Mozaik csempe - az örök klasszikus a burkolatok közt

Fürdőszoba és konyha dekorációhoz válassza az örök klasszikust, az elegáns megjelenésű mozaik csempét. Padlóbordűrök, mozaikok széles palettájáról választhat. - Praktiker-ötletek

mozaik csempe

Dekorcsempe-típusok

Kicsi vagy nagy, sima vagy rusztikus, egyszínű vagy mintás, karakteres vagy visszafogott, lekerekített vagy szögletes: szinte valamennyi gyártó kínálatában felfedezhető a dekorcsempe, ami színben, méretben, formában is a lehetőségek tárházát biztosítja, hiszen nem elég, hogy egymással jól variálhatók, nincs az a bonyolult felület, amit a segítségükkel ne lehetne kirakni. Fontos: A dekorcsempe kiválasztásánál elődleges szempont, hogy a felület (kültér, beltér, fizikai, kémiai behatás) milyen típusú csempét kíván.

mozaik csempe

Üvegmozaik, a ragyogó megoldás

A dekorcsempék egyik legkedveltebb típusa az üvegmozaik, ami nemcsak azért vívott ki hatalmas sikert magának, mert izgalmas megjelenést kölcsönöz a felületnek, de ellenálló, bírja a terhelést, kopásálló, nem lesz a baja a lúgoktól és a savaktól, könnyűszerrel lerakhatók – és végül, de nem utolsó sorban a tisztításuk is egyszerű.

mozaik csempe

Az üvegmozaikot számtalan méretben, formában gyártják, amik egymással kombinálhatók, így a felület nemcsak apró kockás lehet, de csíkos, sávos, ahogy tetszik. Az üvegmozaik lehet szabálytalan alakú, lekerekített sarkú, köralakú, kristály, hexagon, matt, irizáló, fémes, formai megjelenésének és textúrájának tényleg csak a fantázia szab határt.

mozaik csempe

mozaik csempe

Az üvegmozaikot általában hálós kivitelben tudjuk megvásárolni, Fontos: ha átlátszó üvegmozaik mellett tesszük le a voksot, fehér csemperagasztót használjunk, a színes ragasztónál pont a lényeg, az üvegmozaik színe veszne el.

mozaik csempe

Méhsejt csempe (vagy hatszög csempe)

Az elmúlt évek egyik nagy fürdőszobai trendje a méhsejt alakú csempe. Nagy előnye, hogy már csak a formájának köszönhetően is különleges összhatást eredményez – és akkor még nem beszéltünk a lehetséges mintákról! Egymástól eltérő színekkel ugyanis szemet gyönyörködtető mintázatokat lehet kirakni legyen szó egyszerű sormintáról vagy absztrakt formákról. A hatszög csempék ugyanakkor nemcsak a fürdőbe vagy a konyhába ideálisak, de akár kültéri járólap kivitelben is megvásárolhatjuk.

Hexagon (hatszög) méhsejt csempék

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!