Cipősszekrények a Praktikernél

Különböző méretek, típusok, ülőkés vagy éppen tükrös megoldások is elérhetőek cipősszekrény kínálatunkban, a kérdés tehát adott: melyiket válasszuk? Bemutatunk néhány cipősszekrény típust, de a kiválasztás legfőbb szempontjaival is számot vetünk, valamint egy praktikus videót mutatunk azzal kapcsolatban, hogy egy polcos cipősszekrény házilag milyen módon kivitelezhető!

Cipősszekrények

Amikor először belépünk egy otthon előszobájába, azonnal kialakulnak az első impulzusok az illető lakásáról, akár személyiségéről is. Mivel a cipőinket általában az előszobában vesszük le, így a rendezett és igényes benyomáshoz elengedhetetlen egy cipősszekrény. Egy ilyen előszoba bútor megakadályozza, hogy a vendégeket ne halmokban heverő papucsokkal és topánkákkal várjuk. Ez a praktikus bútordarab könnyen lehet akár a bejárati rész dísze is, ha a szükséges funkció és dizájn mentén választjuk ki. De mire figyeljünk oda a cipősszekrény választásánál?

Méretek és helytakarékosság

Az egyik legfontosabb szempont, hogy a cipősszekrény jól illeszkedjen az előszoba terébe, ne vegyen el helyet a kényelmes közlekedéstől, de azért legyen benne annyi hely is, hogy elférjenek a cipők. Ajánlott még a vásárlás előtt lemérni, hogy mi az a mélység és szélesség, ami még kényelmesen kikerülhető az előszobába lépve. Gondoljuk végig, hogy hány darab és milyen méretű cipőt fogunk tárolni. Ebben a szekrényben fogjuk-e elhelyezni a téli cipőket, csizmákat is? Egy egész család számára vásárolunk bútort vagy csak egy embernek? Nyitott, polcos cipőtárolót szeretnénk, ha igen, hány polcra van szükségünk? Vagy szeretnénk csukható szekrényt? Helytakarékosság szempontjából nagyon hasznosak a keskeny, magas cipősszekrények – ha például a cipősszekrény magas, akkor a tetejét is felhasználhatjuk tárolásra, apróbb dolgok elhelyezésére. Rengeteg helyet spórolhatunk a lenyitható ajtókkal is. Egyes bútorok praktikus ülőrésszel vannak ellátva, hogy ha nem vagyunk túl hajlékonyak, az se okozzon problémát a cipők gyors felhúzásánál.

Cipősszekrények fajtái

Természetesen számos kivitel létezik már, éppen ezért típusról típusra végignézzük, hogy melyik bútornak milyen előnyei és hátrányai vannak – íme, a legjobb cipősszekrény ötletek!

cipősszekrény

Előszobafal

Az előszobafal gyakorlatilag egy teljes falat – vagy egy nagyobb összefüggő falrészt – beborító bútor, ami kiviteltől függően tartalmazhat nem csak akasztókat, cipőtárolót, tükröt, de akár ülőrészt is. Egy ilyen előszobafal tölgy-, bükk- vagy nyírfából készülhet, méretük pedig igencsak eltérő, akár keskeny cipősszekrény vagy kifejezetten széles modell is lehet. Egy ilyen bútorban jó sok dolog elférhet!

Cipős pad

Van élet a cipőtartó szekrény mellett is, a cipőtároló alternatívák egyik praktikus megoldása a cipősszekrény pad. Ez egy kifejezetten egyszerű ülőalkalmatosság, amiben nem mellesleg a cipőket is tárolhatjuk. Egy cipősszekrény ülőkével még a legkisebb előszobákban is elférhet, a cipők fel- és levételét pedig kétségtelenül kényelmesebbé teszi.

Cipőtároló állvány

A cipőtartó polc vagy más néven álló cipőtartó a legegyszerűbb bútorok közé tartozik. A legtöbb esetben a cipők még csak ajtókkal sincsenek elrejtve, csupán egy állványszerű fém cipősszekrény az, ami a tárolást szolgálja. Persze vannak előnyei is, amiről nem szabad elfeledkezni: ha kinti cipősszekrény hiányzik otthonunkból, akkor az állvány kiváló alternatíva! Egy ilyen kültéri cipőtároló tökéletes megoldás, de előre szólunk: egy hideg cipőbe nem a legjobb érzés belebújni!

cipőtartó pad
Tükrös cipősszekrények

A tükrös cipősszekrények két szempontból is jó választást jelenthetnek. Egyrészt a cipőtárolási funkciót kiegészíti a tükör, hiszen a cipősszekrény helyén, az előszobában naponta ellenőrizzük a kinézetünket. Emellett a tükör optikailag növeli az előszobát, egy tágasabb, világosabb tér hatását kelti. A tükrös ajtó nem utolsósorban elrejti a cipőket, így egy rendezett hatást érhetünk el vele otthonunkban.

tükrös cipősszekrény

Műanyag vagy fa?

Elsősorban a dizájn szempontjából érdekes az, hogy milyen anyagból készült cipősszekrényt szeretnénk. Választhatunk természetes, tölgyfa anyagú/színű bútort vagy modernebb hatású, műanyagból készült szekrényt. Végeredményben mindkét megoldás időtálló és mutatós, a lényeg, hogy illeszkedjen otthonunk enteriőrjébe!

Cipősszekrény elkészítése lépésről lépésre

Habár a Praktiker cipősszekrény kínálatában rengeteg típus és kivitel megtalálható, vannak többen, akik mégiscsak saját kezűleg szeretnék elkészíteni tárolójukat. Következzen tehát lépésről lépésre egy praktikus cipősszekrény elkészítése, az alapanyagokat, eszközöket és bútorszerelvény hozzávalókat pedig áruházunkban egytől egyig megtalálhatjátok!

  • Először is vágjuk méretre a faanyagot, ehhez szükségünk lesz valamilyen fűrészre!
  • A darabokat faragasztóval és csavarokkal rögzítsük egymáshoz!
  • A polcokat szintén ragasztóval, illetve tiplivel tudjuk kialakítani!
  • Egy kis vágásra és csiszolásra is szükség lesz, a kivetőpánt fenéklyukfúróval és csavarozással nyeri el végső helyét!
  • Ha pedig valamilyen színes vagy fekete cipősszekrény illeszkedik a legjobban otthonunkba, utolsó lépésként fessük, pácoljuk vagy akár lakkozzuk az elkészült bútort!

cipősszekrény


Videó: Cipősszekrény elkészítése

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!