Banner

Akril kád, a tartós kényelem záloga

Akril kádak testreszabott formában és méretben minden tartozékkal egy helyen. Válassza ki akril kádját fürdőszobájába!

akril kád

Mivel jobb az akril kád a hagyományosnál?

Az akril már a 70-es évek óta a formatervezők egyik kedvenc alapanyaga, segítségével ugyanis szabadjára ereszthető a fantázia, formálhatósága a lehetőségek tárházát biztosítja. Mindegy, hogy klasszikus, oroszlánlábakon ülő kádról, vagy letisztult, kényelmes és modern darabról álmodunk, akrilból biztosan előállítható.
Az akril kád masszív, ellenálló, higiénikus választás, amin nehezen tapadnak meg a baktériumok és a kosz, ráadásul könnyen tisztítható, a felületén keletkező esetleges karcolásokat pedig egy speciális pasztával gyorsan el lehet tüntetni. Az akril kád mellett szól, hogy súlya csekély, így könnyen szállítható, mozgatható, beépíthető.

Fontos: Bár első ránézésre nem lehet észrevenni a különbséget, a kínálatban kétféle akril káddal találkozhatunk, a 100 %-ban akrilból készített kádakkal és az úgynevezett ABS-akrillal. Utóbbinál egy műanyag felületre hordanak fel egy vékony akrilréteget. Az olcsó típusok mindössze 3 mm akrilborítással rendelkeznek, míg a drágábbak 5 mm vastagsággal. Minél vastagabb ez a réteg, annál ellenállóbb a kád.

Hogyan válassz akril kád méretet?

A fürdőkád vásárlás egyik sarkalatos pontja a kád mérete, amit a legegyszerűbben úgy lehet kiválasztani, ha nem vakon rendeljük meg, ellenben kipróbáljuk és beleülünk. Fontos, hogy

  • a kád elég hosszú legyen ahhoz, hogy a lábakat ki lehessen nyújtani benne.
  • a kád végében a talpak kényelmesen meg tudjanak támaszkodni azért, hogy ne csúszhassunk le.
  • kényelmesen alá lehessen benne merülni,
  • a vállak kényelmesen elférjenek.

Mit jelent ez a számok tükrében? Egy átlagos testalkatú ember számára a 170 cm x 75 cm-es az ideális. Ami a vízmélységet illeti, egy 30-45 fokos háttámlával a 40 cm a komfortos. (A vízmélységet a túlfolyóig számolják, és akkor tartják megfelelőnek, ha a vízszint ellepi a mellkast). Aki kétszemélyes standard kádat keres, 185 cm hosszú és 100 cm széles típust keressen!

Tipp: Így találhatod meg az ideális kádhosszúságot
Ahhoz, hogy megtaláljuk a tökéletes hosszúságú kádat, le kell mérnünk magunkat. Ehhez üljünk le a földre, és előbb mérjük le a vállak és a fenék közti távolságot, majd a fenék és a lábfejünk közötti távolságot. Ez a két érték adja meg a kád hátának és belső hosszának nagyságát.

Milyen tartozékokat érdemes vásárolni az akril kádhoz?

A beépítéshez szükséges szegőléc, kád tartóláb, oldallap és előlap (jobbos, balos), kádparaván mellett olyan kiegészítőket is találunk, amik a kényelmet szolgálják – mint például: fejpárna, kapaszkodó, fürdőkád tálca, csúszásgátló, fellépő zsámoly, rehabilitációs és életvitelt segítő eszközök.

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!