Elegáns és praktikus asztali lámpa

Ha nem csak praktikus kiegészítőként tekintesz az asztali lámpára, nálunk megtalálsz minden típust és stílust a moderntől a klasszikusig.

Az asztali lámpák különböző funkciói

Mindegy, hogy éjszaka van, vagy sötétebbek a nappalok, az asztali lámpával kellő fényt biztosíthatunk a munkához, az olvasáshoz, illetve megfelelő hangulatot teremthetünk a lakás egy-egy pontján, fényt vihetünk a helyiség sötétebb részeibe, hangsúlyozhatunk tárgyakat, festményeket.

asztali lámpa

Az ideális fényforrás azon túl, hogy elegendő fényt biztosít, nem vakít el, fényének ereje és a fény iránya állítható - és nem utolsó sorban jól bírja a folyamatos használatot. Az íróasztalra tervezett lámpák feladata, hogy felülről, egy kisebb sugarú körben világítsanak, míg az éjjeli szekrényre tervezett lámpa ezzel szemben már nagyobb burával rendelkezik, és indirekt, puhább fényt kölcsönöz.  

Az asztali lámpák extra funkciói

  • energiatakarékosság
  • szabályozható, állítható lámpatest/fej (akár 360 fokban)
  • állítható fényerő
  • különböző színhőmérséklet
  • helytakarékosság
  • programozható kikapcsolás
  • USB-töltés

Asztali lámpa és lakberendezési stílus

Klasszikus, ipari, kortárs, retró, romantikus, vintage, skandináv, rusztikus, organikus: ez csak néhány azok közül a stílusok közül, amelyek az asztali lámpák kínálatában is elérhetők. Megfelelő választással tökéletesen illeszkednek a nappali, az iroda vagy a hálószoba enteriőrjéhez. A lámpák készülhetnek üvegből, papírból, fából, műanyagból, fémből, textilből és ezek kombinációjából.

A lakberendezők szerint az asztali lámpa a szoba egyik legfontosabb berendezési tárgya, ami nemcsak adott helyiség stílusát emeli ki, de kiegészíti, barátságosabbá, harmonikusabbá, nyugodtabbá is teszi azt. Egy jól megválasztott asztali lámpa nemcsak a szoba auráját változtatja meg, de rendszerint ez az első tárgy, amit a szobába lépők szeme realizál. Lehet, hogy mindez alig pár másodpercig tart, de az emlékek között hosszú időn át megragad.

Az asztali lámpa típusai

A modern asztali lámpákat általában izgalmas geometriai vagy absztrakt formák jellemzik.
A klasszikus asztali lámpák szinte minden helyiségben ideálisak, kellemes hangulatot teremtenek.
Az antik asztali lámpák méltóságteljes benyomást, nemes hatást kölcsönöznek a szobának.
A réz asztali lámpák nemcsak szokatlanul látványosak, de hosszú életűek is egyben.
A kovácsoltvas lámpák már önmagukban a helyiség ékszerei lehetnek.
A porcelán asztali lámpák rendszerint a hálószobák és a nappalik dekorációs alapkellékei.
A fa asztali lámpák legnagyobb előnye, hogy szinte valamennyi lakberendezési stílusba beilleszthetők.
A rusztikus asztali lámpák az olyan csendes helyiségekben mutatnak jól, mint egy dolgozószoba, az olvasósarok vagy egy házi könyvtár.

Kövesd a Praktikert a Facebookon!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!