Főszerepben a színes fürdőszobaszőnyeg

A fürdőszobába pont úgy kell szőnyeget választani, ahogy a lakás többi helyiségébe. Összeszedtük a legfontosabb szempontokat.

fürdőszobaszőnyeg

Kicsi, nagy, szögletes, kerek, puha, kemény, színes vagy egyszínű: a fürdőszobaszőnyeg a helyiség egyik legkritikusabb pontja, hiszen egy jól megválasztott szőnyeg nemcsak a hideg padló és a csúszás ellen véd, de dekorációs elem is, ami, ha kellően színes és látványos, az egész fürdőt feldobja, de ha kell, visszafogott „kísérő”, ami dekoráció helyett a kényelem szolgálatában áll. 

fürdőszobaszőnyeg
A tökéletes méret

Sokan a szemmértékükre bízzák a döntést, pedig fürdőszobaszőnyeg vásárlás előtt sem árt a mérés. A túl nagy szőnyeg összenyomhatja a teret, míg egy nagy térben a kicsi szőnyeg elveszik, optikailag zavaró lehet. A megfelelő méret kiválasztáshoz érdemes azt a területet lemérni, amit a fürdőszobaszőnyeggel le szeretnénk fedni, a szemléltetéshez pedig terítsünk le újságpapírt, hogy ne legye túl „sok” vagy „kevés”.

fürdőszobaszőnyeg

Mások egy általános trükkhöz nyúlnak, olyan szőnyeget választanak, ami körülbelül 60 centiméterrel rövidebb, mint a legrövidebb fal a fürdőben. Fontos: a szőnyeg akkora legyen, hogy a fürdőszoba ajtaját ne lehessen rányitni.

fürdőszobaszőnyeg

A tökéletes alapanyag

Mivel a fürdőszobában a szőnyeg fokozott használatnak van kitéve, fontos, hogy olyan alapanyagot válasszunk, ami lehetővé teszi a rendszeres tisztítást. A legjobb a 60 fok, ugyanis ennél a hőfoknál pusztulnak el a különféle csírák. Tipp: A természetes anyagokból szőtt szőnyegek (pl. pamut) tökéletesek erre a célra.

fürdőszobaszőnyeg

Manapság egyre többen döntenek úgy, hogy a hagyományos szőnyeget helyezik a fürdőbe, ami színes, különleges és egyedi mintájával hamar átveszi a fürdőszobában a főszerepet. Ebben az esetben is fontos, hogy a szőnyeget gyakran tisztítsuk, szellőztessük, „napoztassuk” és poroljuk! 

fürdőszobaszőnyeg

Aki hallani sem akar a szőnyegről, még mindig dönthet más alternatívák mellett: a padlóra terített vastagabb törülköző, amit használat után ki lehet teríteni; az akácból készített kilépő vagy éppen a bambusz lábtörlő, ami természetes hangulatot varázsol a fürdőbe.  

Kövesd a Praktikert a Facebookon is!

                                     

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!