Festékspray: a festékpiac egyik legnagyobb találmánya

Típusok, használat, felületkezelés 

Mára a festékszaküzletek és a barkácsáruházak egyik legfelkapottabb terméke a festékspray, ami azon túl, hogy tökéletes fedést biztosít, millió árnyalatban kapható és a használata is pofonegyszerű. Segítségével a festés kellemes elfoglaltsággá alakul át.

festékspray

A festékspray-nek köszönhetően nemcsak az ecsetnek inthetünk búcsút, de a festék kavargatásának, az eszközök tisztításának is, ráadásul a végeredmény egy simább, homogénebb felület lesz. A festékspray számtalan felületen bevethető: a fa-, bútorlap, vászon-, vas-, műanyag, tábla-, üveg-, fém-, polisztirol- és kőfelületet is hibátlanul fedi.

Vásárlás előtt mindenképp érdemes meggyőződni arról, hogy milyen típust – szintetikus, akril-, vízbázisú, krétafesték vagy speciális (hőálló, horgany, inox, javító, jelölő) – emeltünk le a polcról, és azt milyen felületre javasolja a gyártó.

Az akrilspray például kül- és beltérben is megállja a helyét, gyorsan – kb. 15 perc alatt – szárad, használata egyszerű. A vizes bázisú akrilspray-k kicsit hosszabb száradási időt – kb. 60 percet – igényelnek, cserébe van 15 percünk, hogy lemossuk, ha esetleg nem sikerült jól az alkotásunk.

A szintetikus festékspray segítségével gyönyörű zománcfelületeket kapunk, használhatjuk kőre, fára, fémre, ugyanakkor számolni kell a hosszabb – gyakran 24 órás – száradási idővel.

A krétaspray az egyik legkedveltebb termék a festékek között, ez ugyanis a hagyományos festékspray és a krétafesték tulajdonságait ötvözi.

festékspray

%%TERMEK_AJANLO_242%%

Így használja a festékspray-t!

  • Fontos, hogy a festésre váró felület száraz, tiszta, por- és zsírmentes legyen!
  • A minőségi festékspray alá nem szükséges alapozót fújni, de használati tárgyaknál, illetve műanyag felületek átfestése előtt kötelező!
  • A festéket használat előtt fel kell rázni, majd 25-30 cm-ről a felületre fújni – előbb vízszintesen, majd függőlegesen, esetleg legyező mozdulatokkal. Mindig végezzünk próbafestést!
  • Egy vastag réteg helyett két vékonyabb réteggel érdemes dolgozni, hogy a festék ne folyjon el.
  • A festés befejezésével a flakont fordítsuk fejjel lefelé, és fújjunk addig, amíg csak gáz jön a flakonból. Így kitisztíthatjuk a szórófejet, és később is tudjuk használni a spray-t.
  • Az ideális festési hőmérséklet 5–20 ℃, ez alatt és fölött a festék nem köt rendesen. A tűző nap és a pára szintén akadályozza a száradást.
  • A száradási időt be kell tartani!

Kövesse a Praktikert a Facebookon is!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!