Fémpolc - a tárolás időtálló módja

A fémpolcok használata kétségtelenül a tárolás egy időtálló módja. Fémpolcok használhatók otthonok, spájzok, irodák, műhelyek, raktárak vagy éppen könyvtárak tárolási kapacitásának növelésére.

Fémpolc - Praktiker

A fémpolc teherbíró képessége

Minden kornak vagy éppen funkciónak megvannak az emblematikus bútorai, amit nemcsak mindenki ismer, de szeret is. Az egyik ilyen használati bútor az elmúlt évekből a Salgó polc. Ennek a fém polcrendszernek a nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik: könnyen variálható és cserélhető elemekből épül fel, amiket szinte bármilyen térbe gond nélkül el lehet helyezni, akár tároló polcként vagy térelválasztó polcként használjuk.

A Salgó polc klasszikusan egy nagy teherbírású polc. Több, mint 100 kilót is elbírhat egy-egy polcrész, de azok a típusok, amelyek 5 mdf polccal rendelkeznek, akár 175 kilóig is terhelhetőek! Ugyanakkor a Praktikerben több, kisebb típus is megtalálható, például fém fali polcok, amiket egy rejtett fém konzollal lehet a falhoz fúrni. Legnagyobb előnye, hogy nem foglal sok helyet, illetve bármilyen modern enteriőrhez illeszkedik, terhelhetősége viszont nagyban függ a fal és a rögzítés típusától – ha minden klappol, akkor 10 kiló környékéig terhelhető.

Kapcsoló cikk - könyvespolc ötletek

Csavaros vagy csavarmentes fémpolcot válasszunk?

A horganyzott fémpolcok esetében – amilyen a Salgó is – kétféle kivitel létezik: az összecsavarozható, illetve a különböző fémmodulokkal összepattintható. Amennyiben egy-egy darabra van csak szükség, végül is csak az számít, hogy melyiket preferáljuk, hiszen terhelhetőségben is megegyeznek. Abban az esetben viszont, amikor nagy tételben vásárolunk, akár többszöri átrendezéssel is kalkulálunk, akkor a csavarmentes fémpolc az ideális választás, hiszen ezt könnyebb időről időre átvariálni.

A csavarmentes polcok kapcsán pár szót még érdemes szólni a műanyag polcokról is, hiszen egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Igaz, ezek között ne keressünk nagy teherbírású fali polcokat, sokkal inkább könnyű, kompakt kis darabokat, amik viszont annál izgalmasabb formákban és színekben járnak! Ha egy gyors megoldásra van szükségünk, esetleg gyerekszobába vagy fürdőszobába keresünk valamit, akkor az egymásba rakható műanyag polcok jó választásnak bizonyulnak, hiszen könnyen variálhatóak!

Tudtad, hogy a Praktikerben számtalan polc és falitartó között válogathatsz?

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!