5 érv a rongyszőnyeg mellett

A rongyszőnyeg színes, strapabíró, környezetbarát, rengeteg méretben elérhető, és bárki el tudja készíteni otthon is: mutatjuk, a szőnyegek kínálatában miért az egyik legjobb választás a rongyszőnyeg. 

rongyszőnyeg

Rongyszőnyeg horgolása egyszerűen 

Aki tud horgolni, egy rongyszőnyeget is könnyűszerrel tud készíteni. Ehhez leggyakrabban pólófonalat és 12-es, 15-ös tűt szokás használni. 

Újrahasznosítás 

A rongyszőnyeg mellett szóló másik legerősebb érv nem más, mint az újrahasznosítás, hiszen szinte minden létező, már nem használatos textíliából elő lehet állítani. Lehet csomózni, fonni, a világhálón megannyi praktikus, gyors és könnyen kivitelezhető ötletet találunk. 

Egyszerű tisztítás

Mielőtt rongyszőnyeget vásárolnánk vagy készítenénk, gondoljuk át előre, hogyan tudjuk a szőnyeget tisztítani: befér-e a mosógépbe, vagy szőnyegtisztítóval netán tisztítószalonban kell megoldanunk a rendszeres mosást. Ez a kérdés bár mellékesnek tűnhet, egyáltalán nem az, mivel a rongyszőnyeg vastagabb, sűrűbb egy átlagos szőnyeghez képes, a por és a piszok is mélyebben csücsül meg benne, a tisztítás alapos munkát igényel.

Káprázatos színkavalkád 

A rongyszőnyeg minden túlzás nélkül a lehetőségek tárháza, hiszen az alapanyag számtalan színkombinációt, méretet, textúrát, vastagságot enged. Lehet az puha, selymes, süppedős, bolyhos vagy épp rusztikus. Készülhet farmerből, pólóból, vászonból, vagy régi ágyneműkből. 

rongyszőnyeg

Rongyszőnyeg az online kínálatban

Rongyszőnyeget természetesen nem csak saját kezűleg tudunk készíteni, a barkácsáruházak, lakberendezési üzletek, szőnyegáruházak és az online piactér polcain is megtaláljuk, a kínálat pedig végeláthatatlan.

Kövesd a Praktikert a Facebookon is!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!