Éjjeliszekrény készítés otthon, avagy újrahasznosítás mesterfokon!

Az éjjeliszekrény praktikus kis bútordarab: nem foglal sok helyet, általában pedig csak a legszükségesebbeket szokás tárolni rajta. Lámpa, zsebkendő, egy pohár víz vagy éppen a kedvenc olvasmányunk. Ebből kifolyólag egy éjjeliszekrény tulajdonképpen bármi lehet – farönk, könyv vagy éppen egy félbevágott ülőke. Cikkünkben szuper „csináld magad” ötleteket szedtünk össze!

Éjjeliszekrény asztalfiókból

Asztalfiókból

A régi, megunt bútorok bizony újrahasznosíthatóak. Egy szekrény ajtajából könnyen lehet asztalt csinálni, egy komód fiókjából pedig fantasztikus éjjeliszekrényt lehet csinálni – csak lábakat kell alátenni vagy a falra felfúrni! Ha pedig nem stimmel teljesen az összkép, egy gyors festéssel ez is áthidalható!

Kövesd a Praktikert a Youtube-on is

Farönkből

Azoknak, akik a rusztikus, természetközeli stílust preferálják, könnyen készíthetnek maguknak egy hangulatos éjjeliszekrényt. Ehhez semmi mást nem kell keresni, csak egy ép és egészséges farönköt, amire aztán felkerülhetnek a görgős lábak! Aki biztosra szeretne menni, az csiszolhatja és felület kezelheti még a rönköt!

Éjjeliszekrény farönkből

Bakelitből

Régi bakelitek még mindig rengeteg háztartásban fellelhetőek. Egykor megbecsült értékei voltak ezek az otthonoknak, mára általában már csak a megszokás miatt lelhetőek fel. Dekorációs értéke viszont még mindig van a bakelitnek: tegyünk rá lábakat, és kész is a retró éjjeliszekrény!

Könyvekből

Az egyik legegyszerűbb megoldás, ha a régi szótárakat, lexikonokat ragadjuk meg, és építünk belőlük egy stabil kis éjjeliszekrényt. Ezek már önmagukban is mutatósak, ha viszont szeretnénk egy kicsit az összképet feldobni, akkor övekkel vagy hevederekkel összefogathatjuk őket – így nemcsak stabilak, de vagányabbak is lesznek!

Ülőkéből

A régi bútorok között sokszor felbukkannak az ülőkék, régiesebb nevén hokedlik – ezekből is lehet éjjeliszekrényt varázsolni. Első lépésként vágjuk ketté, és a vágott élénél fogva támasszuk a falhoz, majd fogassuk vagy fúrjuk hozzá! Ha szükséges, akkor a fúrás előtt csiszoljuk és fessük át!

Éjjeliszekrény bőröndből

Forrás: Pinterest

Bőröndből

A régi bőröndök és ládák is hasonlóak, mint a bakelitek: használni nem igazán használjuk, de azért van egy markáns hangulatuk, ami miatt nehéz megválni tőlük. Bármiféle kis asztalkát könnyedén csinálhatunk a bőröndökből és ládákból is, ezúttal is csak lábakat vagy görgőket kell rájuk tenni!

Zsalukőből

Végére pedig a legegyszerűbb variáció, amihez semmi másra nincs szükség három darab zsalukőn kívül. A fiatalos, kicsit ipari hangulatú terekbe tökéletesen illeszkedik ez a megoldás. Habár téglával is helyettesíthető, a zsalukő üregei miatt a legjobb választás. Ezeket az üres tereket növényekkel, ébresztőórával vagy más dekorációval lehet feldobni, így a nyers beton ridegségét is lehet kompenzálni valamelyest.

Amennyiben kész éjjeliszekrényt vásároljál, nézz körül a Praktiker kínálatában!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!