Banner

Tíz érv az olajradiátor mellett

Olajradiátort vennél? 10 érv, amiért érdemes olajradiátort beszerezni. Fűtési fokozatok, teljesítmény, időzíthetőség. Tudj meg többet! 

A téli időszak beköszöntével egyre több időt szeretnénk eltölteni az otthon melegében. Ezt a meleget meg is kell teremteni valahogy, amire technikailag számos lehetőség áll rendelkezésünkre. Cikkünkben az olajradiátor és a hősugárzó közötti eltérésekről, illetve az olajradiátorok mellett szóló legfontosabb érvekről írunk.

olajradiátor a Praktikenél

Olajradiátor vagy hősugárzó?

Az elektromos fűtés típusának megválasztásakor érdemes több szempontot is figyelembe venni, például a működés biztonságát, a teljesítményt, a fokozatokat, a praktikumot, a fogyasztást és természetesen a termék árát. Az olajradiátor egy klasszikusabb típus, és viszonylag sok áramot fogyaszt, de sokkal biztonságosabb, mint a hősugárzó. A hősugárzó egy beépített izzó cekásszal működik, ám eme izzó alkatrész miatt ez a termék nem túl biztonságos, felügyelet nélkül ne hagyjuk bekapcsolva! A hősugárzó egyes részei ráadásul rendkívül forrók, ezért áramütést vagy égési baleseteket okozhatnak. Az izzó alkatrészek elhasználódnak, emiatt nem túl tartós ez a verzió. Mindezek miatt mi inkább az olajradiátort ajánljuk. Tekintsük át ennek az előnyeit!

Az olajradiátor előnyei

  • Hordozható és a legtöbb verziója kerekekkel felszerelt, így használhatjuk a lakás több részében is.
  • Igen széles választékban elérhető, többféle méretben gyártják, vannak egészen helytakarékos és könnyű verziók is.
  • Általában több fokozattal vannak ellátva (pl.: 800 W, 1200 W, 2000 W). Ennek előnye, hogy a működést a különböző méretű helyiségekhez jól lehessen illeszteni, így a nagyobb szobáknál nagyobb teljesítményre, a kisebbeknél kisebbre kapcsolhatunk.
  • Igen hatékonyak, az általuk felhasznált energiának szinte az egészét hasznosítani tudják.
  • Nagy előnyük, hogy gyorsan fel lehet velük fűteni a helyiségeket, hiszen sokkal nagyobb hőmérsékletre tudnak felmelegedni, mint a földgáz.

olajradiátor Praktiker


  • Maga a radiátor szerkezete nagyon jól tartja a hőt, így kikapcsolás után is sugározza magából a meleget.
  • Biztonságos, hiszen a radiátorban található fűtőolaj nem ég, nem robban fel. Nincs károsanyag-kibocsátás és szén-monoxid-veszély sem.
  • A fentiek következtében a fűtőolaj nem használódik el, nincs szükség az utántöltésre, így rengeteg fáradságtól tudjuk megkímélni magunkat.
  • A működtetése tiszta, hiszen nem generál piszkot, kormot a lakásban, nem okoz kellemetlen szagokat.
  • Végül említsük meg az egyik szintén fontos előnyüket, a hosszú élettartamot. A gyártók legalább 10 évre adnak garanciát ezekre a termékre, de sokszor ennél is sokkal hosszabb ideig élvezhetjük az olajradiátor előnyeit.

Belmagasság

Ahhoz, hogy a legjobb olajradiátort kiválasszuk, fontos átlátnunk, hogy mekkora helyiséget fogunk fűteni. Ehhez elengedhetetlen tudnunk a szoba belmagasságát és alapterületét. Ha ez a két érték hozzávetőlegesen megvan, szorozzuk össze őket, ezt a számot szorozzuk tovább 35 (egyes számítások szerint 40) watt/légköbméterrel, így megkapjuk, hogy hány wattos elektromos radiátorra van szükségünk.

Kövesd a Praktikert a Facebookon is!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!