Az ön házába ideális a mini kandalló? Segítünk dönteni!

A mini kandalló ideális választás lehet az otthonos hangulat megteremtésére. Típusai között vannak a lábas és asztali változatok, azonban a hagyomány méretekhez képest funkcióval bírnak. – Praktiker ötletek

Hideg, téli estéken mi másra vágynánk jobban, mint egy meleg, nyugalmas nappalira, ahol megpihenhetünk? Ennek csodálatos eszköze lehet egy mini kandalló, ami biztosítja a kellemes benti hőmérsékletet és a barátságos, meghitt hangulatot is.

Mini kandalló - Praktiker

Minikandalló

Mit is jelent?

A mini kandalló funkciójában megegyezik a hagyományos kandallóval: kényelmes benti hőmérséklet és természetes látványelem, szép dekoráció. Mivel ennek a mérete kisebb, mint a hagyományos típusé, ezért sokszor csak a lakás egy részét fűtjük vele, és a dekorfunkciók kerülnek előtérbe. Alapvetően ezek a kisebb kandallók árammal működnek. Az elektromos típus számos előnye miatt nagyon közkedveltté tette a vásárlók körében: könnyen telepíthető, mozgatható, használata nem piszkos, hanem nagyon praktikus. Igen látványosak a műlánggal ellátott berendezések. Fogyasztásuk kicsit költségesebb, mint a fa- vagy gáztüzeléses verzió esetében, így saját szempontjaink szerint válasszunk, figyelembe véve az előnyöket!

Mini kandallótípusok

A mini kandallók számos típusa megvásárolható az üzletekben. Ezek különbözők lehetnek nyitottság, zárt tűztér, valamint használt fűtőanyagfajta szerint. Utóbbi felosztás szerint beszélhetünk gáz-, fa-, palettatüzeléses vagy a fent említett elektromos típusú kandallókról is. Készülhetnek vasöntvényből, lemezekből, kerámiából, cserépből. Az egyes típusoknak más a hőleadása, ezeket is gondoljuk végig vásárlás előtt (központi fűtésre köthető, légfűtő konvekciós, ventilátoros stb.). A leginkább hangulatosabb verziók a tűztérbetétes illetve, csempekandallók, amelyek egy tűztérbetétből, fölötte körbefalazott aknalégtérből és külön füstcsőből állnak. Környezettudatos vásárlók körében igen népszerűek a bioetanol kandallók, mivel ezek működésükből adódóan nem szennyezik a környezetet, nem marad utánuk viasz, hamu, füst. Vannak lábas és speciális asztali típusok, elsősorban a lakásunk méretei és adottságai határozzák meg, hogy melyek jobbak számunkra.

Mini kandalló - Praktiker

Normál és nagyméretű kandallók

A normál vagy nagyobb kandallók típusaira is a fenti felosztás érvényes. Általában ezeknél a dekorfunkción kívül jobban előtérbe kerül az eredeti cél, a lakás befűtése. Telepítésüknél, megtervezésüknél fontos, hogy figyelembe vegyük az átmelegítendő légtömeget, mivel a különböző típusú berendezések más és más légtömeget képesek felfűteni. Természetesen minél nagyobb méretű a kandalló, annál könnyebb meleget varázsolni a lakás nagyobb részébe.

Stílusukat tekintve igen sokfélék lehetnek ezek a kandallók: rusztikus, romantikus, vintage vagy modern, letisztult hangulatúak. Elsősorban a lakástulajdonos ízlése és a nappali alapstílusa a döntő a választásban.

Beépítésük különböző lehet, döntsük el, hogy szabadon álló kandallót szeretnénk-e vagy jobban illik-e a lakásunkba egy falba vagy falra épített verzió. Elhelyezésük szempontjából a legideálisabb, ha a kandalló az adott helyiségben centrálisan helyezkedik el, így közvetlen rálátást biztosít a szoba legtöbb ülőbútorzata felől. Így válhat igazán az otthon impozáns díszévé.
Reméljük, meghoztuk a kedvüket egy mini kandalló vásárlásához! Az átélt otthonos, harmonikus élmény miatt garantáljuk, hogy nem fogja megbánni, ha beszerez egyet!

Kövesse a Praktikert a Facebookon is!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!