Ezek 2022 fürdőszoba trendjei

Fürdőszoba trendek jönnek és mennek, de mi ettől még nem verjük le évről évre a csempét, csak hogy megfeleljünk az aktuális divatnak. Ha viszont kicsit felfrissítenénk a fürdőt, vagy éppen egyébként is felújításra készülünk, érdemes ihletet meríteni az aktuális irányzatokból. 

Hatalmas fejlődés ment végbe a szaniterek, fürdőszobabútorok terén. Szánjunk időt rá, hogy megismerkedhessünk azzal,  milyen új praktikus, energia- vagy épp víztakarékos termékek, illetve intelligens megoldások állnak rendelkezésre. Ezt ajánlja a Praktiker szakértője, Wahl Ágnes kategória menedzser is. 

Új fürdőszobát szeretnénk kialakítani? A legfontosabb a tervezés, hiszen a szaniterek nem helyezhetők át később, és a hidegburkolatokat sem fogjuk lecserélni pár év múlva.

Ha megismerkednénk az aktuális trenddel, jó tudni, az elmúlt évek egyik vezető iránya, hogy funkcionális helyiségből a feltöltődés és a lazítás egyik központjává vált a fürdőszoba.

Új trendek: fokozott higiénia, energiatakarékosság és okosmegoldások

A tudatos döntések mindenütt előtérbe kerülnek, így a fürdőszobában is: az energia- és víztakarékos, illetve okosmegoldások egyre fontosabbá válnak. 

A termosztáttal ellátott rendszerek előnye, hogy azonnal a beállított hőmérsékletű víz folyik, így rendkívül takarékosak. Érdemes kipróbálni a különféle víztakarékos csaptelepek valamelyikét. Ezek levegővel dúsítják a vizet, így mérsékelve a víz felhasználást. 

A vízmelegítők, fűtőtestek terén is hódítanak az okoseszközök, amelyek a mi kényelmünk mellett a bolygónk érdekeit is szolgálják. 

A maximális higiénia is egy komoly irányvonal a fürdőszoba berendezések terén. A jól tisztítható felületek, a könnyebben takarítható zuhanyzók, a vízlágyító rendszer, valamint a perem nélküli, higiénikusabb vécé népszerűségét figyelhetjük meg.

A japandi stílus

Elsőre talán furcsán hangzik, de valahol ismerős is: a japán és a skandináv stílus ötvözéséről van szó. A magas minőség és a funkcionalitás alap, összességében pedig a kevesebb több elve! Ugyanakkor a japán – néha már-már aszkéta – stílus helyett a skandináv dominancia is érződik: legyen komfortos és szerethető a szikár funkcionalizmus mellett. 

Fontos szempont továbbá az éles kontrasztok alkalmazása, gondoljunk csak jin-jang szimbólumra, de a nyugalom és a természetközeliség is hívószó.

Trendi színek 2022-ben

Az elmúlt évek karanténokkal tarkított időszakai sokakat rádöbbentett arra, hogy a nagy fehér felületek szépek, de önmagukban sterilek. Most bátran választjuk a színesebb megoldásokat is, a fürdőszobában is. 

Nagyon kedveltek a Praktiker ügyfelei körében a fekete kiegészítők, csaptelepek, szaniterek, de ezekből szívesen választják ma már a színes darabokat is. 

Evolúciós okokból a zöld hat ránk a leginkább nyugtatóan, nem mellesleg ez az az árnyalat, amiből a legtöbbet lát a szemünk – a zöld tehát újra visszatér!

A zöld mellett szintén a természetet idéző mélykék tónusok, valamint a földes, terrakotta árnyalatok lesznek a nyerők.

Az élénk színekkel a falfestés, sőt tapéta téren is játszhatunk. Ma már trend, hogy nem csempézik a mennyezetig a falakat, hiszen rengeteg kimondottan vizes helyiségbe ajánlott falfestéket találunk. Sőt, akár egy modern, vízálló tapéta is meghatározó elem lehet a fürdőben.

Trendi színek 2022-ben

Ezek az anyagok jellemzik a trendi fürdőszobát 2022-ben

Ahogy az év egyik színe a zöld lesz, a természetes anyagok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak, a természetes anyagok reneszánsza nem most kezdődött, de a jövő év trendjei is befogadták. 

Ma már az sem tabu, hogy fa - akár bambusz - kerüljön a fürdőszobába, hiszen lehet úgy kezelni, hogy ne kezdje ki a víz. Azon se lepődjünk meg, ha a lakberendezési magazinokban fa fürdőkáddal találkozunk. 

Emellett a márvány, a beton is kellemes hangulatot teremthet. Természetes hatásúak a a matt felületű hidegburkolatok is.

Növények

A természetes anyagok mellett a szobanövények is helyet kapnak a fürdőszobában. Ha kicsike a fürdő, akkor fel is függeszthetjük őket, de ha több növény is elfér, akkor egy egész kis dzsungelt kialakíthatunk párakedvelő növényekből. Csodálatos trópusi hangulatot teremthetünk orchideákkal, vagy egzotikus oázist bambuszokkal.

A szobanövények, a tükrök és a különböző apróbb dekorációs elemek tehetik fel az i-re a pontot, és varázsolhatják egyedivé a teret.

Kapcsoló cikk - 11 növény, ami imádja a fürdőszoba klímáját

Növények a fürdőszobában

Kis méretű csempék

Ezt a trendet nem a praktikusság diktálja, hiszen a fugák tisztítása macerás, minél nagyobb csempét és járólapot használunk, annál kevesebb lesz belőle, és annál letisztultabb hatást kelt a fürdőszoba.

Ugyanakkor van egy dolog, amiben a kis méretű csempék verhetetlenek: fantasztikus textúrák és mintázatok alakíthatók ki egy kis kreativitással. Sőt, ha csak egyetlen színt használunk, de a fuga színével variálunk, akkor is izgalmas végeredményt kaphatunk.

Fürdőszoba mint házi wellness-szentély

A fürdőszobára általában úgy gondolunk, mint egy helyre, ahol praktikusan letudhatjuk a napi tisztálkodást. Ez a helyiség nem csak a kádak kizárólagos tere - ezzel mennek szembe a legújabb trendek, amik a feltöltődés, a kikapcsolódás és a megújulás helyszíneként tekintenek a fürdőre. Ennek szellemében megjelenhetnek olyan talán szokatlan megoldások, mint a dupla zuhanyrózsa vagy a besétálós - walk-in - zuhanykabin.

A pultra ültetett mosdótál népszerűsége nem múlik, és szintén kedvelt a falra szerelt vécé is – a legtöbb nagy áruházban bőséges kínálatot találunk a formavilágot tekintve. 

A zuhanyzó vagy kád dilemma teljes mértékben személyes döntés, emellett persze hely kérdése. Ha az utóbbi mellett döntünk, a szabadon álló kádak rendkívül stílusosak és remekül támogatják a fürdőszoba relaxáló, feltöltő szerepét.

Profin megtervezett világítás

A jól megválasztott burkolatok és színek mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap a fürdőszoba kialakításához tervezett világítás, ami már nem csak a fürdőszobai teendőket szolgálja ki

Egy modern fürdőszoba terébe minden további nélkül kerülhet fényerőszabályzós kapcsoló, csalafintán elrejtett LED-csíkok és egyéb hangulatvilágítások. A fürdőszoba világításának megtervezéséhez itt találhat még több segítséget.

Tudtad, hogy a Praktikerben közel 300-féle falicsempe közül válogathatsz? Kattints, és nézd meg, melyek a legnépszerűbbek!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!