Banner

5 üvegtégla ötlet a konyhából

5 inspiráló üvegtégla ötlet a konyhából. A falba épített megoldásokkal jelentősen növelhetjük a belső terek fényellátását, de az üvegtégla alkalmas belső terek elválasztására, valamint esztétikus pultok kialakítására is.

üvegtégla

Üvegtégla – esztétikus és praktikus

Az üvegtégla az egyik legsokoldalúbb építőelem, ami nemcsak a fénynek enged utat, de stabil falrészeket, térelválasztó szerkezeteket lehet kialakítani belőle, és dekorációs elemként is tökéletes választás. Mivel alapanyaga üveg, ezért stabilitása nem véges, teherhordó szerkezetek kialakítására nem alkalmas. 

üvegtégla

Aki bonyolultabb kontrakciókban gondolkodik (például áthidaló vagy íves kialakítás), bízza a munkát profi szakemberre, itt már ugyanis számolni kell a súlyterheléssel, a tartószerkezet kiépítésével, külső falazat esetén pedig a tégla hőszigetelő képességével.

üvegtégla

Ha kevés a fény

Az üvegtéglák rengeteg színben, méretben és mintában kaphatók. Amennyiben a célunk pusztán a dekoráció, a lehetőségek tárháza végtelen, ám ha az üvegtégla segítségével egy adott helyiséget szeretnénk megvilágítani, érdemes az áttetsző mellett dönteni.

üvegtégla
Térelválasztóként

Az üvegtégla térelválasztóként is megállja a helyét, ugyanakkor biztonságos beépítése/kiépítése szakembert igényel. Itt nemcsak a keretszerkezettel, de a fuga méretével és a kötőanyaggal is számolni kell. 

üvegtégla

Üvegtégla a hangulatfelelős

Az üvegtéglák „felrakásának” számtalan módja létezik, választhatjuk a hagyományos, rácsos, egymásra helyezett kialakítást, de dönthetünk a csúsztatott téglakötés mellett, illetve variálhatjuk a különböző méretű, színű és mintázatú (pöttyös, kereszthullámos, absztrakt) téglákat is. Ezzel pedig egy komplett helyiség hangulatát "írhatjuk át".

üvegtégla

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!