Banner

Laminált padló ABC

Széles laminált padló választékunkból biztosan megtalálja az Önnek legjobban tetsző mintázatot és színárnyalatot - kiváló minőségben, kedvező áron.

laminált padló

Laminált padló vastagsága - melyik a legjobb?

Aki laminált padlót keres, a termék számtalan tulajdonsága mellett találkozni fog a padló vastagságával is. A kínálatban számtalan méret (pl. 6-7-8-9-10 mm) elérhető, de zömmel 7-8-9 mm-es vastagsággal találkozhatunk. Fontos hangsúlyozni, hogy a padló vastagsága mindössze egyetlen adat, csak erre alapozva nem szabad padlót vásárolni, figyelembe kell venni a termék kopásállóságát, a hordozóréteg sűrűségét (kg/m3), a klikkrendszer minőségét, az ütésállóságot. (A gyengébb minőségű termékek hordozóréteg sűrűsége 750 kg/m3, a közepes termékeké 800 kg/m3, a prémium padlóké 900 kg/m3-nél kezdődik).

A laikus vásárló úgy hihetni, minél vastagabb a burkolat, annál ellenállóbb a laminált padló, ám a valóságban könnyen megesik, hogy egy 10 mm-es vastagságú laminált padló kopásállósága vagy hordozóréteg sűrűsége annyira gyenge, hogy sokkal jobb döntés egy 8 mm-es padló, aminek felületi tulajdonságai kiválóak.

Laminált padló lerakása lépésről lépésre

Az első és legfontosabb lépés, hogy a lerakni kívánt parkettát a hideg raktárból bevisszük a lakásba, és hagyjuk egy napig állni. Ez azért fontos, mert a magasabb hőmérséklet hatására a laminált padló is méretváltozáson esik át, nem szerencsés, ha lerakás után púposodik fel. Következő lépésben helyezünk le egy párazáró PE fóliát, vagy a lépészajt csökkentő szigetelő réteget.

A lapok lerakását mindig egy egyenes falszakasznál, egy egész lappal kell elkezdni úgy, hogy a fal és a padlólap között egy körülbelül 10-15 mm-es szakaszt kiékelünk. 

Fektessük le a többi lapot is, majd a második (és a többi) sornál mindig tartsunk egy körülbelül 30 cm-es eltolást. A mintázat így lesz szabályos és megfelelő. A sor utolsó elemét szabjuk be és kiékeléssel rögzítsük! A lapok beszabásánál mindig vegyük figyelembe a tágulási hézagot. A szélső zárólapok kimérését igazítsuk a falhoz, a felesleges anyagokat fűrészeljük le! Ha befedtük a teljes alapfelületet, a használt ékeket távolítsuk el, a kialakult réseket pedig egy pár milliméteres szegélyléccel el tudjuk tüntetni!

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!