Gamer székek és forgószékek a kényelmes üléshez

A gamer székeket néhány évvel ezelőtt csak a streamerek használták és az elhivatott rajongóik, de manapság nem lepődünk meg, ha egy átlagos gyerekszobában vagy irodában gamer székkel váltanak ki egy forgószéket. Fontos, hogy a hosszú üléshez egy kényelmes forgószéket válasszunk, hiszen a gerincünket óvnunk kell a folyamatos terheléstől. Cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb szempontokat a gamer székek és irodai forgószékek kiválasztásához, hogy jó tartásunkat ne veszítsük el a hosszú tanulás, munka és játék órái közben.

Mi az a gamer szék és kinek ajánlott?

A gamer forgószék tulajdonképpen egy olyan nagy teherbírású irodai forgószék, ami az e-sport világában terjedt el a klasszikus gurulós forgószékek helyett, hiszen a képernyők előtt – hosszú órákon keresztül – ülő versenyzők számára igencsak megterhelőnek bizonyult a folyamatos ülés. Ebből már lehet sejteni, hogy a hétköznapok átalakulásával, az egyre több irodai dolgozóval párhuzamosan többeknek lett fontos szempont a kényelmes és kíméletes munkavégzés, amit egy ilyen „24 órás forgószék” biztosítani tud.

Gamer Szék - Praktiker

Hogy segíthet a hosszú ülésben egy kényelmes forgószék vagy gamer szék? 

Ha lelki szemeink előtt megjelenik egy hálós forgószék vagy klasszikus szövet irodai forgószék, akkor nem biztos, hogy az első dolog, ami eszünkbe jut, az az ergonómia és a kényelem. Hiába mutatós lakberendezési tárgy az ilyen iroda bútor, egy idő után kényelmetlenné válhatnak, hiszen alapvetően nem arra lettek tervezve, hogy két, három vagy akár négy órákat üljünk bennük egyhuzamban.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a jelenlegi piacon, ha a legjobb forgószék kiválasztása a cél, akkor a kényelmes gamer szék jó döntésnek bizonyul, mivel ellenálló anyagokból, átgondolt ergonómiával, valamint különböző kényelmi funkciókkal lettek megtervezve. Egy ilyen magastámlás forgószék automatikusan pozícionálja testünket, hátunkat és derekunkat megtámasztja, nem utolsósorban a karfáktól kezdve a fejtámláig mindent saját kényünk és kedvünk szerint tudunk állítani. Sőt, ha a korlátlan keleti kényelemre pályázunk, akkor vásárolhatunk gamer széket lábtartóval is!

Mire ügyeljünk a gamer szék vagy irodai forgószék kiválasztásakor? 

Sokan első látásra beleszeretnek egy irodai főnöki forgószékbe, hiszen egy ilyen fekete, bőr forgószék nagyon jól mutat a képeken, de azzal nem számolnak, hogy a rendszeres használat miatt a kényesebb részek, például a karfák gyorsan elkophatnak. Persze egy fehér fogószéknél – ami aztán örökre magán hordozza a kilöttyentet reggeli kávénkat – még az is jobb választás. Elsőként tehát az lebegjen a szemünk előtt, hogy az alapanyagok legyenek ellenállóak, hosszútávra alkalmasak. Ebben a tekintetben már egy olcsó gamer szék is remekül szerepel, hiszen az időtállóság alapvető elvárás – akár egy bőr gamer szék esetében is.

Irodai Forgószék - Praktiker

Ahány testtípus, annyi szék – így lehet a legegyszerűbben összefoglalni, hogy miért nem könnyű megtalálni az ideális széket. Nemcsak a magasságunkkal, de a testtömegünkkel is érdemes számolni a szék kiválasztásánál. Persze egy karfás gyerek forgószék vagy ifjúság forgószék esetében más a helyzet, de ha egy forgószék terhelhetősége 150 kg környékén mozog, akkor már megnyugodhatunk – biztosan bírni fogja a strapát, főleg akkor, ha textil gamer székről beszélünk.

Ha pedig megvan a pontos típus, akkor már csak a nekünk tetsző design kiválasztása marad hátra – a gamer székek ilyen tekintetben is különlegesek, hiszen rengeteg anyag- és színösszeállítás közül választhatunk. Mintás, fekete, kék vagy zöld gamer szék, bármelyikre is vágyunk, biztosan lesz olyan, ami nemcsak kényelmesnek bizonyul, hanem a figyelmünket is megragadja! Végezetül azt azért szeretnénk még leszögezni, hogy bármilyen forgószéket is vásároljunk, ne bízzuk egészségünket egy tárgyra, inkább minden órában álljunk fel, mozgassuk meg magunkat, sétáljunk egy-egy kört, és csak ezután merüljünk vissza a munkába, a tanulásba vagy a játékba!

Bútorokat keresnél a gyerekszobába, vagy éppen az irodába? Válogass a Parkaktiker széles választékából!

 

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!