Lábtörlő minden stílusra

Válassz otthonod stílusával harmonizáló lábtörlőt! Legyen szó modernről, mintásról vagy hagyományosról nálunk mindenki megtalálja a számára megfelelőt. Ha véletlenül zavarba jöttél a nagy választék láttán, akkor adunk egy kis segítséget, hogy könnyebben megtaláld az igazán hozzád illőt!

Lábtörlő - Praktiker

Milyen anyagú lábtörlőt válasszunk?

A stílus és a formai kivitel kétségtelenül fontos, de ahogyan a mondás is tartja: funkció után forma. Éppen ezért különbséget kell tenni beltéri és kültéri lábtörlő között. Talán mindannyiunk számára ismertek a gumi alapú lábtörlők, ezek klasszikusan kültérre, teraszra vagy erkélyre vannak kitalálva, ahol nem kell az időjárás viszontagságaitól tartani.

A legtöbb új modellre PVC és/vagy kókusz lábtörlőként lehet hivatkozni - megnevezése egészen pontosan kókuszrostot jelent, aminek nagy előnye a nedvszívóképessége, illetve az anyag természetes mivolta. Éppen ezért zárt vagy legalább fedett helyre javasoljuk ezt a típust, hiszen a közvetlen és rendszeres csapadéktól könnyedén átnedvesedhet.

Mi tud a szennyfogó lábtörlő?

A webáruházban található lábtörlők legtöbb modellje ilyen. Méretük szerint szennyfogó lábtörlőtől a szennyfogó szőnyegig terjednek. Ahogy nevében is benne van, hatékonyabb megoldást jelent az egyszerű filc vagy kókusz lábtörlőknél, hiszen speciális mikroszálas textúrája úgy lett kialakítva, hogy a kisebb-nagyobb szennyeződések fennakadjanak a lábtörlőn, gyakorlatilag magához vonzza a  vizet, a port és a sarat. Ilyen flottul működik egy mágikus lábtörlő!

Amellett, hogy a szennyfogó lábtörlők egyfajta passzív takarítást is végeznek otthonunkban, a nyirkos vagy éppen vizes felületeken csúszásgátlóként is funkcionálnak. A csúszásmentes gumírozott hátoldal megakadályozza az elmozdulást, illetve azt, hogy a nedvesség átitassa a lábtörlőt, éppen ezért lépcsőkhöz és egyéb csúszós burkolatokhoz is bátran ajánljuk. Most pedig, hogy minden praktikus szemponton túl vagyunk, jöjjön a legizgalmasabb rész!

Kültéri lábtörlő - Praktiker

Kutyás vagy cicás lábtörlő?

Az első benyomás nagyon fontos – ezt mindannyian tudjuk. Ahogyan ruhatárunkat is alkalomhoz illően váltogatjuk a lehető legjobb első benyomás reményében, úgy bátran variálhatjuk a lábtörlőt is, hiszen ez az egyik első dolog, amit a hozzánk érkező vendégek meglátnak. Egy vicces lábtörlővel még a találkozás előtt is mosolyt csalhatunk barátaink vagy rokonaink arcára! Persze a tematikus választás itt is célravezető taktika: karácsonyi mintás lábtörlővel vagy éppen húsvétival is hozzájárulhatunk az ünnepi hangulathoz, ha pedig négylábú családtagjainkról is szeretnénk gondoskodni, akkor fontoljunk meg egy kutyabiztos lábtörlő beszerzését!

Olvasd el kapcsolódó cikkünket is: Készítsen kötélből lábtörlőt házilag!

Kövesd a Praktikert a Facebookon is!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!