Banner

Önkifejezés a zuhanyzóban: zuhanyfüggöny

Zuhanyfüggöny több színben és mintázattal: dobja fel fürdőszobája hangulatát egy praktikus és dizájnos zuhanyfüggönnyel!

zuhanyfüggöny

Nejlon vagy impregnált textil? Melyik a nyerő zuhanyfüggöny?

A zuhanyfüggönyök két fő típusa a mesterséges és a természetes alapanyagból készült változat. A műanyag függöny lehet poliészter vagy etilén-vinil-acetát (EVA), a természetes alapanyagú pedig készülhet pamutból, vászonból. Míg a teljesen műanyag függönyök száz százalékban vízállók, addig a poliésztereket speciális, vízlepergető anyagokkal kezelik.

zuhanyfüggöny

Az EVA alapanyagú zuhanyfüggönyök a legkedveltebb típusok közé tartoznak, ezek ugyanis nemcsak megfizethetők és víztaszítók, a penészt sem „szeretik”, ráadásul nagyon gyorsan száradnak, a nehezebb darabok a pedig a testünkhöz sem tapadnak hozzá. Egyetlen hátrányuk, hogy száz százalékban műanyagból készülnek.
A poliészterből készültek (ezeket szokták textil zuhanyfüggönynek hívni) elsősorban színes, mintás megoldásaiknak köszönhetik sikerüket, gyorsan száradnak, könnyen tisztíthatók, és ha speciális védőréteggel vonták be, akkor antibakteriálisak is.

zuhanyfüggöny

A zuhanyfüggöny a vízkő és penész búvóhelye?

A zuhanyfüggönyök alján a varrás nem véletlenül „fut” kifelé: így érhető el, hogy a víz ne üljön meg a visszahajtásnál – ezzel pedig jóval lassabban jelentkezhet a vízkő, a penész és a szappanlerakódás.

zuhanyfüggöny praktiker
A három kellemetlen jelenség ellen hosszú távon azzal védekezhetünk, ha rendszeresen szellőztetjük a fürdőszobát, a zuhanyfüggönyt pedig ecettel permetezzük, öblítjük, illetve negyedévente kimossuk. Ehhez érdemes kevés hipót is használni (0,5 liter hipó és 10 liter víz arány a legmegfelelőbb).

zuhanyfüggöny praktiker

A kézi mosás helyett természetesen a mosógépit is választhatjuk, egy negyvenfokos program biztosan megszabadít minket a penésztől és a vízkőtől. A vízzel higított hipót ebben az esetben se felejtsük el. Mosás után nedvesen akasszuk vissza a helyére, hogy „kilógja” magát. Szárítógépbe, vasaló alá csak akkor tegyük, ha a gyártó nem tiltja azt.

zuhanyfüggöny praktiker
A zuhanyfüggöny-vásárlás kritériumai

  • penészmentes hatás
  • könnyű tisztíthatóság
  • környezetbarát alapanyag
  • víztaszítás
  • szín- és mintaválaszték

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!