Shaggy szőnyeg - a hosszú szálú szőnyeg

A dús és hosszú szálazású, pihe-puha szőnyegek nagy népszerűségre tettek szert az utóbbi időben. Ezt a szőnyegtípust shaggynak nevezzük. De pontosan mi is ez? És miért lett népszerűbb, mint a perzsa szőnyeg? Ezeknek a kérdéseknek jártunk utána, a válaszokért pedig olvass tovább!

Shaggy szőnyeg - Praktiker

Mi is az a shaggy szőnyeg?

Tény, hogy a modern szőnyegek zászlóshajója lett a shaggy szőnyeg. A szó eredeti jelentése annyit tesz, mint bolyhos, bozontos, gubancos. Ebből már kikövetkeztethetjük, hogy minden olyan szőnyeg, aminek a szálai – a hagyományossal ellentétben – bohókásan hosszúkásak, az bizony shaggynek számít.

Természetesen ahány szőnyeg, annyi típus: a nagy méretű szőnyegektől kezdve, a design variációkon át, egészen a luxus shaggy szőnyegekig számos kivitel létezik – csakúgy, mint a perzsa szőnyegeknél. Csupán saját elvárásaink szabhatnak határt a fantáziának!

Kapcsolódó cikk: 5 puha és nagyon színes fürdőszobaszőnyeg

Miért olyan népszerű a shaggy szőnyeg?

A rövid válasz nagyjából annyi, hogy elképesztően kényelmes. Puha, meleg, vastag: akár a lábunkat pihentetjük rajta, akár a szőnyegre heveredünk le, a komfortérzet garantált. Erre aztán jól ráéreztek a tervezők, a shaggy szőnyegek kínálata ezért szinte végtelen. A szürke vagy éppen bordó shaggy szőnyegektől kezdve a legkülönbözőbb mintákban és méretekben egyaránt elérhetőek. (120x170 cm; 80x150 cm; 160x230 cm) Csak győzzük a méricskélést, centizést és a válogatást!

Nem elhanyagolható szempont a változatos szőnyeg méretek és minták mellett, hogy a shaggy szőnyegek gyakorlatilag bármilyen életteret egy csapással otthonossá varázsolnak, így nappaliba, hálószobába, étkezőbe vagy akár konyhai szőnyegként is kiváló.

Hogyan tartsuk tisztán shaggy szőnyegünket?

A shaggy szőnyegek ebben is eltérnek a megszokottól: a rendszeres porszívózást semmiképp sem ajánljuk, hiszen a bozontos, puha textúrát roncsolhatja. Ehelyett inkább csak rázzuk ki a szálak közé szorult port, akár ruhahengerrel is végigszaladhatunk rajta, a makacs foltokat pedig puha ronggyal és folttisztító szerrel tudjuk eltávolítani. A folttisztításban viszont a shaggy szőnyegeknél is a két aranyszabályt kell követni: ne áztassuk el az anyagot, illetve ne hagyjuk megszáradni a szennyeződést! Ha ezekre figyelünk, akkor hosszú éveken keresztül élvezhetjük a shaggy szőnyegek semmivel nem összekeverhető komfortját!

Fantasztikus shaggy szőnyeg - Praktiker

Puha tapintású, hossz szálú shaggy szőnyegek többféle színben és méretben megtalálhatóak a Praktiker webáruházában!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!