banner

Zuhanypanel: mit érdemes tudni róla?

Egy komfortos zuhanyzó otthonunk egyik legfontosabb része; ez tagadhatatlan. Ugyanakkor a fürdőszobai eszközök és kiegészítők terén is rendkívül széles a választék, éppen ezért jobban megvizsgáljuk az egyik kevésbé ismert terméket, a zuhanypanelt. Bemutatjuk a kínálatot, hogy mire kell figyelni a zuhanypanel beépítéskor, de a különböző típusok működési jellemzőit is átnézzük!

Zuhanypanel Hidromasszázs

Mi az a zuhanypanel?

Először is figyelembe kell venni, hogy nem minden zuhanyrendszer sorolható a zuhanypanelek kategóriájába. A zuhanypanel tulajdonképpen egy kibővített zuhanygarnitúra, vagyis komplett terméket kapunk a pénzünkért: zuhanyrózsát, gégecsövet, de még a felszerelésre szolgáló szerelvényeket is. De miért jobb választás a zuhanygarnitúra helyett? Mert különböző funkciók között is választhatunk, valamint maga a panel beépített tárolókat, tükröket és polcokat is tartalmazhat, így ezek felszerelésével sem kell bajlódni.

Ezek a típusai érhetőek el

Természetesen a külső megjelenés fontos kérdés, esztétikai tekintetben rengeteg különböző kivitel létezik, de műszaki értelemben korántsem ez a „vízválasztó”. Léteznek hidromasszázs zuhanypanelek, termosztátos zuhanypanelek, illetve ezek kombinációja.

Termosztátos zuhanypanel

A termosztátos zuhanypanel esetében a kiállás és maga a zuhanyfej között van egy szerelvény – ez a  termosztát –, amivel a víz hőmérsékletét lehet szabályozni, valamint állandósítani. Ez nemcsak szabályozási funkciókat lét el, hanem védelmet is biztosít a leforrázás okozta veszélyek ellen.

Termosztátos zuhanypanel

Mi a különbség a termosztátos és a keverőcsapos zuhanypanel között?

A lényegi kérdés a termosztát és a keverőcsap különbözőségére utal. Míg a hagyományos keverőcsap az előzetesen kialakított csővezeték szállítóképességét nem befolyásolja, addig a termosztátos keverőszelep erre is jó: ha például fürdőzés közben valaki a konyhában elkezd mosogatni, akkor a termosztátos zuhanypanel esetében a víz hőmérséklete állandó marad.

Hidromasszázs (masszázs) zuhanypanel

Kétségtelenül az egyik legnagyobb erénye a zuhanypaneleknek a hidromasszázs funkció. Ezeket egyfelől személyre szabott módon is lehet használni a víz irányítására szolgáló váltószeleppel, valamint a többfokozatú állásnak köszönhetően a masszázs erősségét is állíthatjuk.

Sarok zuhanypanel

A sarok zuhanypanel helykihasználtsága miatt érdemel külön szót, mivel sok olyan fürdőszoba van, ahová egyszerűen nem fér el egy klasszikus zuhanykabin. Ilyen helyekre tökéletes a sarok zuhanypanel is, ami általában – csakúgy, mint az összes több zuhanypanel esetében – fej és oldalzuhany lehetőséget egyaránt kínál.

LED-es zuhanypanel

A zuhanypanel kínálatban megtalálhatunk különlegesebb funkciókat is, ilyen lehet az aromaterápia, a LED-es megvilágítás vagy éppen a beépített – akár Bluetooth lehetőséggel ellátott – rádió.

A zuhanypanel beszerelése, bekötése

A zuhany felszerelés kis gyakorlattal kivitelezhető feladat, a zuhanypanel esetében sincs ez másképp. A zuhanypanelhez minden esetben jár egy útmutató, magát a zuhanyrendszert ez alapján tudod majd összeszerelni. Amire mindenképp szükséged lesz az egy fúró, valamint tömítő szalag. Maga a felszerelés a következő lépésekből áll:

  1. Tekerd a tömítőszalagot a fali kiállásra!
  2. Hajtsd be mindkettőt a hideg- és meleg víz fali csatlakozókba!
  3. Fúrj lyukat a falakba, tegyél bele tipliket – erre jön majd maga a panel!
  4. A rögzítő elemekkel és távtartókkal hasonlóan járj el!

Nincs más hátra, nézz körül a Praktiker fürdőszobai kínálatában!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!