Térelválasztó megoldások dekoratívan

Főleg a kisebb lakásoknál probléma, hogy hogyan lehet egy nappaliból hálószobát, egy dolgozószobából pihenősarkot leszelni utólag úgy, hogy ne kelljen gipszkartont vagy más egyéb, térelválasztásra alkalmas, de beépíthető anyagot felhasználni, és időigényes, sok kosszal járó munkálatokat elvégezni. Erre a legalkalmasabbak azok a kreatív térelválasztó lehetőségek, amelyek könnyedén elbonthatók, mobilisak és beleilleszkednek a lakásunkban kialakított dizájn és egység harmóniájába. Ebben a cikkben mutatunk pár kreatív és annyira nem megszokott ötletet, amely tökéletes megoldást nyújthat számunkra.móniájába. Ebben a cikkben mutatunk pár kreatív és annyira nem megszokott ötletet, amely tökéletes megoldást nyújthat számunkra.

A tükör, az igazi jolly joker

Fényvisszaverő felülettel vagy tükörrel zseniálisan leválasztható a szobából egy rész, a tükröződés miatt pedig sokkal nagyobbnak fog tűnni a tér, mint amekkora valójában. Erre alkalmas lehet egy óriási képkeret, amelyek láncon, vagy erősebb drótkötélen lógatunk be a plafonról, esetleg a padlón álló verzió is tökéletes megoldás. Vigyünk huncutságot a dologba, és tegyünk tükröt a térelválasztó mind a két felére! A kívánt hatás nem marad el, és ha az egyik tükrünk véletlenül egy hálóra néz, külön vizuális élményt nyújt, de ezt mindenképpen az olvasó fantáziájára bíznánk, nem bontanánk ki a témát.

Térelválasztó polcok

A nagyáruházak kínálatában is megvásárolhatók azok az egyszerűbb könyvespolcok, amelyekre könyveket, filléres emlékeinket és képeket rakva máris megvalósul a lakásunkba szinte észrevétlenül becsempészett térelválasztó. Ennek „átlátszósága” csak rajtunk múlik, az adott funkcionalitás követeli majd meg, hogy egybefüggően, például könyvekkel képzünk egy falat, vagy szellősebben oldjuk meg a leválasztást. Gyors, olcsó és nagyon szép megoldás, a könyveket és az olvasást kedvelők számára pedig létrehozunk még egy felületet, ahol az írások a következő olvasásukig megpihenhetnek.

Függönyök

Egy vastagabb, sűrűbb szövésű függönnyel igazi csodát tehetünk. Ez a megoldás megfelelően mobil lehet, hiszen a függönyt tetszés és igény szerint húzhatjuk ki, vagy vissza a helyére.

Raklap

Ma nagyon divatos a raklapbútor a lakásokban, amely a térelválasztásban is nagyon jól funkcionál. Tetszés szerint színezhető, festhető vagy szúrható fel rá a kedvenc képsorozatunk. Olcsó, gyors és nagyon fiatalos megoldás, igazi gyöngyszeme lehet a lakásunknak!

Spanyolfal

A spanyolfalban mindig is megvolt az a titokzatosság, ami miatt a figyelmünket nem tudjuk levenni róla és a kíváncsiság állandó lesz. Vajon mi van a fal mögött?

spanyolfal

Kötélfal, a kreatív megoldás

Két megfelelő hosszúságú deszkából a megfelelő mennyiségű furattal vagy kampókkal, valamint egy hosszú kötéllel fűzhetünk átlátszó és fényeresztő, ám a térelválasztást mégis megvalósító alkalmatosságot. Barkácsolóknak kötelező darab!

Rizspapír tolóajtó

A japán filmekben látott, rizspapírral bevont tolóajtó különleges hangulatot áraszt, sejtelmes fényáteresztő képessége pedig sejtelmessé teszi a helyiséget, amelyet leválasztunk vele. Érzéki és modern megoldás.

rizspapír fal

Táblafestékkel bevont felületek

Óriási, kreatív térelválasztót kaphatunk ezzel az igazán egyszerű, ám annál hatásosabb megoldással. Bármilyen vékonyabb falap bevonható a táblafestékkel, majd ezután táblakrétával hagyhatunk szerelmes üzenetet, vagy egy kicsit kevésbé érzelmes bevásárlólistát kedvesünknek. Itt tényleg csak a fantázia szab határt, hogy mivel díszítjük a kapott felületeket.

Legoelemek

A lego mindannyiunk fantáziáját egyaránt megmozgató, nagyszerű építőelem. Szerencsére nagy méretben is kapható, így megépíthetjük belőle álmaink térelválasztóját. Egyetlen veszélye, hogy folyamatosan kedvünk lesz szétbontani és újraépíteni, ám ez akár egy kisebb vendégségben játéknak sem utolsó feladat.

Redőny

Alumínium- vagy könnyebb bambuszredőnyök segítségével szuper térelválasztót nyerhetünk, amely könnyen észrevétlenné tehető, hiszen nem lesz más dolgunk, mint leereszteni, ha szükséges, majd felhúzni, ha éppen nincs funkciója.

Szinte bármivel megvalósulhat ez az elsőre bonyolultnak tűnő feladat, vagyis a térelválasztás. A felhasználható anyagok, formák listája szinte végtelen. Egy kis kreativitással biztosan találunk olyan megoldást, amely nem jön velünk szembe egyik ismerősnél sem – amíg nálunk meg nem látják az egyedi térelválasztónkat.

Kövesse a Praktikert a Facebookon is!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!