Kréta-, mágnes-, és parafatáblák

A gyerekek nem csak az ábécét tudják megtanulni könnyebben mágneses betűkkel és táblákkal, de a mindennapi tanulást is segíti számukra egy mágneses tábla, krétatábla vagy parafatábla. Sok felnőtt programozó és mérnök használ a napi munkájához is valamilyen táblát, sőt a projektmenedzserek is sokszor tábla segítségével koordinálják a csapatot és követik az aktuális feladatokat. Egy parafatábla vagy mágnestábla akár a konyhában,illetve más szobákban is lehet a családi élet rendszerezéséhez szolágáló felület, ahol elosztják a gyerekek és felnőttek, hogy ki mosogat vagy ki megy boltba a hét napjain.

Miért segít egy tábla a munkában és kinek ajánlott?

Habár sokszor a mágnestábla gyerekeknek a szobájába kerül, az írható mágnestábla szinte minden irodában megtalálható – nem véletlenül. A megosztott feladatokhoz bizony szervezettségre van szükség, legyen szó egy család vagy vállalat életéről. Egy törölhető mágnestábla kézenfekvő megoldást jelent a közös feladatok nyomon követéséhez, nem utolsósorban pedig sok apró kedvesség vagy viccelődés helyét is biztosíthatja egy ilyen felület. Kerülhet krétatábla falra, esetleg egy nagy méretű parafatábla az előszobába, bármelyikre is essen a választás, az biztos, hogy nemcsak praktikus kiegészítője lehet otthonunknak, de szép pillanatokat is szerezhetünk vele a számunkra fontos személyeknek. Az pedig már csak extra előny, ha mindenki tudja, hogy mit kell vásárolni a boltban, vagy mikor jönnek leolvasni a vízórát.

Mágneses Tábla - Praktiker

Kréta-, mágnes-, vagy parafatábla?

Korábban már említettük, hogy a fali mágnestábla a legegyszerűbb megoldás, hiszen csak egy szögre vagy néhány csavarra lesz szükségünk a felszereléshez – az üveg mágnestábla vagy a hagyományos fehér mágnestábla esetében ez egyaránt igaz. Ha viszont nemcsak papírokkal szeretnénk üzenni vagy rendszerezni, akkor elgondolkozhatunk egy öntapadós mágneses krétatábla beszerzésén is, amire rajzolni is lehet „kettő az egyben” jeligére – egy ilyen fekete mágnestábla ráadásul önmagában is mutatós.

Parafatábla  - Praktiker

A fali parafatábla ehhez képest már nagyobb kreatív mozgásteret biztosít. Egyfelől a parafatábla méretek között nagy különbségek vannak: léteznek kisebb (parafatábla 90 x 60), nagyobb (parafatábla 60 x 100) vagy kifejezetten nagy parafatábla formátumok is, másfelől többet egymásmellé rakva az egész falfelületet is beboríthatjuk vele, így kedvünk szerint kísérletezhetünk a formákkal.

A fali krétatábla kétségtelenül reneszánszát éli, rengeteg kávézóban vagy étteremben is találkozhatunk velük, otthoni használatban pedig egyre népszerűbb az öntapadós krétatábla is. Az ilyen falra ragasztható krétatábla ideális lehet gyerekszobába, hiszen spórolhatunk a filcek, tollak és a rengeteg papír anyagköltségén, mindössze színes krétákra és egy szivacsra lesz szüksége a kis alkotóművészünknek – na, meg persze egy adag kreativitásra!

Krétatábla - Praktiker

Táblák használata az irodán kívül és dekorációhoz

Tábla és fali dekoráció terén a parafatábla díszítés talán az egyik legnépszerűbb irány, egyszerűen azért, mert a parafatáblát lehet a legkönnyebben átalakítani. Létezik már fakeretes parafatábla is, de ha nem áll tőlünk távol a DIY, akkor mutatós lakáskiegészítőt tudunk varázsolni egy darab parafából, ha beletesszük valamilyen extravagáns, például aranyozott képkeretbe – utána már csak rajtunk múlik, hogy fotókat, személyes kötődésű emlékeket vagy inspiráló idézeteket helyezünk a keretek közé. Ha pedig valamilyen különleges geometriai formát szeretnénk megalkotni, akkor több darab keret nélküli parafatábla összeillesztése vagy kivágása is nagyszerű lehetőségeket tartogathat magában.

Habár a fekete krétatábla már lépten-nyomon előfordul, van élet ezen túl is! Egy krétatábla állvánnyal nagyszerű lakásdekoráció lehet, ha viszont igazán egyedi és kreatív lakásfejlesztésben gondolkozunk, akkor játsszunk el a krétafesték gondolatával is! Ezzel az alapanyaggal létre tudunk hozni akár egy teljes falnyi felületet, ahova aztán bármit írhatunk vagy rajzolhatunk, így könnyedén kiválthatjuk a konyhába szánt krétatábla szerepét – nem mellesleg egy letakarított, üresen hagyott fekete falrész vagány összhatást eredményezhet a nappaliban vagy a hálószobában is.

Felkeltettük az érdeklődésedet? Akkor nézz rá a Praktiker kínálatára, ahol rengeteg parafatábla, krétatábla és mágnestábla közül választhatod ki a neked tetsző darabot!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!