Ezek lesznek 2017 divatszínei a lakberendezésben

Év végén jön el az az időszak, amikor a nagy festékgyártók közzéteszik a következő évet meghatározó színeket, amelyekből általában egy jól körülhatárolható trend olvasható ki. Az eddigi évekhez hasonlóan jövőre is velünk maradnak a barátságosan tompa árnyalatok, a pasztellek, és előretör a nyugalmat és természetközeliséget sugárzó zöld.

A korábbi években előszeretettel alkalmazták a lakberendezők a kék szürkés, fakó árnyalatait, és ez a trend jövőre is kitart. A Dulux egyenesen egy fakó szürkéskéket választott az év színének. Ennek a kéknek a világosabb és sötétebb árnyalatai egy jól megválasztott falfelületre felfestve elegáns hatást keltenek, és remek hátteréül szolgálnak egy-egy fehér vagy színes bútordarabnak, asztalra állított vázának. Emellett divatos marad az egészen világos púderkék, és korántsem csak babaszobákban.

Új belépő a divatszínek körébe a visszafogott kékeszöld, amely narancssárgával párosítva különösen ütős kombinációt alkot, de kitűnően mennek hozzá a fekete-fehér kiegészítők vagy a kék különböző árnyalatai. 2017 elsősorban a zöld éve lesz, nem utolsósorban azért, mert a Pantone a lombzöldet választotta az év színének. A zöldnek ez az üde, energikus változata a természetet csempészi vissza a lakókörnyezetünkbe, és amit eddig a szobanövények, a zölddel befuttatott falak, zöldtetők hoztak be az életünkbe, az most kilép a rivaldafénybe. A választás nem titkolt célja, hogy a modern világ nyüzsgését ezzel a nyugtató színnel ellenpontozzuk a környezetünkben.

Továbbra is divatosak maradnak a sötét tónusú, meghitt hangulatú szobák, ennek jegyében elegáns szürkére festett falakkal kísérletezhetnek a merészebbek. A szürke sötétebb változataihoz nagyon jól illenek például a rézkiegészítők és a zöldellő növények, amelyek jól ellensúlyozzák a komorságát. Ha még csak barátkozunk a szürkével, és melegebb hatásra vágyunk, akkor választhatjuk egy barnásabb árnyalatát, ha pedig világosabb árnyalatot keresünk, akkor egy barnásszürkével tört fehéret.

Új színként jelent meg a jövő évi katalógusokban a lila többféle árnyalata, a fakó levendulától az egészen mély, szinte fekete változatig. Emellett több helyen felbukkan a mézsárga fakó, boldogságot sugárzó árnyalata, amely a sötétlilával kombinálva elegáns és egzotikus párost alkot. Végül nem tűnik el a nőies púderrózsaszín sem, amit rózsakvarc néven 2016-ban választott meg a Pantone az év egyik színének.

A photo posted by PANTONE (@pantone) on

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!